paloukas elati15Οι αρμοδιότητες των Δήμων και Κοινοτήτων αφορούν, κυρίως, τους τομείς:

Α) Περιβάλλοντος, στο οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως η καθαριότητα όλων των κοινοχρήστων χώρων της εδαφικής τους περιφέρειας

Β) Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών -Δ.Δ, στον οποίο περιλαμβάνεται, η μελέτη των έργων συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας δήμου.

Ως κάτοικος Ελάτης ανήγειρα διώροφη οικοδομή σε ιδιοκτησία μου, η οποία βρίσκεται εντός σχεδίου του οικισμού της κοινότητας. Όμως η πρόσβαση προς την κατοικία μου είναι δυσχερής από την υπάρχουσα οδό και αδύνατη από εναλλακτική λόγω ανάπτυξης φυσικής βλάστησης, η οποία επί πολλά έτη δεν έχει καθαρισθεί όπως και δεν έχουν αμφότερες ασφαλτοστρωθεί .

Όλα αυτά τα χρόνια δείχνοντας κατανόηση στην οικονομική δυσχέρεια των ΟΤΑ έχοντας θητεύσει και ο ίδιος ως πρόεδρος της Κοινότητας, ανέχομαι την κατάσταση αυτή παρά την καθημερινή δυσκολία που συνεπάγεται. Πλην όμως δεν μπορώ παρά να μην επισημάνω πως η κατανόηση έχει και όρια.

Με έκπληξη έγινα δέκτης μίας πρότασης από το Δήμαρχο σχετικά με το θέμα, ο οποίος ευθέως μού ζητούσε σε αντάλλαγμα με τον, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του Δήμου καθαρισμό της εναλλακτικής οδού να παραιτηθώ γραπτώς από τα δικαιώματά μου σχετικά με την ασφαλτόστρωση και διαμόρφωση της οδού.

Σημειώνω πως κανείς δεν μπορεί να παραιτηθεί από κατοχυρωμένα δικαιώματά του. Ιδιαίτερα από όσα αφορούν στην ποιότητα ζωής με την διαφύλαξη της οποίας είναι επιφορτισμένη η εκάστοτε διοίκηση.
Αντιθέτως είναι θεμιτή και θα έλεγα πράξη συμβολική η παραίτηση από τα όποια αξιώματα όταν διαπιστώνεται η αδυναμία εκπλήρωσης των καθηκόντων που ο οποιοσδήποτε έχει αναλάβει…

facebook.com/epaloukas

paloukas elati15