mikrovalto.gr

Υπέρ της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης

...στην παρουσίαση του βιβλίου «ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ»

vp1565ar 1vp1565ar 2 2vp1565ar 3

Υπέρ της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, τάχτηκε ο σεβασμιώτατος Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, στην παρέμβασή του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του αρχιτέκτονα μηχανικού Χάρη Σκαρλακίδη «ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ – Το θαύμα του Φωτός στον Τάφο του Χριστού»,

...που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Το αιτιολογικό της θέσης του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, που -όπως ανάφερε- είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο καταρτισμένους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν το μάθημα, χωρίς βέβαια να αρνείται και την ύπαρξη κάποιων άξιων και ικανών. Στη συνέχεια ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ακόμη και στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό των μαθητών σχολείων, όπου και σε αυτό το ζήτημα εξέφρασε ανάλογες ενστάσεις για τον τρόπο που γίνεται, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη στάση και συμπεριφορά κάποιων συνοδών δασκάλων ή καθηγητών.

vp1565ar 7Αφορμή βέβαια υπήρξε η ξιόλογη θεολογική προσέγγιση με ιστορικές μαρτυρίες του θαύματος του αγίου Φωτός στον Τάφο του Χριστού, από έναν μη θεολόγο, έναν αρχιτέκτονα μηχανικό που «έβαλε γυαλιά» -κατά τον σεβασμιώτατο- σε πολλούς θεολόγους, γεγονός που εξήρε και επαίνεσε ιδιαίτερα ο μητροπολίτης. Σε μια εποχή που γενικά η επιστήμη προσπαθεί να αποδομήσει το μυστήριο και την ιερότητα της ύπαρξης του Θεού.   

vp1565ar 4vp1565ar 5vp1565ar 6  

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχόλια   

Τρανόβαλτο
+2 # Τρανόβαλτο 11-05-2015 08:55
σεβασμιότατε μόνο να χαλάτε μάθατε. Αντί να διοργανώσετε επιμορφωτικά σεμινάρια για τους θεολόγους (δηλαδή να καλυτερέψει μια κατάσταση) να καταργήσουμε τα θρησκευτικά στα σχολεία . Και οι παπάδες και οι δεσποτάδες έπρεπε να είχαν καταργηθεί μ αυτό το σκεπτικό αλλα ακόμα τρώτε τον οβολό του λαού. Φιλικότατα.
Παράθεση
Φωτεινή
0 # Φωτεινή 05-06-2015 20:19
Σεβασμιότατε"βλέπετε το αγκάθι στο μάτι του άλλου και όχι το δοκάρι στο δικό σας".Απαλλάξτε το δικό σας σώμα από ιερείς αγράμματους, αδαείς από όσους συγχέουν την πίστη με το φόβο και την ενοχή και ύστερα ασχοληθείτε με τους θεολόγους. Μην ξεχνάτε οτι η κατήχηση είναι δική σας δουλειά και όχι των θεολόγων στα σύγχρονα σχολεία. Μη μας υποχρεώνετε ακόμα μια φορά να απολογούμαστε για σας. Φτάνει.
Παράθεση