Δραματική νίκη στον αγώνα μπαράζ και άνοδος για τη Δόξα Λευκόβρυσης

dl15115Έσπασαν καρδιές στο μπαράζ ανόδου για την Β΄ κατηγορία μεταξύ των δευτεραθλητών των δύο ομίλων της Γ’ κατηγορίας  Δράσης Τσοτυλίου και Δόξας Λευκόβρυσης που έληξε 2-3. Ακατάλληλο για καρδιακούς παιχνίδι, έγινε στο Βατερό μπροστά σε 500 περίπου φιλάθλους.

Δράση Τσοτυλίου και Δόξα Λευκόβρυσης τα έδωσαν όλα σ’ ένα δυνατό αλλά καθαρό παιχνίδι. Οι δύο μονομάχοι με την απόδοση τους διαφήμισαν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Κοζάνης και γι αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Το Τσοτύλι  πήρε νωρίς το προβάδισμα   στο σκορ, 1-0  μόλις στο 3΄μετά από σέντρα του Δολατσόπουλου και ωραία κεφαλιά του Αραβόπουλου. Στο 46΄η Λευκόβρυση χάνει τον Παντελίδη που βγαίνει με αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού και ο Περβολαράκης που τον αντικαθιστά βγάζει το «μεροκάματο». Η Λευκόβρυση ισοφάρισε στο 68΄με ψύχραιμο πλασέ από κοντά του Περβολαράκη.
Νωρίτερα  όμως το Τσοτύλι μέσα σε  τρία λεπτά χάνει δύο ποδοσφαιριστές του με σοβαρούς τραυματισμούς. Αρχικά τον επιθετικό Αραβόπουλο (57΄διάστρεμμα στον αστράγαλο) και τον τερματοφύλακα Ηλιάδη (60΄οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για ρήξη χιαστών χωρίς όμως να είναι σίγουρο).
Στον τραυματισμό του τερματοφύλακα κρατήθηκαν 7΄καθυστερήσεων δικαιολογημένα. Σ αυτά τα λεπτά των καθυστερήσεων έγιναν όλα. Ένα φινάλε που σίγουρα και ο  μετρ του τρόμου και της αγωνίας  Αλφρεντ  Χίτσκοκ θα δυσκολευόταν να το φανταστεί. Στο 91΄η Δόξα Λευκόβρυσης παίρνει προβάδισμα 1-2 με γκολ του Σαββίδη.
Στο 95΄ το Τσοτύλι ισοφαρίζει σε 2-2  με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δόγκαλη (πέναλτι που καταλογίστηκε σωστά αφού η μπάλα βρήκε απλωμένο  χέρι αμυντικού).
Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση, η Λευκόβρυση κερδίζει κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί χαμηλά ο Παναγιωτίδης, η μπάλα θα περάσει από πολλά πόδια θα καταλήξει στον Βασιλειάδη που με δυνατό σουτ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-3 μέσα  σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το σφύριγμα της λήξης του κ. Καρατέρπου βρίσκει διοίκηση, προπονητή και ποδοσφαιριστές  της Λευκόβρυσης  να  γίνονται ένα κουβάρι από τους πανηγυρισμούς,   και τους ποδοσφαιριστές του Τσοτυλίου να τα έχουν με την τύχη τους .

Δράση Τσοτυλίου: Ηλιάδης (60΄ Δαλαμπίρας), Σαμαράς  Ι, Ζυγούρας, Χαραλαμπίδης, Ζιμπιλίδης, Δολατσόπουλος, Μπέλτσιος, Γκάκα , Αραβόπουλος(57΄ Σπανόπουλος), Δόγκαλης , Σαμαράς

Δόξα Λευκόβρυσης:  Παναγιωτίδης Π. , Παναγιωτίδης Χ., Παντελίδης (46΄Περβολαράκης), Λαφαζανίδης, Μπουμπόναρης, Νιάκας, Τζίμας, Σαββίδης, Βακουφτσής, Πασιάκος, Βασιλειάδης.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Καρατέρπου και των βοηθών του Γεωργιάδη και Τζιουβάρα.

matiesstasport.blogspot.gr