mikrovalto.gr

Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές από τον π. αντιδήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού Ε. Δισερή

dis15722Την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό της πλειοψηφίας «Δύναμη Ευθύνης» ανακοίνωσε με επιστολή του, που ανάγνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, ο -παραιτηθείς και αντικατασταθείς- πρώην αντιδήμαρχος Καμβουνίων Ευθύμιος Δισερής, καταγγέλλοντας και αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου Θανάση Κοσματόπουλου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δισερής κατήγγειλε ότι «οι διάφορες παρεμβάσεις μου, έβρισκαν εμπόδια σε θεσμικούς παράγοντες της διοίκησης του Δήμου. …Δεν είχα καμιά ενημέρωση αλλά και δεν καλούμουν  να συμμετέχω σε λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα που αφορούσαν την περιοχή ευθύνης μου, όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα, κατανομή του Τοπικού Πόρου κλπ. Οι αποφάσεις παιρνόταν ερήμην του αρμόδιου αντιδημάρχου… Κύριε Δήμαρχε, λειτουργήσατε στα πλαίσια του στενού σας  και αντιπαραγωγικού περιβάλλοντός σας… Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού δεν έχει δήμαρχο. Οι δημότες καθημερινά δυσανασχετούν για την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής…».

Κλείνοντας την επιστολή του  ο κ. Δισερής ανέφερε ότι «…θέλω να δηλώσω στο Προεδρείο την ανεξαρτητοποίηση μου από τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» και αίρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του δημάρχου κ. Αθανασίου Κοσματόπουλου».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και στη δευτερολογία του, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στην απένταξη του 80% των έργων του Τοπικού Πόρου που αφορούσαν τα Καμβούνια, στην «απροθυμία» των τεχνικών υπηρεσιών να ασχοληθούν με θέματα του ορεινού όγκου των Καμβουνίων, λόγω αποκλειστικής απασχόλησης με τη σύνταξη τεχνικών δελτίων για ένα δημοτικό διαμέρισμα -υπονοώντας βέβαια το Βελβεντό-, και τέλος διακωμώδησε το λεχθέν από το δήμαρχο, περί αλλαγής του DNA…

Ολόκληρη η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Δισερή έχει ως εξής:

"Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Αξιότιμοι συνάδελφοι

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδημάρχου υπεύθυνου του ορεινού όγκου Καμβουνίων, πρωταρχικός μου σκοπός και στόχος ήταν να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του Τόπου και της Κοινωνίας, παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που στην ολιγόμηνη θητεία μου προέκυψαν.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι από τις πρώτες μέρες της θητείας μου προσπάθησα να παράξω έργο με τη μικρότερη οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο, αλλά πολύ σημαντικό για τους δημότες. Οι διάφορες παρεμβάσεις μου όπως λόγου χάρη το κλείσιμο ΚΑΠΗ, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, επίλυση προβλήματος νερού Ελάτης κ.α. έβρισκαν εμπόδια σε θεσμικούς παράγοντες της Διοίκησης του Δήμου.

Στην πορεία δεν είχα καμία ενημέρωση αλλά και δεν καλούμουν να συμμετέχω σε λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα που αφορούσαν την περιοχή ευθύνης μου, όπως το τεχνικό πρόγραμμα, κατανομή του Τοπικού πόρου Ανάπτυξης κλπ.

Οι αποφάσεις παιρνόταν ερήμην του αρμόδιου αντιδημάρχου των Δημοτικών Ενοτήτων Καμβουνίων, Λιβαδερού.

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, με ευθύνη του ο Δήμαρχος αποδιοργάνωσε τις υπηρεσίες του Δήμου και άφησε αναξιοποίητα εμπειρότατα στελέχη, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στην δυσλειτουργία των υπηρεσιών.

«Ενός κακού μύρια έπονται». Ήρθε και η ρήξη με την Περιφέρεια από ενέργειες του Δημάρχου που δεν συνάδουν με το ήθος της πολιτικής που πρεσβεύουμε.

Κύριε Δήμαρχε η αλαζονεία και ο αυταρχισμός σας στο μεγαλείο.

Δεν μπορέσατε να συνεργαστείτε με τους προέδρους των Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που πασχίζουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των μικρών κοινωνιών των χωριών τους.

Οι Πρόεδροι προβαίνουν σε εράνους από τους κατοίκους τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν μικροανάγκες στα αντλιοστάσια, στον φωτισμό οδών πλατειών, στις παιδικές χαρές κ.α. που η χρηματοδότηση και υλοποίηση των αναγκών αυτών είναι υποχρέωση του Δήμου.

Κύριε Δήμαρχε, όσοι στηρίξαμε και πιστέψαμε στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ που ηγείσθε μας απογοητεύσατε.

Λειτουργήσατε και λειτουργείτε στα πλαίσια του στενού σας και αντιπαραγωγικού περιβάλλοντος σας (ο νοών νοείτω).

Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού δεν έχει Δήμαρχο.

Δεν μπορείτε πλέον να εμπνεύσετε τους εκλεγμένους και μη εκλεγμένους συνεργάτες σας.

Οι δημότες καθημερινά δυσανασχετούν για την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται και η περιοχή μαραζώνει.

Με την ολιγόμηνη παρουσία μου στη θέση του αντιδημάρχου του ορεινού όγκου και αφού επιδίωξα την συνεργασία που δεν μου προσφέρθηκε και με δεδομένο της διαφορετικότητας στον τρόπο διοίκησης και σε θέματα συλλογικότητας -συμμετοχικής δημοκρατίας και αλληλοσεβασμού και επειδή είναι θέμα αξιοπρέπειας για μένα, τιμώντας τους κατοίκους που με ψήφισαν, ούτε η καρέκλα ούτε ο μισθός θα με κρατήσουν σε μια θέση που δεν μπορώ να λειτουργήσω με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, υπέβαλα στις 10-7-2015 με ανακοίνωσή μου στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την παραίτηση μου από τη θέση του Αντιδημάρχου.

Στο σημείο αυτό και κλείνοντας, θέλω να δηλώσω στο Προεδρείο την ανεξαρτητοποίηση μου από τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» και αίρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Κοσματόπουλου.

Με τιμή
Ευθύμιος Δισερής

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερβίων-Βελβεντού"

epdi15722 1epdi15722 2epdi15722 3

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr