www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Τα δημοφιλή μας ΒΙΝΤΕΟ

Το κανάλι μας

του mikrovalto.gr

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

xanztop42 1

Αναζήτηση


Γεωπάρκο των Μπουχαριών!

 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο

Πρόγνωση καιρού

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2019
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

σε β' πλάνο

Μετρητής επισκεπτών

Πρόσφατα σχόλια

Νέα δεδομένα για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Εκτύπωση
Παρασκευή, 14 Μάιος 2010 22:50
.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

4 τελικά οι δήμοι στο Ν. Κοζάνης!*

dim_14.5_a

Νέα δεδομένα για την περιοχή μας με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για ψήφιση στη βουλή σήμερα 14.5.2010.

"Για το νομό Κοζάνης συνιστώνται οι παρακάτω δήμοι:

1. Δήμος Κοζάνης με έδρα την Κοζάνη και ιστορική έδρα την Αιανή αποτελούμενος από τους δήμους α. Κοζάνης β. Αιανής γ. Ελιμείας δ. Δημητρίου Υψηλάντη ε. Ελλησπόντου, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Βοΐου με έδρα τη Νέαπολη και ιστορική έδρα τη Σιάτιστα αποτελούμενος από τους δήμους α. Σιάτιστας β. Νεάπολης γ. Τσοτυλίου δ. Ασκίου και τη κοινότητα Πεντάλοφου, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Εορδαίας με έδρα τη Πτολεμαΐδα αποτελούμενος από τους δήμους α. Πτολεμαΐδας β. Βερμίου γ. Μουρικίου δ. Αγίας Παρασκευής και τη κοινότητα Βλάστης, οι οποίοι καταργούνται.

4. Δήμος Βελβεντού - Σερβίων με έδρα τα Σέρβια αποτελούμενος από τους δήμους α. Σερβίων β. Καμβουνίων γ. Βελβεντού και τη κοινότητα Λιβαδερού, οι οποίοι καταργούνται."

*20.5.2010 Στην ψήφιση του νομοσχεδίου "επί της αρχής" σημειώθηκαν δυο αλλαγές για το νομό Κοζάνης. Η ονομασία του δήμου Βελβεντού-Σερβίων αλλάζει σε Σερβίων-Βελβεντού και σαν έδρα του δήμου Βοΐου αντί της Νεάπολης ορίζεται η Σιάτιστα.

 
Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Ζιδανίου στους δρόμους της Κοζάνης... Εκτύπωση
Κυριακή, 11 Απρίλιος 2010 22:55
.
ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΖΙΔΑΝΙΟΥ
.
lit_11.4_1

 

Ήταν -κατά την εκτίμησή μας- η πολυπληθέστερη των τελευταίων ετών, λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας, από την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μέσω κεντρικών οδών προς το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου της Κοζάνης, με ιδιαίτερες τιμές όπως κάθε χρόνο το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά, 11 Απριλίου 2010. Χιλιάδες -στην κυριολεξία- κόσμου με αναμμένες λαμπάδες συνόδευσαν τη θαυματουργή εικόνα, που θα παραμείνει για προσκύνημα στους ναούς της πόλης μέχρι την 1η Αυγούστου, οπότε και θα "επιστρέψει" στη Μονή Ζιδανίου.

 
Μάρμαρο Τρανοβάλτου Εκτύπωση
Πέμπτη, 18 Μάρτιος 2010 20:07

.

ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ

 

Tranovalto_pa


18 Μαρτίου 2010
.

Δραματική κρίση στο μάρμαρο Τρανοβάλτου

Τα Καμβούνια αργοσβήνουν από το χάρτη…

 

Στη δίνη των πρόσφατων οικονομικών μέτρων, καταγράφονται με ψιλά γράμματα ή παραγκωνίζονται τα προβλήματα των απασχολούμενων στα μάρμαρα Τρανοβάλτου. Τα στοιχεία δραματικά και οι προοπτικές εφιαλτικές.

Επιγραμματικά:

• Υπολογίζεται ότι την ερχόμενη θερινή περίοδο  οι απασχολούμενοι δεν θα ξεπεράσουν τους 50 -σήμερα λόγω χειμερινού Ταμείου Ανεργίας δεν φτάνουν καν τους…20!-, όταν οι θέσεις εργασίας και οι απασχολούμενοι πριν τρία χρόνια ξεπερνούσαν τους 300…

• Στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 15 μήνες… Η απόγνωση είναι εδώ… Ο Γολγοθάς είναι εδώ…

• Η Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος έχει επιβάλλει από τον περασμένο Δεκέμβριο πρόστιμο από 16.000 €, σε τρεις -επιλεκτικά; δεν έχει καμιά σημασία- λατομικές επιχειρήσεις και την εντολή για "διακοπή των εργασιών". Στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις βέβαια λειτουργούν από το 2005 χωρίς άδειες λειτουργίας…

• Στο Τρανόβαλτο και την ευρύτερη περιοχή πλέον, η μετεγκατάσταση στα αστικά κέντρα φέρεται -δυστυχώς- ως η μόνη διέξοδος…

Τα Καμβούνια αργοσβήνουν απ’ το χάρτη…

 
Από τις κατολισθήσεις των τελευταίων βροχοπτώσεων... Εκτύπωση
Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2010 22:33
.

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καμβουνίων

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις της φετινής χειμερινής περιόδου, που δημιούργησαν κατολισθήσεις και προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Ν. Κοζάνης -με κυριότερο αυτό του δρόμου Βελβενδού-Καταφυγίου-, δεν θα άφηναν ανεπηρέαστο το Δήμο Καμβουνίων με το δεδομένο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής και του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί κατολισθήσεις:

katol_28.2_11. Στο 1ο χλμ Μικροβάλτου-Σερβίων έχουν αποκολληθεί, τεράστιος βράχος και άλλοι μικρότεροι (ΦΩΤΟ 1) που -ευτυχώς- σταμάτησαν στο έρεισμα του οδοστρώματος χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Επειδή στο ίδιο σημείο είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν ανάλογες κατολισθήσεις, θα πρέπει το θέμα να επανεξεταστεί και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μικρότερης έκτασης κατολισθήσεις είχαμε και στο κομμάτι του ίδιου δρόμου και πριν το γεφύρι του Λάκκου της Κατερίνας.

thumb_katol_28.2_2

2. Στο 2ο χλμ Ελάτης-Σερβίων σημειώθηκε κατολίσθηση χωμάτων στο οδόστρωμα, που αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με τα μηχανήματα του δήμου (ΦΩΤΟ 2). Και εδώ θα πρέπει να επιλυθεί καλύτερα το θέμα, γιατί φαίνεται ότι το πρόβλημα στο ίδιο σημείο θα επανέλθει.

thumb_katol_28.2_33. Στο 3ο χλμ του δρόμου Ρυμνίου-Καμβουνίων, στο δρόμο που κινούνται τα οχήματα "υπό ιδίαν ευθύνην", μιας και δρόμος αυτός δεν αποδόθηκε ποτέ σε κυκλοφορία, το φαινόμενο της κατακρήμνισης βράχων που φτάνουν μέχρι το οδόστρωμα (ΦΩΤΟ 3) είναι επαναλαμβανόμενο και βέβαια έγινε εντονότερο το τελευταίο διάστημα με τις βροχοπτώσεις. Με το παράλληλο πρόβλημα της μη διαγράμμισης (;!), ο δρόμος γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

ΥΓ "Θύμα" των έντονων καιρικών φαινομένων -δυνατού αέρα- ήταν και το σκέπαστρο των κερκίδων στο γήπεδο Τρανοβάλτου (ΦΩΤΟ "ΠΡΙΝ" και "ΜΕΤΑ").

a_28.2_prinb_28.2_meta

Εδώ μπαίνει και το ερώτημα: "θύμα" καιρικού φαινομένου, προχειρότητα ή κακοτεχνία;

Η απάντηση κοινή για όλους: και τα τρία!

 
Ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Μικροβαλτινών Εκτύπωση
Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 22:57

 

Ο Χορός των Μικροβαλτινών

 

enar_6.2_1enar_6.2_2enar_6.2_3

enar_6.2_4enar_6.2_5enar_6.2_6

 

Εξαιρετική επιτυχία -στερεότυπη έκφραση που αποδίδει όμως στο ακέραιο την πραγματικότητα- σημείωσε ο ετήσιος χορός του συλλόγου Μικροβαλτινών Κοζάνης, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010, στο κέντρο ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Η δομή του προγράμματος, η καλή ορχήστρα και κυρίως η διάθεση και το κέφι του κόσμου που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην αίθουσα -ξεπέρασε σε αριθμό τα 500 άτομα!!-, συντέλεσαν στην απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης που κράτησε μέχρι το ξημέρωμα. Μια ανεπανάληπτη σύναξη των Μικροβαλτινών που απέδειξαν ότι έχουν και πολλούς φίλους.

 
Γιαγκούλας - Γκαντάρας...: Η περίοδος της ληστοκρατίας στα Καμβούνια Εκτύπωση
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2010 20:29

Η περίοδος της ληστοκρατίας στα Καμβούνια

Επιμέλεια: Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος

Γιαγκούλας - Γκαντάρας...

Oι ληστές των Kαμβουνίων

 
Ραγκατζάρια στα Καμβούνια Εκτύπωση
Παρασκευή, 01 Ιανουάριος 2010 23:51

 

Η αναβίωση των Ραγκατζαριών στο Μικρόβαλτο

 

Για μια ακόμη χρονιά αναβίωσε με επιτυχία το έθιμο των Ραγκατζαριών στο Μικρόβαλτο.

rag_m_10

rag_m_10_1rag_m_10_3rag_m_10_12

 
Τώρα η κίνηση και μέσω Κοζάνης... Εκτύπωση
Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2009 23:00

Κλειστά τα Τέμπη μέχρι και για τρεις μήνες

tempiΕξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των αρμοδίων, όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο της κοιλάδας των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για πολλές εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται να μην λειτουργήσει μέχρι και για τρεις μήνες, κόβοντας τη χώρα στα δύο!

 

Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται συνεχείς κατολισθήσεις σε πολλά σημεία των Τεμπών, γεγονός που έχει θορυβήσει τους αρμόδιους φορείς και τους οδήγησε στην απόφαση να κλείσει ο δρόμος. Το προσεχές διάστημα θα κληθούν ειδικοί από τα ελληνικά πανεπιστήμια και το εξωτερικό, οι οποίοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα προτείνουν μέτρα.

 

Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς…

 

ΣΗΜ. ΣΥΝΤ. Να μια καλή ευκαιρία (;)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μεγάλος αριθμός οχημάτων εκτρέπεται πλέον μέσω της Κοζάνης.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι η σοβαρή επιβάρυνση του ήδη κορεσμένου και επικίνδυνου σε ορισμένα σημεία, δρόμου Κοζάνης-Σερβίων-Τριγωνικού.

Με κάποιες προβλέψεις, η περίοδος αποκατάστασης του προβλήματος των Τεμπών, θα ξεπεράσει κατά πολύ και τους τρεις μήνες.

Ερώτημα-Πρόταση: Μήπως είναι ευκαιρία να εξεταστεί η εκτροπή διέλευσης μέρους των οχημάτων μέσω του δρόμου Τριγωνικού-Ρυμνίου-Καισαρειάς-Κοζάνης;

Φυσικά σ' αυτή την περίπτωση θα απαιτηθούν άμεσα: η ασφαλτόστρωση των 100 μ.(!) στο ύψος του Τριγωνικού, η ένωση-κόμβος του δρόμου Αιανής-γέφυρας Ρυμνίου με το δρόμο Καισαρειάς-γέφυρας Ρυμνίου, η ασφαλτόστρωση των 550 μ. από την Καισαρειά προς το Ρύμνιο, η ασφαλτόστρωση της παράκαμψης του Κήπου μήκους 1200 μ., η συνολική διαγράμμιση του δρόμου και η διευθέτηση της κυκλοφορίας περιφερειακά της Κοζάνης. Στην ουσία βέβαια πρόκειται για συνολική ασφαλτόστρωση δρόμου περίπου δύο χιλιομέτρων(!).

Έτσι κατά πρώτο, θα αποσυμφορηθεί ο δρόμος Σερβίων-Κοζάνης, με συνέπεια τα οχήματα θα κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και κατά δεύτερο, λύνονται οι εκκρεμότητες του -πάγιου τα τελευταία χρόνια- αιτήματος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων, για ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις τους από και προς την Κοζάνη.

Άποψή μας είναι να τεθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό, από τους φορείς της περιοχής των Καμβουνίων, στον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και στο Νομάρχη Κοζάνης.

 

 
Δρόμος Καισαρειάς-Ρυμνίου Εκτύπωση
Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2009 22:46

 22.12.2009

Νέα εμπλοκή και καθυστερήσεις…

 

dromosΠαρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις  ότι η εκκρεμότητα της ασφαλτόστρωσης του τμήματος των 550 μέτρων μετά την Καισαρειά προς το Ρύμνιο θα τακτοποιούνταν άμεσα και το έργο, προϋπολογισμού 130.000 €, θα δημοπρατούνταν από τον περασμένο Οκτώβριο, οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται να ανατρέψουν την προοπτική αυτή, παραπέμποντας και πάλι την επίλυση στο …μέλλον.

Αναφερόμαστε φυσικά στην ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου Κοζάνης-Κήπου-Καισαρειάς-Ρυμνίου, που θα βελτιώσει αισθητά τις μετακινήσεις  των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων από και προς την Κοζάνη. Και παρότι έχουν εκτελεστεί δυο εργολαβίες -ένα τμήμα Καισαρειάς-Ρυμνίου και η παράκαμψη Καισαρειάς-, παραμένουν σε εκκρεμότητα, η ασφαλτόστρωση των πρώτων 550 μ. από την Καισαρειά προς το Ρύμνιο, η ένωση-κόμβος του ίδιου δρόμου με το δρόμο Αιανής-Ρυμνίου και κατά δεύτερο λόγο η ασφαλτόστρωση της παράκαμψης του Κήπου.

Αναλυτικότερα σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχαμε με τον αντινομάρχη κ. Γιάννη Σόκουτη, μας ενημέρωσε ότι λόγω απότομης στροφής -και κατά συνέπεια επικινδυνότητας- στη μετάβαση-στένωση από το υπάρχον τμήμα του δρόμου πλάτους 11 μ. στο νέο τμήμα πλάτους 7 μ., ακυρώθηκε η πρόταση αυτή με την υπάρχουσα χάραξη του υφιστάμενου δρόμου και η λύση θα προχωρήσει στην προέκταση και χάραξη του κανονικού δρόμου των 11 μ., με προϋπολογισμό πάνω από 300.000 €!  Στην περίπτωση αυτή θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο νέων απαλλοτριώσεων! Αν είναι δυνατόν!

Με απλά λόγια…περιμένετε, κάντε υπομονή!

Καμιά πρόταση και μελέτη δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει και για την ένωση με το δρόμο Αιανής-Ρυμνίου, που θεωρείται μια “δύσκολη περίπτωση”(;). Που να ρωτήσεις μετά για την παράκαμψη του Κήπου…

Παρ’ όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ο δρόμος ήδη χρησιμοποιείται -ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ- από την πλειοψηφία των οδηγών με προορισμό τα χωριά των Καμβουνίων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυξημένη κυκλοφορία.

 
Αιανή Εκτύπωση
Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009 03:10

 

2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ελληνικού Τραγουδιού

 

Στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Αιανής, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ελληνικού Τραγουδιού.

Συμμετείχαν με τη σειρά παρουσίασης:

festival_19.12_1festival_19.12_2festival_19.12_3

festival_19.12_4festival_19.12_5festival_19.12_6

-Η μικτή χορωδία του Ε.Σ. "ΑΜΥΝΤΑ" Αμυνταίου Ν. Φλώρινας

-Η μικτή χορωδία Παραδοσιακών Δημοτικών Τραγουδιών του ΠΜΣ Αιανής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

-Η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «ΟΙ ΜΑΚΕΔΝΟΙ». Τη χορωδία του συλλόγου διηύθυνε ο Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος που αναπλήρωσε το μαέστρο και μουσικό Βαγγέλη Βέττα.

-Η μικτή χορωδία του Δήμου Μακεδνών του Ν. Καστοριάς

-Η μικτή χορωδία Έντεχνου, Λαϊκού και Παραδοσιακού Τραγουδιού της ΔΕΑΤΠΑ Αιανής

Το χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η πολυπληθής παρουσία του κόσμου που χειροκρότησε με θέρμη όλες τις χορωδίες που η καθεμιά παρουσίασε κάτι το ξεχωριστό.
Στους εκπροσώπους των χορωδιών αποδόθηκαν τιμητικοί έπαινοι και αναμνηστικά δώρα.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έκανε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Αιανής.

 
Λαζαράδες, 9 Οκτωβρίου 2009 Εκτύπωση
Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2009 21:00

 

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 97ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

της Μάχης των Λαζαράδων

 

Ιδιαίτερα λαμπρός ήταν ο εορτασμός για την 97η επέτειο της Μάχης των Λαζαράδων της 9ης Οκτωβρίου του 1912, μιας από τις σπουδαιότερες νικηφόρες μάχες της νεότερης ιστορίας μας που άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Τούρκους.

Ασφαλώς το χρέος στην ιστορική μνήμη επιβάλλει πλέον, τη δημιουργία του Πολεμικού Μουσείου Λαζαράδων, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι κτιριακές παρεμβάσεις στο -πρώην- Δημοτικό Σχολείο καθώς και την ανακατασκευή του μνημείου Ηρώων.
laz_09_1laz_09_2laz_09_3
 
Βουλευτικές Εκλογές 2009 Εκτύπωση
Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009 21:24

 

BOYΛEYTIKEΣ EKΛOΓEΣ 2009

Αναλυτικά Αποτελέσματα στο Δήμο Καμβουνίων

 

Aυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, μεγάλη πτώση της Νέας Δημοκρατίας που προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου της Κώστα Καραμανλή και πεντακομματική εκπροσώπηση και πάλι στη Βουλή, μας επεφύλασσε το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Συγκεκριμένα στην επικράτεια(LΙΝΚ) είχαμε:

 
Για την κατασκευή της πεζογέφυρας Εκτύπωση
Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2009 22:55


Κλιμάκιο της ΑΝΚΟ στη Ζάβορδα

 

anko_z_1 Θετικό βήμα στο διεκδικητικό πλαίσιο για την κατασκευή της πεζογέφυρας στην περιοχή της μονής του Αγίου Νικάνορα στη Ζάβορδα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίσκεψη κλιμακίου τεχνικών της ΑΝΚΟ, του επίσημου εταίρου -μαζί με τους νομάρχες Κοζάνης και Γρεβενών- του Διανομαρχιακού Φορέα «Παρακολούθησης Προστασίας και Ανάπτυξης ευρύτερης περιοχής Ταμιευτήρα Λίμνης Ιλαρίωνα», την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου τις συνθήκες και τις εναλλακτικές δυνατότητες κατασκευής του προτεινόμενου έργου.

 
Ο εφιάλτης των ναρκωτικών στο Μικρόβαλτο! Εκτύπωση
Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009 14:12

 

Δεν είναι πια της «διπλανής πόρτας»…

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ!

 

Το να «καταπιαστεί» κάποιος, γενικά με το θέμα των ναρκωτικών, κινδυνεύει να παρασυρθεί σε χιλιοειπωμένες θεωρίες, ηθικολογίες, ευχολόγια, αόριστες καταγγελίες και αφορισμούς.

Η  αναφορά μας και η προσπάθεια προσέγγισης σε ένα τόσο σοβαρό και «λεπτό» θέμα έχει να κάνει με τη διαπίστωση πλέον ότι ο εφιάλτης των ναρκωτικών χτύπησε την περιοχή μας, το Μικρόβαλτο! Και θα το «αγγίξουμε» με ρεαλισμό και τόλμη, πάντοτε βέβαια με τη λεπτότητα και τη διακριτικότητα που απαιτείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Θα μεταφέρουμε ακόμη τις απαντήσεις των ειδικών σε καίρια ερωτήματα.

 
Ορειβατική Εξόρμηση Εκτύπωση
Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009 17:52

 

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ

 

seo_2seo_12seo_3

Στιγμιότυπα από την κοινή ορειβατική εξόρμηση του ΣΕΟ Κοζάνης και του συλλόγου ΕΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής στα Μπουχάρια Μικροβάλτου και -μέχρι- τα Νοχτάρια Λιβαδερού, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009, με επικεφαλής τους προέδρους των συλλόγων Σάκη Βασιλόπουλο και Κώστα Κερασιώτη αντίστοιχα.

 
Ξεχωριστή βραδιά στοΤρανόβαλτο Εκτύπωση
Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009 22:32

 

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009


Τιμήθηκαν ο Ολυμπιονίκης στο TAE KWON DO  Αλέξανδρος Νικολαΐδης

και ο προπονητής του Κώστας Τζιδημόπουλος

 

tranov_1Όταν τα τιμώμενα πρόσωπα είναι, ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο TAE KWON DO στους αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008 Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο προπονητής του Τρανοβαλτινός Κώστας Τζιδημόπουλος, τότε ασφαλώς και η βραδιά δε θα μπορούσε παρά να είναι ξεχωριστή, μοναδική και λαμπερή. Η πρόσκληση βέβαια του Ολυμπιονίκη μας έχει να κάνει με την άριστη σχέση του με τον προπονητή και «δάσκαλό» του συντοπίτη μας, προπονητή των Ολυμπιονικών -Νικολαΐδης, Μουρούτσος-, τέως Ομοσπονδιακό προπονητή και σήμερα Τεχνικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας του TAE KWON DO, τον άνθρωπο που συνέβαλλε τα μέγιστα στη διάδοση και την πρόοδο του αθλήματος στην Ελλάδα.

 

 
Πυρκαγιά στο Φρούριο... (2009) Εκτύπωση
Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2009 18:11

pirk1pirk_2pirk_3

Κινδύνεψαν να καούν σπίτια από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 2.8.2009 στο Φρούριο. Η φωτιά ξεκίνησε στο ρέμα, μέσα στο χωριό, απείλησε σπίτια και κατευθύνθηκε βορειοδυτικά του οικισμού, «γλύφοντας» με τις φλόγες το αναπαλαιωμένο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, που η κτίση του χρονολογείται πριν το 1647 και καίγοντας θάμνους, χόρτα και σιτοκαλαμιές.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των λιγοστών κατοίκων του οικισμού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λίγο αργότερα, η φωτιά κατασβήστηκε.

 


 

 
Ο χορός του συλλόγου Μικροβάλτου "Η ΕΛΠΙΣ" Εκτύπωση
Σάββατο, 01 Αύγουστος 2009 19:32

 

1x

Επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του τοπικού Πολιτιστικού-Μορφωτικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Μικροβάλτου «Η ΕΛΠΙΣ», την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009,που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο -πρώην γήπεδο-, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΤΙΚΑ 2009».

 
Καμβουνιώτικα 2009 Εκτύπωση
Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009 02:00

17 Ιουλίου2009

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΤΙΚΑ 2009, που οργανώνονται από τη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Καμβουνίων σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, έχει ως εξής:

 
Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια Εκτύπωση
Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2009 02:00

 

Η εκδρομή συνέπεσε με την, προ ολίγων ημερών, παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Εγνατίας Οδού από τα Γρεβενά μέχρι τα Γιάννενα. Έτσι είχαμε ένα πρόσθετο λόγο συμμετοχής, να απολαύσουμε μια καινούργια διαδρομή. Ήταν ενταγμένη στην ετήσιο προγραμματισμό για τη χορευτική ομάδα γυναικών του συλλόγου και βέβαια η πρόσκληση απευθυνόταν μόνο σε γυναίκες.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009. Παρά τις κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, ο αριθμός των συμμετοχών έφτασε τις 40, ο καιρός ήταν ιδανικός και το ξεκίνημα έγινε στην ώρα του. Η διάθεση όλων σε πολύ καλό επίπεδο και το ταξίδι στην Εγνατία Οδό έδειξε από την αρχή ότι θα ήταν άνετο και ενδιαφέρον. Η διαδρομή μετά τα Γρεβενά και κυρίως από τον Α/Κ της Παναγιάς μέχρι το Μέτσοβο, βλέποντας δεξιά μας τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, ήταν εκπληκτική μέσα από το πανέμορφο δάσος έλατου και πεύκου. Επιδοθήκαμε και στην καταμέτρηση των σηράγγων που στο τέλος της διαδρομής μέχρι τα Γιάννενα τις υπολογίσαμε σε περισσότερες από τριάντα(30).

Βέβαια υπάρχει και η παράμετρος της καταστροφής δάσους και του οικοσυστήματος από την πολυετή (1994-2009) διαδικασία κατασκευής του δρόμου, με κάποιες συνέπειες να έρχονται τελευταία στη δημοσιότητα (παράσυρση αρκούδων κα). Αναμφισβήτητα όμως πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο -670 χλμ από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ηγουμενίτσα- που διευκολύνει αφάνταστα τις μετακινήσεις και συμβάλλει στην ανάπτυξη των περιοχών που διασχίζει, ιδιαίτερα δε αυτές του άξονα Κοζάνης-Γρεβενών-Ιωαννίνων που ήταν και οι πλέον απομονωμένες.

ekdr._1ekdr._3ekdr._4

Πρώτη στάση για καφέ στο Μέτσοβο. Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1100-1300 μ. της Πίνδου, το κυριακάτικο πρωινό φαντάζει πιο εντυπωσιακό από άλλες φορές. Μια βόλτα στα μαγαζιά της κεντρικής πλατείας, με τα παραδοσιακά κυρίως τυροκομικά προϊόντα και η πρώτη ομαδική αναμνηστική φωτογραφία.

 

 
Επιτυχημένη Ημερίδα στην Ελάτη Εκτύπωση
Κυριακή, 10 Μάιος 2009 02:00

Για τη σωτηρία-προστασία των μνημείων

και την ανάπτυξη της περιοχής

 

imer._1Ένα ακόμη θετικό βήμα στην επίτευξη των στόχων της Συντονιστικής Επιτροπής, που είναι η διάσωση της σκήτης του Αγίου Νικάνορα και η κατασκευή πεζογέφυρας, σημειώθηκε με την πραγματοποίηση της Ημερίδας στην Ελάτη Κοζάνης το Σάββατο 9 Μαΐου, που είχε σαν θέμα: «Η Σωτηρία-Προστασία των μνημείων και η Ανάπτυξη της περιοχής». Κι αυτό πιστοποιείται από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου και των επισήμως προσκεκλημένων, τις απόψεις και θέσεις που εκφράστηκαν, καθώς από τον απόηχο που είχε η -πρωτόγνωρη για την τοπική κοινωνία- εκδήλωση.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 290 από 290
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack