kastoria42 1Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τα αίτια της τρομακτικής έκρηξης που ισοπέδωσε το τετραώροφο ξενοδοχείο «Τσάμης». Στο σημείο, κυριαρχεί εικόνα απόλυτης καταστροφής. Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια, που όχι μόνο συντάραξε την πόλη αλλά έγινε αισθητή και στο Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10χλμ.

Από το συμβάν δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, με τον ιδιοκτήτη να επιβεβαιώνει στις Αρχές πως το κατάλυμα ήταν εκτός λειτουργίας περίπου 12 μήνες και δεν υπήρχε κανένας στις εγκαταστάσεις του.

Για λόγους ασφαλείας, η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

kastoria42 1

«Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε την έκρηξη»

Άγνοια για το τι μπορεί να προκάλεσε την τεράστια έκρηξη που οδήγησε στην πλήρη κατάρρευση του ξενοδοχείου του στην Καστοριά, δήλωσε, ο ιδιοκτήτης του Βασίλης Τσάμης.

«Θα περιμένουμε την έρευνα της Πυροσβεστικής. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμη τι προκάλεσε την έκρηξη. Δεν έχουμε διάφορες με κανέναν!», είπε στο protothema, ο κ. Τσάμης και τόνισε ακόμη πως οι δεξαμενές αερίου στον προβλεπόμενο χώρο είναι άθικτες. Επίσης επισήμανε πως υπάρχει σύστημα που ανιχνεύει ενδεχόμενη διαρροή. Για μας είναι σημαντική η έρευνα της Πυροσβεστικής. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συνέβη. Ούτε τι προκάλεσε την τεράστια έκρηξη. Το μάθαμε χθες το βράδυ και ήρθαμε κατευθείαν εδώ. Δεν ξέρω αν και πως θα αποζημιωθεί η οικογένειά μας», υποστήριξε ο κ. Τσάμης.

Πώς ήταν το ξενοδοχείο

kastoria-ekrixi1

Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 80 κλινών, ήταν αμφιθεατρικά χτισμένο στις όχθες της λίμνης, στην περιοχή Δισπηλιό και αποτελούσε ένα από τα εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής.

Άμορφη μάζα

Μετά την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης οι τέσσερις όροφοι του ξενοδοχείου σε άμορφη μάζα από μπάζα.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Οι εικόνες του πώς ήταν και πως έγινε το ξενοδοχείο μετά την έκρηξη είναι ενδεικτικές.

Στήριξη από το Επιμελητήριο Καστοριάς

Την στήριξή του στην οικογένεια Τσάμη, εκφράζει το Επιμελητήριο Καστοριάς, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα fonikastorias. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά από  έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καστοριάς, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια Τσάμη, για την ασύλληπτη καταστροφή που υπέστη η ιστορική ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Τσάμης έχει συνδεθεί άρρηκτα τόσο με την απαρχή της τουριστικής ανάπτυξης της Καστοριάς, όσο και με προσωπικές στιγμές των περισσότερων Καστοριανών και θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας.

Το Επιμελητήριο Καστοριάς δηλώνει παρόν σε οποιαδήποτε βοήθεια δίνατε να παράσχει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας Τσάμη».

in.gr

DSC 2339-600x400