Νέοι μας που διαπρέπουν στο εξωτερικό!

Η Μαρία Παλιανοπούλου μας ταξιδεύει στο Νεπάλ και τη Σαουδική Αραβία

palmar15121 0 2palmar15121 1 2palmar15121 2 2

Η Μαρία Παλιανοπούλου του Κωνσταντίνου, από το Μικρόβαλτο Κοζάνης, πτυχιούχος του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου της Αλεξανδρούπολης, συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της σε πανεπιστήμιο της Δανίας (SDU). Από εκεί στο πλαίσιο της επιστημονικής της εκπαίδευσης και κατάρτισης ταξιδεύει σε διάφορες χώρες.

Μεταξύ αυτών, το Νεπάλ και η Σαουδική Αραβία.

Στο Νεπάλ ταξίδεψε στο πλαίσιο της εκπόνησης της διπλωματικής της εργασίας, κατά την οποία μελέτησε τους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τους αγρότες σχετικά με την υιοθέτηση της εναλλακτικής μεθόδου καλλιέργειας IPM (Integrated Pest Management - Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παρασίτων) και τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία τους. Για το σκοπό αυτό πήρε συνεντεύξεις από Νεπαλέζους αγρότες στα νότια της χώρας και μέλη της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της δίμηνης παραμονής της στη χώρα, όπου φιλοξενήθηκε από Νεπαλέζικη οικογένεια και τον τοπικό οργανισμό με τον οποίο συνεργάστηκε, είχε τη δυνατότητα και βρήκε την ευκαιρία να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον πολιτισμό της χώρας.

Στη Σαουδική Αραβία, όπου έμεινε για 4 μήνες, δούλεψε ως βοηθός καθηγητή στο Princess Nora bint Abdul Rahman University (PNU) στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου που σπουδάζει στη Δανία (SDU) και του PNU. Το PNU είναι νεοσύστατο (2011) πανεπιστήμιο, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο θηλέων στον κόσμο και βρίσκεται στο Ριάντ, πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. H πανεπιστημιούπολη έχει έκταση 3.000.000 τετραγωνικά μέτρα, έχει μετρό για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, φιλοξενεί περίπου 50.000 μαθήτριες και στην περιοχή των πανεπιστημίων απαγορεύεται αυστηρά να εισέλθουν άντρες.

Οι νέοι μας διαπρέπουν στο εξωτερικό και μας κάνουν υπερήφανους!

Η Μαρία Παλιανοπούλου το πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο…  

Γ.Μ.

ΥΓ Η Μαρία είχε την καλοσύνη να μας μεταφέρει όμορφες εικόνες από το Νεπάλ και τη Σουηδική Αραβία. Διαφορετικές εικόνες, μοναδικές εμπειρίες από χώρες με άλλη πραγματικότητα και κουλτούρα…

Την ευχαριστούμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σας… 

ΝΕΠΑΛ

(Ασιατικό κράτος μεταξή Ινδίας και Θιβέτ-Κίνας)

palmar15121 1_-_1

palmar15121 0_-_1

nepal 1

nepal 3

nepal 4v

nepal 6v

nepal 7v

nepal 8

nepal 9

nepal 10

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Saoudiki Arabia 1

Saoudiki Arabia 2

Saoudiki Arabia 3

Saoudiki Arabia 4

Saoudiki Arabia 5

Saoudiki Arabia 6

Σχόλια   

ΑΚ
+1 # ΑΚ 14-01-2015 11:35
Εντυπωσιακό!!!!
Παράθεση
Σ.Ν
+1 # Σ.Ν 14-01-2015 22:27
ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΜΠΡΑΒΟ!!!
Παράθεση
ANNA-MARIA
+1 # ANNA-MARIA 15-01-2015 21:27
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. 8)
Παράθεση
ΒΟΥΛΑ Α ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
+1 # ΒΟΥΛΑ Α ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 17-01-2015 19:42
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΖΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. . ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ - Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΞΙΖΕΤΕ ΠΟΛΛΑ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΦΟΔΙΑ - ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ Ο ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ---
Παράθεση