mikrovalto.gr

Συγκρότηση διευρυμένης Επιτροπής Αγώνα, για την επαναλειτουργία των ΛΑΡΚΟ και Μ.Ε.ΤΕ., αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων - Βελβεντού

sin1686 1sin1686 2

Τη συγκρότηση διευρυμένης Επιτροπής Αγώνα για τη διεκδίκηση της ομαλής επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων της ΛΑΡΚΟ και της Μ.Ε.ΤΕ. (διασφάλιση των θέσεων εργασίας),  που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Σερβίων και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού στην έκτακτη συνεδρίαση της Τετάρτης 8 Ιουνίου 2016,

...που ήταν σε συνέχεια ανάλογης σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων Ι. Θύμνιου.

Επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα ορίστηκε να είναι εκπρόσωπος της Περιφέρειας (ο περιφερειάρχης ή ο αντιπεριφερειάρχης Π. Πλακεντάς) και μέλη, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Αθ. Κοσματόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Κωνσταντόπουλος, Π. Λιάκος, Μ. Ζορμπάς και Φ. Ζυγούρης, εκπρόσωποι των μεταφορέων και των οδηγών φορτηγών (Ι. Ζαρογιάννης και Οδ. Κακαλές), καθώς και ο πρώην εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ Δ. Χόλμπας.

Άμεση προτεραιότητα των μελών της  Επιτροπής Αγώνα είναι η επίσκεψη στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και στους αρμόδιους της ΔΕΗ στην Αθήνα, όπου θα επιχειρηματολογήσουν για τη συνέχιση της προμήθειας λιγνίτη από τις ΛΑΡΚΟ - ΜΕΤΕ για τις ανάγκες των μονάδων του λεκανοπεδίου της Πτολεμαΐδας και της Φλώρινας της ΔΕΗ, ώστε να διασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Σ΄ αυτό θα ζητήσουν τη γενικότερη συνδρομή των βουλευτών του νομού, και κατά τον βουλευτή κ. Δημητριάδη που ήταν παρών, το ραντεβού με τον υπουργό θα «κλειστεί» πιθανότατα για την προσεχή Τρίτη 14/6.

Το ψήφισμα θα το συντάξουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα, με επιπλέον τον σύμβουλο Ν. Γεωργακόπουλο.  

Κατά τα λοιπά η συνεδρίαση δεν προσέφερε κάτι το ιδιαίτερο, σε σχέση με τη σύσκεψη της Παρασκευής 3/6, καθότι οι συμμετέχοντες ήταν σχεδόν οι ίδιοι, τόσο από την πλευρά των τοπικών παραγόντων (δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Σερβίων), όσο και από την πλευρά των πολιτειακών παραγόντων (συμμετείχαν, όπως και την περασμένη Παρασκευή, ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού Μίμης Δημητριάδης -μίλησε για πληροφόρηση που έχει ότι η ΛΑΡΚΟ συνεχίζει κανονικά να τροφοδοτεί με λιγνίτη τη ΔΕΗ- και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς). Το παρών έδωσαν ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Βήττας και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Δημήτρης Ζιούζιος, που πήραν το λόγο. Και βέβαια παρόντες ήταν οι άμεσοι  ενδιαφερόμενοι, που είναι οι απασχολούμενοι με κάθε μορφή εργασίας στις ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ (μεταφορείς, οδηγοί φορτηγών κ.α.), που κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με έκδηλη την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι, καθότι οι περισσότεροι το τελευταίο διάστημα έχουν εργαστεί ελάχιστες μέρες.

Απουσίασαν, ενώ είχαν κληθεί, η πλειοψηφία των βουλευτών του νομού (οι 4 από τους 5), εκπρόσωπος της ΔΕΗ, εκπρόσωποι των εταιρειών ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ (στη συνάντηση της Παρασκευής είχε παραστεί ο πρόεδρος Κ. Μεσσήνης), κ.α.

Γ.Μ./mikrovalto.gr