Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Εντάχτηκε στο ΠΕΠ ο δρόμος Κοζάνης – Σερβίων

και το κτίριο Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας

.

serv-kozDr24.1Την ένταξη στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του κτιρίου Ποντιακού Πολιτισμού Πτολεμαΐδας και δύο τμήματα της εθνικής οδού Κοζάνης – Σερβίων, υπέγραψε, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Δακής, οι αποφάσεις ένταξης των δύο έργων, υπογράφτηκαν την περασμένη Παρασκευή. Χαρακτήρισε έργα μεγάλης σημασίας, τόσο το κτίριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, όσο και τα δύο κομμάτια του δρόμου που συνδέει την Κοζάνη με Σέρβια – Βελβεντό.

«Θέλω να ενημερώσω τους συμπατριώτες μας ότι με απόφαση που υπέγραψα ενέταξα στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας για υλοποίηση ένα σημαντικό έργο που περιμένει η κοινωνία της Εορδαίας, που είναι το κτίριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, με προϋπολογισμό 2.218.000 ευρώ, που έχει φορέα υλοποίησης το δήμο Εορδαίας», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.
Επίσης, υπόγραψε την ένταξη δύο τμημάτων του δρόμου Κοζάνης – Σερβίων, ειδικότερα: ένα κομμάτι από τις στροφές του ΟΑΕΔ στα Πετρανά μέχρι το Βαθύλακκο, μήκους 1.700 μέτρων. Ένα άλλο κομμάτι είναι από την έξοδο των Σερβίων μέχρι το πρατήριο Ζάκη, μήκους 1.150 μέτρων, με φορέα υλοποίησης την Π.Ε. Κοζάνης και προϋπολογισμό 4.370.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η βελτίωση των χαρακτηριστικών και η διαπλάτυνση του δρόμου, καθώς πρόκειται για ένα δρόμο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και με πολλά τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων αρκετά θανατηφόρα. Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι η εκτέλεση των παραπάνω εργολαβιών καθυστέρησε αρκετά χρόνια, λόγω έλλειψης χρημάτων.

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ