mikrovalto.gr

Ζητούμενα διαφάνεια και νομιμότητα, στην εκμετάλλευση του δημοτικού λατομείου στη θέση «Σφενδάνη» από την Μάρμαρα Σερβίων ΕΠΕ

marmserv16422Η συζήτηση του θέματος περί «Εισφοράς μισθωτικού δικαιώματος δημοτικού λατομείου μαρμάρου εμβαδού 76.289,72 τ.μ. στη θέση ΣΦΕΝΔΑΝΗ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού», κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 22 Απριλίου 2016, ανεβάζοντας τους τόνους στην αίθουσα και δημιουργώντας «ρωγμές» στη δημοτική πλειοψηφία.

Σύσσωμοι οι της αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι κανόνες διαφάνειας και το νομότυπο των πράξεων του τελευταίου διαστήματος, εστιάζοντας στην υπογραφή από το δήμαρχο συμφωνητικού για εκχώρηση 15ετούς χρήσης του ως άνω δημοτικού λατομείου στην Μάρμαρα ΣερβίωνΕΠΕ (ενώ η τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση στις 29.12.2015 είχε εγκρίνει την "παράταση συλλογής λατύπων στην Μάρμαρα Σερβίων ΕΠΕ από 1.1 έως 31.12.2016") και η οποία στη συνέχεια ζητά «εισφορά μισθωτικού δικαιώματος» υπέρ της νεοσυσταθείσας ΑΕ Ελληνικά Μάρμαρα (μετοχικού κεφαλαίου 400.000 € που προέρχεται από τα αποθέματα του λατομείου), εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους για καταψήφιση του θέματος, υπερτονίζοντας ότι είναι υπέρ της επένδυσης.

Ούτε η επίκληση του δημάρχου κ. Κοσματόπουλου, ότι «οι όποιες κινήσεις γίνανε με τη συμπαράσταση-συμβουλή έγκριτων και διεθνώς αναγνωριζομένων νομικών και μηχανικών», ούτε οι επεξηγήσεις του -φερόμενου ως- εκπροσώπου της ΑΕ Ελληνικά Μάρμαρα Χρήστου Μπουχουρά άλλαξαν το κλίμα, αφού σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Κουκάλης, Ζορμπάς, Χαραλαμπίδης), αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της υπογραφής του συμφωνητικού για 15ετή εκμίσθωση, έθεσαν θέμα επανεξέτασης του θέματος με τη νομική άποψη των δυο πλευρών και εισηγήθηκαν θέμα αναβολής συζήτησης του θέματος για επόμενη συνεδρίαση.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις τοποθετήσεις των Χαραλαμπίδη, Κουκάλη, Ζορμπά

 Με αυτό (αναβολή συζήτησης) συντάχτηκε και η αντιπολίτευση και έτσι τέθηκαν σε ψηφοφορία οι δύο προτάσεις:

- η μία της πλειοψηφίας, που πρότεινε την ψήφιση της πρότασης όπως είχε διατυπωθεί από την αρχή («Εισφορά μισθωτικού δικαιώματος δημοτικού λατομείου μαρμάρου εμβαδού 76.289,72 τ.μ. στη θέση ΣΦΕΝΔΑΝΗ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού»).

- και η δεύτερη, για αναβολή του θέματος και επαναφοράς του, ώστε να έχει την πλήρη νομική κάλυψη και να πληροί τους όρους διαφάνειας.

Η πρόταση της πλειοψηφίας συγκέντρωσε 7 ψήφους (Παπαδημητρίου, Τέτος, Ζάκης, Μαλιούρα, Κυριακίδης, Δισερής, Παπαστέργιος) και η δεύτερη πρόταση συγκέντρωσε 13 ψήφους (όλοι οι παρόντες της αντιπολίτευσης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Κουκάλης, Ζορμπάς, Χαραλαμπίδης και Κοσμάς).

Μετά τα παραπάνω, αναβλήθηκε και η συζήτηση των συναφών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Α/Α 8. Συναίνεση ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου για ξεκίνημα των διαδικασιών χορήγησης άδειας ερευνητικών εργασιών για τον εντοπισμό κοιτάσματος μαρμάρου εντός έκτασης 83.514,97 τ.μ., στη θέση «ΣΦΕΝΔΑΝΗ» του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού της Π.Ε. Κοζάνης.

Α/Α 9. Συναίνεση ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου για συνέχιση των διαδικασιών χορήγησης άδειας ερευνητικών εργασιών για τον εντοπισμό κοιτάσματος μαρμάρου εντός έκτασης 29.940,35 τ.μ., στη θέση «ΣΦΕΝΔΑΝΗ» του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Γ.Μ./mikrovalto.gr       

Σχόλια   

erty
0 # erty 27-04-2016 17:21
ποια ειναι αυτη η εταιρία αφου δεν ειναι πουθενα καταχωρημενη?




admin: έγκριση σχολίου κατ' εξαίρεση. Παρακαλούμε στο εξής να δίνετε τα πραγματικά σας στοιχεία.
Παράθεση