Σάββατο 30 Μαρτίου 2013/mikrovalto.gr

Το Μικρόβαλτο …υπάρχει παντού

Σενάριο μεταγραφής του ποδοσφαιριστή Γιώργου Κατίδη στη Ζυρίχη με ...πρωταγωνιστή το Γιώργο Τζιώνα!
.

katidis_21.3Ο Γιώργος Τζιώνας του Ιωάννη από το Μικρόβαλτο, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με αλυσίδα γραφείων ευρέσεως εργασίας, που δραστηριοποιείται στην Ελβετία. Ασχολείται επίσης με τα διοικητικά της ομάδας της ΖΥΡΙΧΗΣ, της οποίας παλιότερα υπήρξε και ποδοσφαιριστής της (*δείτε στοιχεία από την περίοδο 1993-94 όταν ο Γιώργος Τζιώνας ήταν 20 ετών και ανήκε στο ρόστερ της Ζυρίχης), ενώ είχε φτάσει τότε μια ανάσα από τη μεταγραφή σε ελληνική ομάδα της Α΄ Εθνικής  (Ηρακλής, Λάρισα).

 Σύμφωνα με δημοσίευμα από 21.3.2013 της αθλητικής εφημερίδας Η ΓΑΤΑ -πανελλήνιας κυκλοφορίας- ο Γιώργος Τζιώνας …"εμπλέκεται" σε μεταγραφικό σενάριο του ποδοσφαιριστή Γιώργου Κατίδη της ΑΕΚ στην ομάδα της ΖΥΡΙΧΗΣ!

 Όπως είναι γνωστό -η υπόθεση απασχόλησε το πανελλήνιο και όχι μόνο- ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Κατίδης, στο ματς με τη Βέροια (16.3.2013), πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε με ναζιστικό χαιρετισμό, που είχε σαν συνέπεια να τιμωρηθεί από την ομάδα του με αποκλεισμό από τους αγώνες μέχρι το καλοκαίρι... Φυσικό επακόλουθο είναι η αναζήτηση νέας ομάδας…

Ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας με σαφείς αναφορές στον Γιώργο Τζιώνα έχει ως εξής:


ΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΡΤ TOY 20ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ!

Φωτίου - Τζιόνας καλούν Κατίδη!

katidis30.9"Όπως έστρωσε, έτσι τώρα θα κοιμηθεί! Τον προσωπικό μοναχικό του δρόμο καλείται πλέον να τραβήξει ο Γιώργος Κατίδης.

Μπορεί η «καμπάνα» που του επιβλήθηκε από την ΑΕΚ να τον θέτει εκτός ομάδος μέχρι και το καλοκαίρι, ωστόσο στην πραγμα­τικότητα, ελάχιστοι περιμένουν να ξαναδούν τον 20χρονο παίκτη να αγωνίζεται ξανά με τη κιτρινό­μαυρη φανέλα. Για να είμαι ειλικρινής γατόνια, δεν γνωρίζω εάν στο συγκεκριμένου γκρουπ των δύσπιστων συμπεριλαμβάνεται και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή Θεόφιλος Καρασσαβίδης. Εκείνο όμως που μα­θαίνω από τις ιαματικές πηγές μου και σας νιαουρίζω με πάσα βεβαιότητα, είναι πως ο μάνατζερ του Κατίδη «οργώνει» από τώ­ρα τις αγορές προς αναζήτηση νέας ομάδας. Κάπως έτσι άλλωστε, ήρθε χθες στην επιφάνεια το ενδιαφέρον της Ζυρί­χης για το «bad boy» της ΑΕΚ. Το οποίο δεν παραπαίει σε κάποιο από τα συνηθισμένα «τρικ» των μάνατζερ.

Με την ελβετική ομάδα έχει γίνει ήδη προσέγγιση στην οποία πρωταγωνι­στεί επιχειρηματίας και οπαδός της ομάδας Αλκής Φωτίου, ο οποίος να θυμίσω πως διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του Κατίδη, από το περα­σμένο καλοκαίρι, οπότε και πλήρωσε την ρήτρα εξαγοράς (100.000 ευρώ) από τον Άρη. Και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ασφαλώς, θα ήταν να εκμηδενιστεί η αγοραστική α­ξία ενός έμψυχου περιουσιακού του στοιχείου.

Η έδρα του ομογενούς επιχειρηματία βρίσκεται στη Ζυρίχη, ενώ στο συγκεκριμένο «love story» του Κατίδη με την ελβετική ομάδα που ακόμη βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, υπάρχει μία ακόμη σημαντική παράμετρος.

Επιτελική θέση στο ΔΣ της Ζυρίχης, διατηρεί ένας Ελληνοελβετός επιχειρηματίας ονόματι Γιώργος Τζιόνας. Κοιτάξτε να δείτε μάλιστα κάτι συμπτώσεις. 0 εν λόγω κύριος, εκτός από διοικητικό στέλεχος της ελβετικής ομάδος, ανήκει και στο διοικητικό συμ­βούλιο της εταιρείας του Άλκη Φωτίου! Τουτέστιν, οι δύο τους όχι απλά γνωρίζονται καλά, αλλά συνδέ­ονται με δεσμούς ισχυρής φιλίας και συνεργασίας.

 Παρεμπιπτόντως, ο Γιώργος Τζιόνας διατηρεί συν τοις άλλοις υ­πό την σκέπη του και μια αλυσίδα γραφείων ευρέσεων εργασίας στην Ελβετία ενώ μέχρι πρότινος ήταν υπεύθυνος των μεταγρα­φών της Ζυρίχης.

Τα άσχημα νέα για τον Κατίδη και κατ' επέκταση για την ΑΕΚ, είναι πως στην παρούσα φάση (ενδεχομένως και το καλοκαίρι) η ελβετική ομάδα δεν μπορεί να διαθέσει πολλά χρήματα για μεταγραφές. Ωστόσο, το δίδυ­μο Φωτίου - Τζιόνα δύναται να παίξει καθοριστικό ρόλο και να ρυθμίσει τις εξελίξεις προς το κοινό συμφέρον όλων. Καλή διάθεση πάνω απ’ όλα να υπάρχει!"


* Τα στοιχεία που βρήκαμε σχετικά με το ρόστερ της ομάδας της ΖΥΡΙΧΗΣ την περίοδο 1993-94, που αγωνιζόταν στην ομάδα και ο Γιώργος Τζιώνας:

Saison 1993/94

Präsident: Sven Hotz (64, seit 1986).

Προπονητής: Kurt Jara (Oe, 43, seit 1991)? Ab 4,94: Bob Houghton (Eng, 46).

Torhüter: Patrick Mäder (28), Roberto Böckli (34), Patrick Abatangelo (20).

Abwehr: Μιρσάντ Baljic (31), Rainer Ernst (Α, 31), Ralph Heydecker (28), Marcel Hotz (23), Giuseppe Mazzarelli (21), Umberto Romano (20), Beat Studer (25), Jürg Studer (27 ), Roland Widmer (28).

Mittelfeld: Pierre Blättler (27), Marc Hodel (23), Mario Kagi (26), Daniel Tarone (18), Γεώργιος Τζιώνας (20).

Angriff: Roberto Baldassarri (21), Franco Di JORIO (20), Marco Grassi (25), Ερκουμέντ Σαχίν (25), Χάρης Skoro (Bos, 31), Herbert Waas (Α, 30).

Zuzüge: Blättler (St.Gallen), Ντι JORIO (Wettingen), Hodel (St.Gallen), U.Romano (Wettingen), Σαχίν (Chiasso), J.Studer (Lausanne), Tarone (YF Γιουβέντους), Ernst (11,93 , Κάννες).

Abgänge: Bärlocher, Casamento, Isler, Sesa (alle Baden), Germann, Mazenauer (Chiasso), Milton (Σιών)? Baljic (Λοκάρνο, 1,94).

Γ.Μ. – Τ.ΣΤ.