mikrovalto.gr

diaksin317 1diaksin317 7

«Είμαι υποχρεωμένος να διακόψω. Έχω αντιληφθεί ότι πιάνονται άτομα στα χέρια και μπορεί να πέσει ξύλο εδώ μέσα*», ήταν η αιτιολογία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού Σταύρου Παπαδόπουλου, ώστε να διακόψει οριστικά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2017.

Το σκηνικό της έντασης δημιουργήθηκε στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία των ερωτήσεων, όταν ο λόγος είχε δοθεί στον «εκπρόσωπο του Βελβεντού» -σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ.- Μανώλη Στεργίου. Ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε πρώτιστα στο γνωστό πρόβλημα της ύδρευσης του Βελβεντού, λέγοντας ότι το ζήτημα έχει υποβαθμιστεί στις προτεραιότητες του δήμου, με συνέπεια οι κάτοικοι του Βελβεντού να μην έχουν νερό. Υπάρχουν δημότες που δεν έχουν νερό επί μέρες, τόνισε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, εστιάζοντας στο ιστορικό των τελευταίων εβδομάδων, αναφέρθηκε στη διαφωνία με το δήμο που λέει ότι το νερό χάνεται σε διαρροές και άσκοπη χρήση, ενώ η άποψη των κατοίκων του Βελβεντού είναι ότι το νερό χάνεται στο ρέμα, το περισσότερο στο ύψος του τμήματος του αγωγού στο σημείο της κατολίσθησης στο Μπιτζινίσιο. Ακολούθως ανέφερε ότι αν δεν αποκατασταθεί σε 2-3 μέρες, ως κοινωνία θα αντιδράσουμε, είναι θέμα υγιεινής, πολιτισμού και καθημερινότητας, και παρά την εισαγγελική απαγόρευση  θα πάμε να το κάνουμε εμείς. Καταλήγοντας «κι ας μας βάλει όλους "μέσα"». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης κάδων σκουπιδιών -«από τους 300 που είχαμε τώρα υπάρχουν μόνο …50-60», στην μη λειτουργία περισυλλογής των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών και στην αναγκαιότητα αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών, «προς τα κάτω» του Βελβεντού, ώστε να εναρμονιστούν με αυτά των υπολοίπων διαμερισμάτων του δήμου.

Η αποστροφή του δημάρχου στο ξεκίνημα της απάντησής του, ότι «το να βγαίνουμε ευκαιριακά, σαν πυροτεχνήματα, κακό κάνει στην κοινωνία παρά καλό», και ειδικότερα η λέξη «πυροτεχνήματα», πυροδότησε τις πρώτες λεκτικές αντιδράσεις των -αγανακτισμένων θα έλεγα- κατοίκων του Βελβεντού, που ήταν και η πλειοψηφία στην αίθουσα. Η είσοδος του μέλους του Τ.Σ. της δημοτικής κοινότητας Σερβίων Γιάννη Κοκκινίδη στην αίθουσα και η άμεση(;!) αντίδρασή του με εκφράσεις όπως «δεν ντρέπεστε και μιλάτε», «έχετε μούτρα κι έρχεστε εδώ πέρα» απευθυνόμενος στους Βελβεντινούς, δημιούργησε μια χαώδη κατάσταση με εκατέρωθεν προπηλακισμούς (δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ).

Η προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν επιβεβλημένη, αλλά λίγο αργότερα, επικαλούμενος, όπως αναφερθήκαμε και στην αρχή, ότι «πιάνονται άτομα στα χέρια και μπορεί να πέσει ξύλο», διέκοψε οριστικά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 31.7.2017.

Εκτός συνεδρίασης, ακολούθησε διάλογος του αντιδημάρχου Θ. Κυριακίδη με τους παρευρισκόμενους κατοίκους του Βελβεντού, όπου δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέχρι την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας (σε 8 το πολύ μέρες) το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί, μια λύση που, όπως είπε, θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση, παραπέμποντας για οριστική λύση στη Περιφέρεια.

diaksin317 2

diaksin317 3diaksin317 4diaksin317 9 1

ΥΓ. Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης που προηγήθηκαν της διακοπής, αξίζει να αναφέρουμε:

- τις προτάσεις του αντιδημάρχου Καμβουνίων Ε. Δισερή για συζήτηση θεμάτων του ορεινού όγκου εκτός ημερήσιας διάταξης (για μια ακόμη φορά, ως συνήθως δεν υπήρχαν τακτικά θέματα των Καμβουνίων στην ημερήσια διάταξη!), περί ανάληψης δαπάνης καυσίμων γκρέιντερ του στρατού που εργάζεται αυτές τις μέρες στα Καμβούνια (απευθυνθήκαμε με έγγραφο στο στρατόπεδο, το ενέκριναν, και τώρα μετά το Φρούριο εργάζεται στο Τρανόβαλτο, ανέφερε), περί ένταξης στο ΕΑΠ ανάθεσης μελέτης λειτουργικών βελτιώσεων (βάνες κ.α.) των δικτύων ύδρευσης Ελάτης, Τριγωνικού, Μεταξά (τόσος ντόρος και ακόμα είμαστε στο σημείο μηδέν), και περί ανάθεσης μελέτης του δρόμου Τρανοβάλτου – Φρουρίου (διευκρινίστηκε από Β. Κωνσταντόπουλο ότι υπάρχει μελέτη από δημαρχία Ντοβόλη, που πληρώθηκε, όπως είπε, επί δημαρχίας Κωνσταντόπουλου). Φυσικά τα θέματα δεν συζητήθηκαν, αφού η συνεδρίαση διακόπηκε πρόωρα.

- την παραίτηση από μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του συμβούλου Νικολάου Τέτου

- την αναγγελία εκδήλωσης τιμής στον αείμνηστο Αστέριο Μεγαρέα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για την εθελοντική προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα της πόλης (ΤΙΤΑΝ Σερβίων).

Γ.Μ./mikrovalto.gr

*Σημ.: Για το περί «μπορεί να πέσει ξύλο εδώ μέσα» του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, που δεν έχει συμπεριληφθεί στο συνημμένο ΒΙΝΤΕΟ.