agr132 212Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, η Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Μακεδονίας, με την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αποφασίστηκε από τα ιδρυτικά μέλη της Σύμπραξης μετά την πρόσφατη υπογραφή του καταστατικού της.

Στην εκλογική διαδικασία εκλέχθηκαν τα έξι μέλη του Δ.Σ. που μαζί με τα υπόλοιπα που ορίστηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος : Γρηγόρης Γιαννόπουλος

Αντιπρόεδρος : Αλέξανδρος Κωτούλας

Γραμματέας : Σωκράτης Δημητρίου

Ταμίας : Δημήτριος Κοσμάς

Μέλος : Παναγιώτα Καραγιάννη*

Μέλος : Μάκης Μαυρίδης

Μέλος : Δημήτρης Παπαδόπουλος

Μέλος Π.Σ. : Παναγιώτης Κώττας

Μέλος Π.Σ. : Κωνσταντίνος Γέρου

Μέλος Π.Σ. : Κυριάκος Ιωαννίδης

Μέλος Π.Σ. : Γιώργος Μαργαρίτης

agr132 212

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

.

pangian9.6.13 212* Σημ. mikrovalto.gr: Η Παναγιώτα Γιαννοπούλου – Καραγιάννη που κατάγεται από το Μικρόβαλτο Σερβίων – Βελβεντού, είναι πρόεδρος του Αγροτικού Βιοτεχνικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αγίου Γεωργίου Γρεβενών

…Και λίγα στοιχεία για τον Αγροτικό Βιοτεχνικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Γεωργίου Γρεβενών

Ο Αγροτικός Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αγίου Γεωργίου Γρεβενών, ιδρύθηκε το 1992 απο 20 γυναίκες του χωριού, οι οποίες θέλοντας να προβάλλουν τον τόπο τους και να διατηρήσουν την παράδοση του χωριού, δειλά – δειλά, ασχολήθηκαν με σπιτικά προϊόντα διατροφής. Η προσπάθεια πέτυχε και τα προϊόντα που παράγονται εδώ και είκοσι χρόνια είναι γνωστά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Με σεβασμό στη παράδοση και με αγνά υλικά, προσφέρουν τα περίφημα πέτουρα, τραχανά σταρένιο, τραχανά ξυνό, τραχανά λαχανικών, τραχανά αλευρίσιο και πικάντικο.

Επίσης σπιτικά κουλουράκια (παραδοσιακό πορτοκάλι, αλμυρό, σουσάμι), τα περίφημα σαλιάρια και πατροπαράδοτοι κουραμπιέδες. Ακόμη διάφορες πίτες και τυροπιτάκια.

Τα προϊόντα θα τα βρείτε στα Γρεβενά, σε όλες τις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.