dimarxeio kozanisΤην απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση 296/2020, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, μπορούν να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Η απαλλαγή για το 2020 θα γίνει με επιστροφή του ποσού και μόνο εφόσον υποβληθεί αίτηση του νόμιμου εκπροσώπου των επιχειρήσεων ή των ιδιοκτητών των ατομικών επιχειρήσεων, η οποία θα συνοδεύεται από:

1) Αίτηση (έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία)

2) αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» των επιχειρήσεων των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή Δημόσιας Αρχής βάσει Κ.Α.Δ. του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

3) αντίγραφο αποδεικτικού εξόφλησης λογαριασμού κατανάλωσης ρεύματος για το διάστημα αναφοράς

4) Φωτοτυπία λογαριασμού τραπέζης με τον αριθμό IBAN του δικαιούχου.

Η αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Κοζάνης και ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Η απαλλαγή θα γίνει με επιστροφή του ποσού, μόνο εφόσον έχει υποβληθεί αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά από 01/01/2021 και μέχρι 31/03/2021.

Η αίτηση

dimarxeio kozanis