zorbas-300x298Το μεγάλο Διοικητικό κενό που υπάρχει στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού αποδείχθηκε περίτρανα στο χθεσινό Δ.Σ. Στη συζήτηση των προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεων που τέθηκαν από Δημοτικούς Συμβούλους, αποκαλύφθηκε η γύμνια του Διοικητικού-Οργανωτικού προγραμματισμού εκ μέρους του Δημάρχου στον τομέα της ενίσχυσης του Ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

Συγκεκριμένα, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους (και στους δημότες που παρακολουθούσαν), ότι από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου δεν έγινε στην κυριολεξία καμία ενέργεια (μάλλον είχαμε υπονόμευση εκ μέρους του Δημάρχου που είχε εκφράσει την αντίθεσή του), ώστε να προωθηθεί η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. στις 31-07-2017 ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού προς το Υπουργείο Εσωτερικών, να συμπεριληφθούν στην δρομολογούμενη τότε Προκήρυξη Προσλήψεων Μόνιμου Προσωπικού στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού της χώρας και οι ανάγκες του Δήμου. Ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης με έγγραφο προς τους ΟΤΑ, ζήτησε επίσημες αποφάσεις για τις ανάγκες σε Προσωπικό σε ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Δήμων, με σκοπό την έκδοση Προκήρυξης του ΑΣΕΠ η οποία τρέχει στις μέρες μας (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2018).

Με μεγάλη πλειοψηφία τότε το Δημ. Συμβούλιο, ενέκρινε αίτημα για πρόσληψη 11 υπαλλήλων (7 εργάτες καθαριότητας + 4 οδηγούς απορριμματοφόρων), ώστε ο Δήμος να αποκτήσει τη δική του οργανωμένη Υπηρεσία Καθαριότητος (κάτι που θα γίνει εντός του 2018, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ). Ο Δήμαρχος κ. Κοσματόπουλος όμως, είχε εκφράσει τότε εντελώς αντίθετη άποψη, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι θα μας έρθει στρατιά εργατών από αλλού (Κρήτη ανέφερε στο χθεσινό Συμβούλιο), οι οποίοι θα κάνουν συνεχώς!!! Απεργίες (ένα από τα αυθαίρετα συνήθη συμπεράσματά του) και θα μένουν τα σκουπίδια να σέρνονται στους δρόμους» . Υπονόμευσε λοιπόν ανοιχτά την απόφαση του Δ.Σ., ωσάν να μην είναι Δήμαρχος.

Αδιαφόρησε πλήρως και για τη στελέχωση με απαραίτητο προσωπικό άλλων ανταποδοτικών Υπηρεσιών του Δήμου (Ηλεκτροφωτισμός, Ύδρευση-Αποχέτευση), καταφέρνοντας να κάνει το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, ΟΥΡΑΓΟ με ΜΗΔΕΝ θέσεις στην πρόσφατη Προκήρυξη 3Κ/2018 που για λογαριασμό του ΥΠΕΣ, εξέδωσε το ΑΣΕΠ. Τη μεγαλύτερη Προκήρυξη προσλήψεων στη μνημονιακή Ελλάδα. Οι ευθύνες του είναι βαρύτατες και υπονομεύουν και τη μελλοντική εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού μετά την επικείμενη αποχώρησή του τον επόμενο χρόνο.

Θέλουμε εδώ να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι στον ήδη ισχύοντα βάσει δημοσιευμένου ΦΕΚ, ΟΕΥ του Δήμου (τον οποίο αμφιβάλουμε αν έχει μελετήσει ουσιαστικά ο Δήμαρχος), υπάρχουν αρκετές και σημαντικές θέσεις στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες (ενδεικτικά Κλάδοι, ΠΕ5 Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τοπογράφων, ΔΕ23 Υδραυλικών, ΔΕ24 Ηλεκτρολόγων και ΔΕ28 Χειριστών Μηχανημάτων Έργου) που θα αποτελούσαν πολύ σημαντική στελέχωση σε κομβικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ θα αποτελούσαν το σκελετό για μελλοντική σοβαρή συγκρότηση της ΔΕΥΑΣ-Β.

Είναι κρίμα που όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας (και ιδιαιτέρως της Π.Ε. Κοζάνης) εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και συμπεριέλαβαν στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ πολλές θέσεις, τόσο στον τομέα της Καθαριότητος, όσο και σε Υπηρεσίες Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισμού. Ο Δήμαρχος ακόμη και χθες έδειξε ξεκάθαρα ότι έχει μεγάλο έλλειμμα αντίληψης για τις πρωταρχικές-βασικές προτεραιότητες που πρέπει να έχει ένας οργανωμένος ΟΤΑ. Επίσης, απέδειξε και σε άλλα θέματα που αναφέρθηκαν, ότι γι’ αυτόν Δήμος είναι μόνο Επενδυτές και ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν αποτελεί πλέον καμία έκπληξη για τους πολίτες αυτό που ειπώθηκε από Σύμβουλο της … Συμπολίτευσης, ότι Ειδικός συνεργάτης του απευθυνόμενος σε υπαλλήλους είπε: «Μετά το Δήμαρχο είμαι εγώ!!!», καθώς όλοι γνωρίζουν ότι το καθεστώς στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού είναι πλέον απολύτως ΜΟΝΑΡΧΙΚΟ και ότι εδώ και 2 μήνες ο Δήμος είναι στον «αυτόματο πιλότο» του αξιοθαύμαστου κυριολεκτικώς Αντιδημάρχου κ. Κυριακίδη Θεόδωρου χωρίς ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Σημείωση: -παρατίθεται το κείμενο της τότε εισήγησης της Οικ. Υπηρεσίας

«Η οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού βεβαιώνει ότι για την μισθοδοτική κάλυψη 11 θέσεων (4 οδηγοί-7 εργάτες, όπως ζητήθηκε από το α.π. 8443/2017 έγγραφο στους Τεχνικής Διεύθυνσης και το α.π. 8457 έγγραφο στους Δ/σης Διοικητικού) απαιτούνται πιστώσεις ύψους 171.072,00 ευρώ/ ετησίως.

Η πίστωση αναλύεται ως εξής:

20.6011.01  Τακτικές Αποδοχές                       136.857,60 €

20.6051.01  Εργοδοτικές εισφορές                     34.214,40 €

 Η ετήσια δαπάνη ύψους 171.072,00 €, θα πρέπει να προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2018 και στα επόμενα έτη όπως περιγράφεται στους παραπάνω κωδικούς.»

Ζορμπάς Μιλτιάδης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

zorbas-300x298