Πάρις Κουκουλόπουλος: Η απλή αναλογική μητέρα των αλλαγών για την έξοδο από την κρίση

 koukoulopoulos«Υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια. Ότι θα είχαμε απαλλαγεί από τα μνημόνια αν εμείς δεν κάναμε το ιστορικό λάθος να πάμε μόνοι μας το 2010 και αν οι άλλοι, είχαν από την αρχή μια πατριωτική και όχι μικροκομματική στάση.» είπε  μεταξύ άλλων ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, όπου απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε:

Γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψηφίζει σήμερα Ναι.

Σήμερα κρίνεται, για πολλοστή φορά δυστυχώς, η παραμονή μας σε ευρωπαϊκή τροχιά και η αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας και του Grexit. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. , είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που απαντά σταθερά με τον ίδιο τρόπο σ’ αυτό το δίλλημα από το 2010.

                Έχει σημασία μάλιστα, πως ενώ από τότε στην ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. βρέθηκαν τρείς διαφορετικοί Πρόεδροι , η στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι σταθερή. Άλλοι πρόταξαν το κομματικό συμφέρον σ’ αυτή την περίοδο, όχι εμείς.

Το ναι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πατριωτικό και καθαρά πολιτικό και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της πρότασης που φέρνει σήμερα η Κυβέρνηση. Και μόνο το βάρος των 50 δις ευρώ που φόρτωσε ο κος Τσίπρας για τις τράπεζες στις πλάτες του ελληνικού λαού, θα ήταν επαρκέστατος λόγος να καταψηφιστεί σήμερα.

Το ζήτημα είναι όμως άλλο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα κάνει ό,τι έκανε ο κος Σαμαράς το 2010-11 και ο κος Τσίπρας το 2010-15.

Υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια. Ότι θα είχαμε απαλλαγεί από τα μνημόνια αν εμείς δεν κάναμε το ιστορικό λάθος να πάμε μόνοι μας το 2010 και αν οι άλλοι, είχαν από την αρχή μια πατριωτική και όχι μικροκομματική στάση.

Για την απλή αναλογική

                Ο τόπος χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις στη Βουλή και στο λαό, που μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα , αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση. Η απλή αναλογική καθιστά σχεδόν υποχρεωτική μια τέτοια εξέλιξη και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την ανακαλύψουμε λόγω της κρίσης.

                Από την άλλη, οι πολίτες μας ζητάνε να συνεννοηθούμε και ενώ η αντιπολίτευση κάνει άλματα, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

                Γι α μια ακόμη φορά , αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα μας είναι πολιτικό και από εκεί πηγάζει και το οικονομικό.

                Κάθε φορά η αξιωματική αντιπολίτευση έταζε και ως Κυβέρνηση πλήρωνε με δανεικά.

                Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πήρε εδώ και  πέντε χρόνια οριστικό διαζύγιο με αυτή την πελατειακή λογική.

                Η Νέα Δημοκρατία με τα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται αντιστοίχως, σαν να μην έχουν καταλάβει τί συμβαίνει στη χώρα. Η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία γέννησε τους ΑΝΕΛ και έδωσε τροφή στη Χρυσή Αυγή και ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα αντιμέτωπος με διάσπαση. Όλα αυτά έχουν τεράστιο κόστος για τη χώρα και τους πολίτες και γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε τομή στο πολιτικό σύστημα, ξεκινώντας με την απλή αναλογική. Είναι η μητέρα των αλλαγών για την έξοδο από την κρίση.

               

Για τους αγρότες.

Η συμφωνία που «κατάφερε» ο κος Τσίπρας είναι τραγική για τους αγρότες. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. , δεσμεύεται να ξεκινήσει αγώνα την επαύριον της ψηφοφορίας , προκειμένου να αλλάξει ριζικά ο χαρακτήρας αυτών των μέτρων, έτσι ώστε αυτός ο πολύτιμος για την ανάπτυξη πυλώνας, να στηριχθεί και όχι να βρίσκεται υπό δίωξη , χάρις των «επιτευγμάτων» της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια είναι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανήκει σε αυτή την πολιτική οικογένεια, που μας στήριξε και μας στηρίζει.

Σύμμαχός μας είναι και η κοινή λογική σε μέτρα, όπως για παράδειγμα το αγροτικό πετρέλαιο, γιατί ο θεσμός αυτός υπάρχει σε όλες τις ανταγωνιστικές σε μας χώρες του Νότου.

Το ολέθριο αποτέλεσμα της κυβέρνησης για τους αγρότες δεν είναι τυχαίο. Πολύ απλά, οι άνθρωποι είναι αλλού, κάτι που θα φανεί για πολλοστή φορά και στις επόμενες μέρες.

Με το ρώσικο εμπάργκο καταφέραμε πέρυσι πάρα το γεγονός ότι ήρθε απροειδοποίητα, να μην πάει ούτε ένα ροδάκινο στις χωματερές. Η ανησυχία των παραγωγών φέτος είναι μεγάλη και απολύτως δικαιολογημένη, η εξέλιξη όμως δεν είναι τυχαία.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής οι Υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ανακοίνωσαν θριαμβευτικά το τέλος του εμπάργκο, που δυστυχώς συνεχίζεται.

Η απομάκρυνση του κου Λαφαζάνη από την ηγεσία του εν λόγω Υπουργείου, ουδόλως αλλάζει τα δεδομένα και ο λόγος είναι βαθύτερος και απλός. Πέρυσι τέτοια εποχή ο παραμένων αναπληρωτής Υπουργός, είχε προτείνει στους ροδακινοπαραγωγούς να ζητήσουν πακέτο Χατζηγάκη. Τόσο καλά!! Αντί να συνεχίζουν την πολιτική μας για τον περιορισμό των συνεπειών, αυτοί ήταν και είναι «αλλού».

Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι συνολικό και βαθύτερο και επικεφαλής αυτού είναι  ο κος Τσίπρας. Αυτός έδωσε τροφή και θέριεψαν οι ψευδαισθήσεις.