Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013/mikrovalto.gr
Η καλλιέργεια του κρόκου στα Καμβούνια
Στους 7-8 ανέρχονται οι συμπολίτες μας στην περιοχή των Καμβουνίων (Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο), που ασχολούνται με την καλλιέργεια του κρόκου (safran), οι περισσότεροι από τους οποίους ξεκίνησαν τα δυο τελευταία χρόνια.
Τα πρώτα δείγματα παραγωγής είναι ενθαρρυντικά και αναμένεται η ενασχόληση αυτή να βελτιώσει το εισόδημα κάποιων οικογενειών, τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Άλλωστε και τα γενικότερα χαρακτηριστικά -υψόμετρο 600-700 μ., εδαφολογικά στοιχεία, κλιματολογικές συνθήκες- προσομοιάζουν με αυτά της ευρύτερης περιοχής του Τσιαρτσιαμπά (Κρόκος, Καρυδίτσα, Άνω Κώμη, κ.α.) όπου ευδοκιμεί κατά κόρον η καλλιέργεια του κρόκου.
ΥΓ ΦΩΤΟ από τη συγκομιδή κρόκου στην τοποθεσία "Κέδρα".
Γ.Μαστρ.