Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βελβεντού:

Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής

στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ                               Βελβεντό 25/10/7
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΗ.
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κ.  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ
505 00 ΣΕΡΒΙΑ
ΘΕΜΑ: «Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Βελβεντό».
.
Όπως γνωρίζετε, η κοινωνία μας έχει επιλέξει, μέσα από άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες, το δρόμο της μη συμμετοχής της από 1/1/2011 στα αυτοδιοικητικά σχήματα   που   δημιουργήθηκαν   από   τον   «Καλλικράτη» για συγκεκριμένους και ξεκάθαρους λόγους. Κατά συνέπεια η εκπροσώπησή της στο νέο αυτό τοπίο γίνεται μέσα από τους προϋπάρχοντες και ενεργούς μαζικούς της φορείς αλλά  και από την συσταθείσα τον Σεπτέμβρη του 2010 Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και ΜΚΟ «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού».
Κατά  τον εορτασμό  της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 σύσσωμη η κοινωνία του Βελβεντού θα αποδώσει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές του 1940 όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Θεωρούμε λοιπόν ότι η παρουσία οποιουδήποτε μετακλητού «επισήμου» ή  «εκπροσώπου» κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι εντελώς άκομψη και μόνο το κοινό αίσθημα των Βελβεντινών θα προκαλέσει. Κάτι που άλλωστε  συζητήθηκε  και  εκφράστηκε  ομόφωνα   και  στην  πρόσφατη Λαϊκή Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό στις 14/10/2011.
Εξάλλου θεωρούμε, πως η «πολιτική απόφαση» όπως είχε χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον κ., Κωνσταντόπουλο, για τη μη παρουσία της Δημοτικής Αρχής Σερβίων – Βελβεντού στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2011, όπως και σε κάθε επίσημη εκδήλωση στο Βελβεντό, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση συμβαδίζει με τη διαμορφωθείσα κατάσταση, ελέω «Καλλικράτη» φυσικά, και καμιά περίπτωση δεν εκφράζει οτιδήποτε περισσότερο από αυτό.
Για μας στο Βελβεντό δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από τότε και θέλουμε να πιστεύουμε πως το ίδιο ισχύει και για τη Δημοτική σας Αρχή. Δεν εξυπηρετείται εξάλλου  κανένας στόχος  εάν  κάποιοι επιδιώξουν να  αντιστρατευτούν τη βούληση της κοινωνίας. Αντιθέτως αυτό θα αποτελέσει αφορμή για όξυνση στις σχέσεις της κοινωνίας μας με τον «Καλλικρατικό» Δήμο.
Πιστεύοντας   ότι   αντιλαμβάνεστε   απολύτως   το   πνεύμα   αυτής της επιστολής, θεωρούμε ότι θα σεβαστείτε τη βούληση μιας ολόκληρης κοινωνίας, για τον τρόπο απόδοσης τιμών στη μνήμη των αγωνιστών του Έπους του ’40, της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των κατακτητών, στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Πολιτών

για την Ανεξαρτησία του Δήμου Βελβεντού