ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΒΕ ΣΤΗ Ν.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ 

Οριστικοποιείται η μεταβίβαση κατά κυριότητα με αγοραπωλησία έναντι συμβολικού τιμήματος (1 €)  από την Τράπεζα Πειραιώς (ΕΤΒΑ) στη Ν.Α. 6Κοζάνης, των εκτάσεων των ΜΑΒΕ Α.Ε. -ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣ Α.Ε. (4.144 στρ.) στο Ζιδάνι Κοζάνης, μετά την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την εξουσιοδότηση του ΝομάρχηΚοζάνης για τις υπογραφές, στη συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου 2009.

Στην ίδια συνεδρίαση παρουσιάστηκαν από την ΑΝ.ΚΟ., η μελέτη αποκατάστασης του υπολοίπου των αποθέσεων και του ορυχείου, προϋπολογισμού 14.000.000 €, για την οποία υπάρχει, σύμφωνα με δήλωση του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, προέγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ., καθώς και η προμελέτη αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Oι εξελίξεις αυτές αναμφισβήτητα κινούνται σε θετική κατεύθυνση καθότι:

1. Περιορίζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας Χ.Υ.Τ. Αμιάντου στο  Ζιδάνι

2. Ελαχιστοποιούν τη ρύπανση της περιοχής

3. Αναβαθμίζουν αισθητικά το τοπίο

3. Τονώνουν την απασχόληση στην περιοχή

4. Δημιουργούν προϋποθέσεις για πρόσθετα οφέλη, από την παράδοση για χρήση στην τοπική κοινωνία, των εδαφών που θα έχουν αποκατασταθεί

5Εν τω μεταξύ, με το πέρας των εργασιών της επικάλυψης με φυτική γη και των δενδροφυτεύσεων στα πρανή των βαθμίδων, ολοκληρώθηκε η εργολαβία αποκατάστασης του βόρειου τμήματος των αποθέσεων, που είχε ανατεθεί στην εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΟΕΠΠ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ. με προϋπολογισμό 6.200.000 €.

mikrovalto.gr