fr4318Πρόβλημα με το πόσιμο νερού παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στον οικισμό Φρουρίου, λόγω αυξημένων νιτρικών (ΝΟ3) σύμφωνα με τις τελευταίες εργστηριακές αναλύσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από αρμοδίους,

...αυτό το διάστημα δεν υπήρχε επάρκεια νερού στο Φρούριο από τη βασική παροχή του δικτύου (από γεώτρηση στα Ισιώματα Μικροβάλτου), λόγω αυξημένων αναγκών νερού στο Τρανόβαλτο από βλάβη στο δίκτυο (του Τρανοβάλτου).

Το Τρανόβαλτο υδροδοτείται από δυο γεωτρήσεις στο Τρανόβαλτο και συμπληρωματικά από τη γεώτρηση στα Ισιώματα του Μικροβάλτου. Η μια γεώτρηση του Τρανοβάλτου είναι εκτός εδώ κάποια χρόνια (;) λόγω βλάβης της πομόνας και το τελευταίο επίμαχο διάστημα είναι εκτός και η δεύτερη γεώτρηση λόγω βλάβης του κεντρικού αγωγού προς τη δεξαμενή σε δύσβατο σημείο που δυσκολεύει και καθυστερεί την αποκατάσταση. Έτσι η τροφοδοσία του Τρανοβάλτου το τελευταίο διάστημα γίνεται αποκλειστικά από τη γεώτρηση στα Ισιώματα του Μικροβάλτου, γεγονός που περιορίζει την παροχή νερού (δια «βαρύτητας») στον οικισμό του Φρουρίου.

Η παροχέτευση νερού στην κεντρική δεξαμενή του Φρουρίου από τη γεώτρηση του οικισμού, που παρουσιάζει πρόβλημα αυξημένων νιτρικών εδώ και χρόνια, είναι η αιτία του προβλήματος, που αντιμετωπίστηκε την τελευταία βδομάδα με τη χορήγηση εμφιαλωμένου νερού στους λιγοστούς κατοίκους του οικισμού.

mikrovalto.gr

fr4318

ΥΓ: Επισημαίνουμε ότι χρειάζεται προσοχή στη χρήση του νερού της γεώτρησης του Φρουρίου (απαγόρευση παροχέτευσης στη δεξαμενή του ποσίμου), καθότι και από τα στοιχεία ανάλυσης δειγμάτων νερού που έχουμε στη διάθεσή μας από Μαρτ./2017, τα νιτρικά (ΝΟ3) ήταν και τότε στο όριο (44,6 mg/l με ανώτατο όριο τα 50 mg/l).

-elner317 4_3_43_2