Eγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία από 2 έως 20.6.2014

eggrnd14 27 2H Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης ανακοινώνει ότι οι εγγραφές των   νηπίων στα Νηπιαγωγεία και των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία θα πραγματοποιηθούν από 2-6-2014 μέχρι 20-6-2014.

Επισημαίνεται ότι για το νέο σχολικό έτος 2014-2015, στην πρώτη ηλικία (νήπια) εγγράφονται τα νήπια που έχουν γεννηθεί από 1-1-2009 ως 31-12-2009, ενώ στη δεύτερη ηλικία (προνήπια) εγγράφονται τα νήπια που έχουν γεννηθεί από 1-1-2010 ως 31-12-2010.

Στην Α’ τάξη του Δημοτικού σχολείου εγγράφονται οι μαθητές που έχουν γεννηθεί από 1-1-2008 ως 31-12-2008.

Για την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

- Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του νηπίου στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο

- Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

- Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο Α.Δ.Υ.Μ.

- Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο στοιχείο κατά την κρίση του / της Προϊσταμένου / νης του νηπιαγωγείου, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου.

- Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

Για την εγγραφή στην Α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

- Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.

- Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

- Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

- Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

- Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου , η οποία θα εκδοθεί από τον/την Προϊστάμενο/νη του νηπιαγωγείου

Ο Δ/ντής Π/θμιας Εκπ/σης

Ιωάννης Γκαμπούρας