Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνάντηση Αντιδημάρχου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

με το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού»

.


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 7 μ.μ., μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, στο Βελβεντό στο χώρο του πρώην Δημαρχείου, συνάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Λαζαριώτη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού κ. Χρήστου Ελευθερίου με το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Κ.Ο. «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού».
Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την σημερινή λειτουργία του Δήμου σε σχέση με την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στο Βελβεντό δεδομένης της απουσίας εκπροσώπων – συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δόθηκαν εκατέρωθεν διευκρινήσεις  για διάφορα θέματα εξ αιτίας των οποίων πολλές φορές προκαλούνται, μάλλον άσκοπα, εντάσεις επιζήμιες για όλους.
Επίσης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες που βλέπει για το Βελβεντό η Μ.Κ.Ο. και άλλα τρέχοντα θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν. 
Στο θέμα της θεσμικής εκπροσώπησης υπήρξαν σαφώς διαφορετικές θέσεις αφού  από την πλευρά των  εκπροσώπων του Δήμου τονίστηκε ότι αποτελεί ζήτημα ηθικής και νομικής τάξης η συνεργασία με το εκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο ενώ οι εκπρόσωποι  της ΜΚΟ  σαφέστατα δήλωσαν ότι δεν «αποδέχονται την εκπροσώπηση από μία αρχή που ψηφίστηκε από το 2% των πολιτών του Βελβεντού στις τελευταίες εκλογές».
Λύση στο αίτημα που διατυπώθηκε από την Μ.Κ.Ο. για επανασύσταση του  πρώην Δήμου Βελβεντού μπορεί να δώσει μόνο η Πολιτεία η οποία και είναι υπεύθυνη για κάθε θεσμική και νομοθετική ρύθμιση.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η προσπάθεια επικοινωνίας και συνεργασίας θα συνεχισθεί με όλους τους συλλογικούς φορείς του Βελβεντού. Πέρα από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και διαφωνίες προέχει η προάσπιση των συμφερόντων και η κάλυψη των αναγκών των συνδημοτών μας του Βελβεντού γιατί τα προβλήματα δυσλειτουργίας έχουν άμεσο αντίκτυπο και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητά των πολιτών.
Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, θα έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου που  αποσκοπεί στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου, τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και στην οικονομική πρόοδο όλης της περιοχής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ