Τιμήθηκε ο αρχιμουσικός της «Πανδώρας» Πάρις Καραχάλιος

kar 8241Τιμητική εκδήλωση για την Φιλαρμονική του Δήμου «Πανδώρα» και τον Αρχιμουσικό της Πάρη Καραχάλιο πραγματοποίησε σε κλίμα συγκίνησης ο Δήμος Κοζάνης το βράδυ της Πέμπτης στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Κατά την εκδήλωση έγινε η απονομή του Χρυσού μεταλλίου της πόλης στην Φιλαρμονική,

...το παλιότερο σωματείο της Βόρειας Ελλάδας, που συμπληρώνει 113 χρόνια παρουσίας στον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση της πόλης, και στον Αρχιμουσικό της για τα 31 χρόνια προσφοράς του σε αυτήν. Μετά την βράβευση ακολούθησε Χριστουγεννιάτικη συναυλία της «Πανδώρας».

"Στρατιώτης της Κοζάνης", δήλωσε ο Πάρης Καραχάλιος, συγκινημένος για τη μεγάλη τιμή που απέδωσε ο δήμος Κοζάνης στο πρόσωπό του, μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας, όπως είπε χαρακτηριστικά. "Θέλησε ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να μου δώσουν το βραβείο των καλών υπηρεσιών. Τον ευχαριστώ από καρδιάς και τον ίδιο και το συμβούλιο και κυριότερα όλους τους κατοίκους της Κοζάνης που μας περιβάλουν με μεγάλη αγάπη και μου εμπιστεύονται τα παιδιά τους", δήλωσε μεταξύ άλλων συγκινημένος ο μαέστρος, σημειώνοντας πως προσέφερε ανιδιοτελώς υπηρεσία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης τόνισε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο, εκφράζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τιμηθεί η Πανδώρα, μια ιστορική Φιλαρμονική "που η ιστορία της αφηγείται τη σύγχρονη ιστορία της Κοζάνης". Εκατοντάδες μουσικοί πέρασαν από εκεί και είναι συνυφασμένη η παρουσία της Πανδώρας με όλες τις σημαντικές στιγμές της περιοχής, σημείωσε. Σε ό,τι αφορά τη βράβευση του Πάρη Καραχάλιου, ο Λευτέρης Ιωαννίδης τον χαρακτήρισε ως ένα άνθρωπο ιδιαίτερα σημαντικό, σημείο αναφοράς για την πόλη, "ένας άνθρωπος που η σημασία του θα μείνει για πάντα", όπως τόνισε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ιστορικά στοιχεία για τη Φιλαρμονική του Δήμου "Πανδώρα", τα οποία παρέθεσε η Δήμητρα Καραγιάννη, τονίζοντας πως η Πανδώρα με τη μουσική της και την παιδεία της, επηρέασε καθοριστικά την ευρύτερη παιδεία των ανθρώπων της Κοζάνης. Άφησε το ανεξίτηλο σημάδι της στην πόλη.

Ο κ. Καραχάλιος παρέλαβε το βραβείο του συγκινημένος από τα χέρια του δημάρχου, ενώ αμέσως μετά μίλησε με λόγια αγάπης και αφοσίωσης για τη Φιλαρμονική του Δήμου, στην οποία αφοσιώθηκε με πάθος. Ακολούθησε συναυλία με χριστουγεννιάτικους ήχους και μελωδίες.


Β.Σ.