Π. Κουκουλόπουλος: «Αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί όλοι με τις ιδεολογικές - πολιτικές αναζητήσεις και έριδες του ΣΥΡΙΖΑ»

koukoulopoulos«Την ώρα που οι πολίτες αφήνουν πίσω την πόλωση και το διχασμό ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και απαιτούν συνεννόηση και συνεργασία, την ώρα που οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου άρχισαν να δημιουργούν ένα τέτοιο εθνικό κεφάλαιο, ο κ. Τσίπρας επιλέγει εκλογές. Είναι τόσο μακριά από το πρόσφατο πολιτικό κεκτημένο συνεργασίας που δεν μπορεί να πετύχει ούτε τη στοιχειώδη συνεννόηση για την ημερομηνία των εκλογών. Η πατρίδα χρειάζεται συνεννόηση, αποφασιστικότητα και δουλειά. Αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί όλοι με τις ιδεολογικές και πολιτικές αναζητήσεις και έριδες του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες ξέρουν και κρίνουν».

Αυτά τόνισε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL.

Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφερόμενος στο χθεσινό διάγγελμα του κ. Τσίπρα επεσήμανε πως «σε μια χώρα της οποίας η πραγματική οικονομία χειμάζεται και η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά ο κ. Τσίπρας αποφάσισε μέσα σε επτά μήνες να μας πάει τρίτη φορά σε κάλπες, επικαλούμενος εσωκομματικό του πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα τρέχει να προλάβει τη φοροκαταιγίδα, τα μέτρα για τους αγρότες, τον ΕΝΦΙΑ και τη μείωση των συντάξεων.

Ο κ. Τσίπρας υποτιμά με τρόπο πρωτοφανή και προκλητικό τη νοημοσύνη των πολιτών. Μίλησε για τα δύσκολα που πέρασαν την ώρα που συνεχίζονται τα capital controls, χιλιάδες έργα του ΕΣΠΑ είναι σταματημένα, οι ιδιωτικές επενδύσεις αναζητούνται και η αγορά βρίσκεται σε απόγνωση.

Διαπίστωσε ότι μπορούμε να πάμε σε εκλογές γιατί πατάμε σε στέρεο έδαφος, αναφερόμενος στις τράπεζες. Δε μίλησε για το γεγονός ότι η περιπέτεια των τραπεζών και η ανάγκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση είναι κατόρθωμα δικό του που οδήγησε στην απώλεια περίπου 25 δις ευρώ του δημοσίου και σε νέο βάρος 25 δις που φορτώνονται στο χρέος, δηλαδή στους πολίτες.

Ζήτησε να κριθεί για τη διακυβέρνηση των 7 μηνών και ως έργο της κυβέρνησης μνημόνευσε έναν - δυο νόμους. Δεν είπε τίποτα για το μεταναστευτικό, για την αντιμεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια, για το στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης, για την απραξία της Κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

Ζήτησε, κυρίως, να κριθεί για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας. Η στρατηγική του οδηγούσε στο GREXIT και η όποια συμφωνία επιτεύχθηκε με τη στήριξη της αντιπολίτευσης.  Για τι ακριβώς θέλει να κριθεί; Για τα βάρη που επέφερε; Για την απειλή του GREXIT; Γι’ αυτό που δε μπορούσε επ’ ουδενί μόνος του;

Διαπίστωσε ότι η λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη εξαντλήθηκε. Αν έγινε κάτι από τότε μέχρι σήμερα αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι το πρόγραμμα της ΔΕΘ πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Ζήτησε καθαρή εντολή που από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι πρόκειται για εντολή χωρίς την Αριστερή Πλατφόρμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, που κέρδισε τις εκλογές πριν επτά μήνες δεν ήταν καθαρός; Ή μήπως δεν ήταν ώριμος, έτοιμος, προσγειωμένος όπως δήλωσε ότι είναι τώρα ο κ. Τσίπρας;».