Το διακύβευμα των εκλογών (του Γιώργου Δακή)

dakis15221Η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης έφτασε! Την Κυριακή, στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, καλούμαστε να επιλέξουμε το δρόμο που θα ακολουθήσει η χώρα μας και οι επόμενες γενιές. Πρόκειται για την εκλογική αναμέτρηση όπου καλούμαστε να επιλέξουμε όχι τόσο ανάμεσα σε κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς,

...αλλά κυρίως ανάμεσα σε δύο κόσμους. Τον καινούριο, αυτόν που μέσα από τις θυσίες και τους κόπους των Ελλήνων έχει ήδη αρχίσει να ανατέλλει και τον παλιό, εκείνον που δημιούργησαν τα λάθη και οι αδυναμίες του παρελθόντος, δηλαδή όλα όσα ακόμα πληρώνουμε ακριβά.

Τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία βιώνουμε μία πρωτοφανή, σε έκταση και ένταση, οικονομική και αξιακή κρίση. Τα οικονομικά μεγέθη που καθορίζουν τα πλαίσια μέσα στα οποία κινούμαστε και λειτουργούμε έχουν υποστεί καθίζηση, η ανεργία έχει φτάσει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, οι κοινωνικές αντιθέσεις έχουν ενταθεί. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η έντονη κοινωνική δυσφορία κι η αμφισβήτηση των μέχρι πρότινος θεμελιακών παραδοχών του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου της χώρας μας.

Δύο κρίσιμα ερωτήματα αναδύονται από τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, απαιτώντας καθαρές και ειλικρινείς απαντήσεις.

  • Τι μας οδήγησε ως εδώ;
  • Προς τα πού βαδίζουμε;

Οι εγγενείς αδυναμίες του κοινωνικοοικονομικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών οδήγησαν την κοινωνία μας να υποστεί ακραίες δοκιμασίες, που πριν λίγα χρόνια κανείς δε φανταζόταν. Ο βαθύς κρατισμός, το πελατειακό κράτος, η «ποινικοποίηση» της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η καθίζηση του πρωτογενούς τομέα και της εξωστρέφειας της οικονομίας μας συρρίκνωσαν την παραγωγικότητά μας και το οικονομικά μεγέθη κάθε νοικοκυριού αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Σήμερα, έχοντας κάνει μεγάλες θυσίες για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα από τη βάση τους και να ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα, βαδίζουμε προς τη δημιουργία της αυτοδύναμης και ισχυρής Ελλάδας, της πατρίδας και της κοινωνίας που στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και όχι σε δανεικά και στις διαθέσεις των αγορών. Οι σκληρές δοκιμασίες που με παρρησία έχει υπομείνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια έχουν αντίκρυσμα. Η Ελλάδα έμεινε όρθια. Ακόμα περισσότερο, έχει προχωρήσει σε αποφασιστικές τομές που θα επιτρέψουν στις επόμενες γενιές να ζήσουν χωρίς τα βάρη του παρελθόντος.  Δημιουργούμε την Ελλάδα που θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στην Ευρώπη, την Ελλάδα που θα γεμίσει με αισιοδοξία και υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες.

Αυτή την Ελλάδα, την Ελλάδα του αύριο, τη δημιουργεί και την εγγυάται με τον καλύτερο τρόπο η μεγάλη, φιλοευρωπαϊκή παράταξη της Κεντροδεξιάς, η παράταξη της αλήθειας και της ευθύνης. Αυτή την παράταξη, η οποία εκφράζεται μέσα από τη Νέα Δημοκρατία, σας καλώ να τη στηρίξετε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας.

Ως υποψήφιος βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ζητώ την ψήφο και τη στήριξή σας για να βρει ο τόπος μας την έντιμη, υπεύθυνη, σταθερή και ηχηρή φωνή που θα τον εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο, εκφράζοντας τις αγωνίες και υπερασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των συμπατριωτών μας.

Η νέα Ελλάδα δημιουργείται για όλους τους Έλληνες! Ας τη στηρίξουμε!