Γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1939 στο Μικρόβαλτο Κοζάνης. Πέρασε τα πρώτα μαθητικά του χρόνια στο αγαπημένο του χωριό, λιποτακτώντας καθημερινά από το σχολείο και βόσκοντας τα πρόβατα του πατέρα του.
Ως πρωτότοκος γιος της οικογένειας μετά την ηλικία των 12 ετών, μετανάστευσε στην Κεφαλονιά, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην στην οικογένειά του. Ακόμα θυμάμαι την ιστορία του με τον τρουβά το ψωμί που το κρεμούσε στο ταβάνι του σπιτιού που έμενε για να μην το φάνε τα ποντίκια. Η αγάπη του για το χωριό τον κράτησε μόλις έξι μήνες μακριά του. Επέστρεψε και συνέχισε να κάνει ότι έκαναν στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι του χωριού. Έβοσκε πρόβατα.
Τα γαλανά (όπως έλεγε) μάτια της μικρής Μαρίας Χ.Παλιανοπούλου τον πλάνεψαν και τον οδήγησαν μαζί της στα σκαλιά του Αϊ Γιώργη.
Τότε ξεκίνησε την εργασία σαν εργάτης στα λατομεία του Τρανόβαλτου. Η ανησυχία του όμως σύντομα τον οδήγησε σε συνεταιρισμό με τους Καβουρίδη Θωμά & Παπαδημητρίου Αθανάσιο. Το 1973 αποφάσισε να γίνει πλανόδιος μανάβης, προκειμένου να μπορέσουν όπως έλεγε τα παιδιά του να μάθουν γράμματα. Έτσι μετακόμισε στην Κοζάνη. Αισθανόταν όμως ξένος σ’ αυτή τη πόλη. Το 1979 ίδρυσε μαζί με τους δυο προηγούμενους συνεταίρους του και τον Νακόπουλο Γεώργιο από το διπλανό χωριό, την εταιρία ΒΙΟΜΑΡΜ Ο.Ε., με τους οποίους πορεύτηκε μαζί μέχρι το 1996, έχοντας μια ακόμη επιτυχημένη πορεία σαν επιχειρηματίας.
Το 1999 χτύπησε το πρώτο καμπανάκι για την υγεία του και νοσηλεύτηκε για έξι περίπου μήνες στο νοσοκομείο.
Κάπου εκεί άρχισε η επαφή του με την άλλη μεγάλη του αγάπη το σκάλισμα της γκλίτσας, πράγμα που το συνέχισε μέχρι πρόσφατα. Κατάφερε να διακριθεί ιδιαίτερα στην ενασχόλησή του αυτή, με αποτέλεσμα η φήμη του να ξεπεράσει τα όρια της Δ. Μακεδονίας. Συμμετείχε με δημιουργήματά του σε τοπικές εκθέσεις, ενώ τον "φιλοξένησαν" τα τοπικά μέσα ενημέρωσης -WEST Channel, εφημερίδες ΓΡΑΜΜΗ, ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ κα- καθώς και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ με εκτενή αναφορά στο έργο του.
Έφυγε από κοντά μας στις 4/3/2010 μετά από 15 μήνες νοσηλείας σε δημόσια & ιδιωτική κλινική.
Ήταν άνθρωπος φιλικός, δίκαιος και προπάντων πολυμήχανος.
"Καλό σου ταξίδι πολυμήχανε Οδυσσέα"