mikrovalto.gr

Δημόσια καταγγελία κατά του προέδρου της Τ.Κ. Ελάτης – Τι απάντησε ο πρόεδρος

elamp15107 1elamp15107 2

 Σε δημόσια καταγγελία κατά του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ελάτης Λευτέρη Παλούκα, για αυθαίρετη λήψη αδρανών-γαιωδών υλικών από μη αδειοδοτημένο δανειοθάλαμο, που υπάγεται μάλιστα σε δασική έκταση, προέβη ο Αχιλλέας Μπούντας, σύμβουλος της Τ.Κ. Ελάτης.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι την περασμένη εβδομάδα, με εντολή και επιστασία του προέδρου της Κοινότητας, μηχάνημα JCB του δήμου προέβη σε εκσκαφή και φόρτωση σε φορτηγό ιδιώτη που συνεργάζεται με το δήμο, αδρανών-γαιωδών υλικών από την τοποθεσία Σταυρός, λίγες δεκάδες μέτρα από τη νότια έξοδο της Ελάτης προς Παλιουριά, στις παρυφές του δασικού όγκου της Βουνάσας, όπου σημειωτέον παρατηρούνται κατολισθήσεις του εδάφους. Χώρος φυσικά μη αδειοδοτημένος για δανειοθάλαμος αδρανών υλικών. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα (& λοιπές διασταυρωμένες πληροφορίες), είχαν καταφτάσει επί τόπου και υπάλληλοι της δασικής υπηρεσίας ΠΕ Κοζάνης, που εξεδήλωσαν την πρόθεση να προβούν σε μήνυση κατά του προέδρου της Κοινότητας. Στη συνέχεια της καταγγελίας του ο κ. Μπούντας, ανέφερε ότι τα υλικά μεταφέρθηκαν σε χώρο ιδιώτη στη θέση Στεφάνη, όπου και έγινε διάστρωση και πάλι με το μηχάνημα του δήμου.

Μετά τα παραπάνω, που καταγγέλθηκαν και στο δήμο, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή (Τετάρτη 7/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού.

ΥΓ. Για λόγους δεοντολογίας, ζητήσαμε και την άποψη του προέδρου Λευτέρη Παλούκα για το θέμα, ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει ότι εδώ και χρόνια η εκάστοτε τοπική αρχή, ελλείψει αδειοδοτημένου δανειοθαλάμου αδρανών υλικών, χρησιμοποιεί γαιώδη-αδρανή υλικά για τις ανάγκες του χωριού από τις τοποθεσίες Χούνη και Σταυρός, και επιφυλάχτηκε να πει περισσότερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γ.M./mikrovalto.gr