kar26.12.10 37Οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Πολυρράχου είναι αναστατωμένοι για την αδιαφορία που δείχνει η Δημοτική Αρχή Σερβίων-Βελβεντού σε ένα φλέγον θέμα ζωτικής σημασίας που είναι το πόσιμο νερό.

Συγκεκριμένα στα σπίτια του χωριού  έχει παροχετευθεί προσωρινά, από την μολυσμένη πηγή για αντιμετώπιση της καθαριότητας και υγιεινής των κατοίκων,

...νερό ακατάλληλο προς πόση, καθώς είναι γνωστό στη Δημοτική Αρχή και στον κ. Δήμαρχο  ότι περιέχει νιτρικά ΝΟ3 που ξεπερνούν κατά πολύ 50 mg/lt και καθίστανται εξαιρετικά επικίνδυνα, καθώς παρεμποδίζουν τη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα, ενώ ενοχοποιούνται και για καρκινογόνο δράση.

Εδώ και τουλάχιστον είκοσι ημέρες παρ’ όλες τις καθημερινές μου οχλήσεις προς τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Δήμαρχο δεν κατέστη δυνατόν, να παρέχουν εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους για να πίνουν, ούτε να επισκευάσουν την γεώτρηση του Τριγωνικού που έπαθε βλάβη  και δίνει εδώ και χρόνια καθαρό νερό στα σπίτια των κατοίκων Πολυρράχου. Πολλοί κάτοικοι και κυρίως οι γεροντότεροι μη έχοντας τη δυνατότητα να μετακινηθούν ώστε να προμηθευτούν εμφιαλωμένο νερό από τα καταστήματα πώλησης που υπάρχουν στα Σέρβια αναγκάζονται και πίνουν από το ακατάλληλο.

Αναρωτιέμαι ως πρόεδρος του χωριού ποιες υπηρεσίες ελέγχουν αυτούς που δείχνουν τέτοια αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και τι προτίθενται να κάνουν;  

Υπάρχει κανείς που να θεωρεί την ανθρώπινη ζωή ασήμαντη;

 

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυρράχου

Καραγιάννης Ιωάννης

kar26.12.10 37