mxristodoulouΜε μία ανακοίνωση το ΚΤΕΛ μείωσε τα δρομολόγια προς τον ορεινό όγκο των Καμβουνίων και συγκεκριμένα αντικαταστάθηκε η καθημερινή σύνδεση με τα Σέρβια σε 3 δρομολόγια την εβδομάδα. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την απόφαση αυτή καθώς η καθημερινή σύνδεση με την πόλη των Σερβίων είναι αναφαίρετο δικαίωμα για ίση αντιμετώπιση.

Υπάρχουν άνθρωποι που μετακινούνται με το ΚΤΕΛ για να φτάσουν στην δουλειά τους και προφανώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος να την χάσουν εφόσον δεν θα μπορούνε να πάνε.

        Υπάρχουν ηλικιωμένοι που ζουν μακριά από τα παιδιά τους και χρησιμοποιούν την συγκοινωνία του ΚΤΕΛ προκειμένου να επισκεφτούν τον γιατρό, τον οδοντίατρο, την τράπεζα να πληρωθούν, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται η τοπική αγορά που στενάζει ούτως ή άλλως μετά την περίοδο του κορωνοιού.

       Υπάρχουν ηλικιωμένοι που επισκέπτονται κοινωνικές δομές του Δήμου – ΚΗΦΗ κλπ-οπότε προφανώς και το νέο πρόγραμμα των δρομολογίων τους αποκόπτει από τις δομές αυτές.

        Υπάρχει το αίσθημα της ανασφάλειας που δημιουργείται καθώς η σύνδεση με τα Σέρβια θα γίνεται 3 φορές την εβδομάδα και δημιουργείται η αίσθηση του αποκλεισμού από την πόλη.

          Το ΚΤΕΛ δεν αποτελεί μια απλή εμπορική επιχείρηση, επιτελεί λειτούργημα, για αυτό και πολλές φορές επιδοτούνται τα δρομολόγια προκειμένου να καλύπτει τις οδικές συνδέσεις με τα περιφερειακά χωριά.

          Η περίφημη αποκέντρωση που όλοι ευαγγελίζονται δεν επιτυγχάνεται με την μείωση των δρομολογίων, στηρίξτε τα περιφερειακά χωριά για να μην ερημώσουν

          Μην υποτιμάτε όλους εκείνους τους ανθρώπους που μένουν στον ορεινό όγκο από επιλογή ή από ανάγκη …

Μαίρη-Ελευθερία Χριστοδούλου

Δημοτική Σύμβουλος Σερβίων*

mxristodoulou

*ΣΗΜ.:  Καταγωγή από Ελάτη