Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Έλατος στην Α’ κατηγορία Κοζάνης
.

fiestaelati27.7.13_2ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του (μέχρι… την επόμενη) έφθασε φέτος ο Έλατος Ελάτης, που κέρδισε την άνοδο στην Α΄ κατηγορία Κοζάνης.

Η Ελάτη ανήκει διοικητικά στο δήμο Σερβίων-Βελβεντού, είναι το τελευταίο συνοριακά χωριό του νομού Κοζάνης και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας, στο δρόμο προς Δεσκάτη. Το χωριό αριθμεί περίπου 450 κατοίκους και βρίσκεται σε περιβάλλον εξαιρετικής ομορφιάς, στα Καμβούνια Όρη, όπου κυριαρχούν τα έλατα, δίνοντας και την ονομασία στο χωριό.

Κοντά στην Ελάτη βρίσκεται πλέον και η νέα τεχνητή λίμνη από το φράγμα του Ιλαρίωνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και επίσημα πλέον το χωριό χαρακτηρίστηκε «πράσινο», γεγονός που αναμένεται να ωθήσει περαιτέρω ανάπτυξη σε τοπίο σπάνιας ομορφιάς.

«ΚΛΕΙΔΙ»  ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ: Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Έλατος Ελάτης ιδρύθηκε το 1979 και στα 33 χρόνια παρουσίας του, πέτυχε στην περσινή σεζόν το δικό του άθλο, κερδίζοντας πανηγυρικά την άνοδο στην Α΄ κατηγορία
Κοζάνης.

Τερμάτισε στη δεύτερη θέση του α΄ ομίλου της Β΄ κατηγορίας, πίσω από την Ακαδημία Βοΐου και συγκέντρωσε 62 βαθμούς, με 20 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, με τέρματα 60 (υπέρ)-29 (κατά). Η επιτυχία τους αποκτά μεγαλύτερη σημασία, εφόσον ληφθεί υπόψη πως έδωσε όλα τα παιχνίδια ουσιαστικά εκτός έδρας, αφού δήλωσε ως έδρα το Τρανόβαλτο, λόγω εργασιών στο γήπεδο Ελάτης.

Παράλληλα, άλλο ένα στοιχείο που δίνει αξία σε ό,τι έγινε, ήταν πως η ομάδα κατέβηκε στο πρωτάθλημα πρακτικά χωρίς προετοιμασία και με τους παίκτες να στηρίζονται ο καθένας στην ατομική του εκγύμναση. Από την άλλη μεριά, όμως, βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ελάτης ήταν το άριστο κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα, που σε συνδυασμό με το δεδομένο ταλέντο των ποδοσφαιριστών, αλλά και το κίνητρο της διάκρισης, έφεραν το τελικό θεαματικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε δικά της παιδιά, οι φίλαθλοι συμπαρίστανται και επικρατεί ενθουσιασμός και ανυπομονησία μπροστά στη νέα πρόκληση της Α΄ κατηγορίας.

Πρώτοι σκόρερ της Ελάτης αναδείχθηκαν πέρσι οι Γιώργος Μπισιρίτσας, Ραφαήλ Μπέσας, Σωτήρης Μπέσας.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Το διοικητικό συμβούλιο του Έλατου Ελάτης έχει ως εξής: Νίκος Γκούμας (πρόεδρος), Σωτήρης Μπέσας (αντιπρόεδρος), Βασίλης Σφαλύρας (γενικός γραμματέας), Λάζαρος Ντίνας (ταμίας), Γιώργος Πολίτης (ειδικός
γραμματέας), Γιάννης-Ραφαήλ Μπέσας (έφορος ποδοσφαιρικού τμήματος), Παναγιώτα Μπέσα (έφορος καλλιτεχνικού τμήματος), Γιάννης Παλπάνης, Χρήστος Τσιτσόπουλος (μέλη). Ορισμένοι από αυτούς είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, κοινό χαρακτηριστικό τους η αγάπη για τον τόπο τους και η επιθυμία να στηρίξουν την ομάδα ώστε να έχει καλή και αξιοπρεπή πορεία στο νέο πρωτάθλημα.

«ΚΛΕΙΝΕΙ» ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τα νέα δεδομένα δημιουργούν σαφώς περισσότερες υποχρεώσεις και οι άνθρωποι της Ελάτης οργανώνουν από τώρα τον σύλλογο, για να ανταπεξέλθει. Πρώτο μέλημα είναι η συμφωνία με προπονητή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και όλα δείχνουν ότι ο προπονητής θα έχει εμπειρία από την Α΄ κατηγορία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τεχνικό που έχει περάσει από την ΑΕ Κοζάνης και το Βατερό.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ: Από το έμψυχο δυναμικό αναμένεται να παραμείνουν οι περισσότεροι. Αποχώρησε λόγω ορίου ηλικίας ο Θύμιος Γκούμας, ύστερα από σημαντική συνεισφορά, από την άλλη μεριά θα αποκτηθούν και κάποιοι
παίκτες, καθώς οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Έτσι, υπάρχει ήδη συμφωνία με τον νεαρό 16χρονο αμυντικό Γιώργο Γρίβα από την Ακαδημία του Μακεδονικού Κοζάνης, πέρυσι αγωνιζόταν στην Κοζάνη 2004 καθώς και ένα δεξί χαφ και ένα τερματοφύλακα κι αναμένεται να αποκτηθούν άλλοι 4 παίκτες.  

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ: Σημαντικό στοιχείο για τη νέα χρονιά, είναι η επιστροφή στο νέο γήπεδο. Οι άνθρωποι της Ελάτης έχουν τη διαβεβαίωση από το μηχανικό πως το γήπεδο θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα.

ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ: Στην Ελάτη οι άνθρωποι έχουν εντάξει το ποδόσφαιρο στο πλαίσιο διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων, έτσι από τα κορυφαία γεγονότα κάθε χρόνο είναι το αντάμωμα των Ελατιωτών. Η γιορτή θα γίνει στις 3 Αυγούστου, συγκεντρώνονται περίπου 1200 άτομα και με την έμπρακτη στήριξη που δείχνει ο κόσμος, βοηθά και την ποδοσφαιρική ομάδα.

Επιμέλεια: Νικολαΐδης Κ. - Γιώργος Κατσίκας