augMirou061 1Την  τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου, που από τα τέλη Νοεμβρίου είχε διαγνωστεί με κορονοϊο και νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο Πατήρ Αυγουστίνος έδωσε μεγάλο αγώνα όλο αυτό το διάστημα με την κατάσταση να επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες και τελικά να χάνει τη μάχη με τον κορονοϊο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ήταν από τους πιο γνωστούς ανθρώπους της ιεροσύνης με τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, ιεροκήρυκας ο οποίος άφησε το στίγμα  του με την παρουσία του και τη δράση του όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας ως έδρα την Ιερά Μονή Αγ. Νεκταρίου στο Παλαιογράτσανο του δήμου Βελβεντού, σημείο αναφοράς πλέον, καθώς την επισκέπτονται πιστοί από όλη τη χώρα.

Διδάκτωρ θεολογίας ο ίδιος, Πατήρ Αυγουστίνος για τους πιστούς, πέρα από το κοινωνικό του έργο, έγραφε συχνά  άρθρα  για ζητήματα της Ορθοδοξίας, ενώ κάθε εβδομάδα παρουσίαζε εκπομπή με αντίστοιχη θεματολογία στον τηλεοπτικό σταθμό WEST Δυτικής Μακεδονίας.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στο αγαπημένο του ησυχαστήριο στο Παλαιογράτσανο.

Πηγή: metalignitiki.gr

augMirou061 1