www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Έναρξη πληροφόρησης για τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά (του Σταύρου Π. Καπλάνογλου Γεωπόνου) Εκτύπωση
Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 00:25

kapl247Αρχίζουμε από σήμερα την πληροφόρηση για τον τρόπο καλλιέργειας των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Θέλοντας να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας την προσπάθεια των αγροτών της περιφέρειας μας και όχι μόνον για την επιλογή φυτών που θα καλλιεργήσουν...

...αλλά και στην συνέχεια την σωστή παρακολούθηση τους στο χωράφι για να έχουν ένα καλό οικονομικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα δε θέλουμε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να επιλέξουν το προϊόν εκείνο που ταιριάζει τις διατροφικές τους ανάγκες αλλά κυρίως την σωστή αντιμετώπιση όσων θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς.

Κάνουμε έναρξη από την ΣΤΕΒΙΑ (Stevia rubaudiana) όχι τυχαία και είναι μια καλλιέργεια που μπορεί να υποκαταστήσει την καλλιέργεια καπνού που κάποτε έδινε πολλά στην περιοχή μας.

Φυσικά η καλλιέργεια δεν πρέπει να ξεκινήσει απρογραμμάτιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες να μελετήσουν το θέμα,οι συνάδελφοι με σεμινάρια ναενημερωθούν περισσότερο για τις ανάγκες του φυτού και τις ιδιαιτερότητες του και να γίνει έρευνα αγοράς για την διάθεση του προϊόντος.

Είναι φυτό άγνωστο σε πολλούς, που ακόμη και αυτούσιο, χωρίς καμιά επεξεργασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βρασμό μόνο των φύλλων, σαν φυσικό γλυκαντικό.

Θα αρχίσουμε λοιπόν νέες δημοσιεύσεις με τον στόχο που σας παρουσιάσαμε λίγο πιο πάνω ξεκινώντας με την παρουσίαση επιλεκτικά αναλόγων εκπομπών από το αρχείο μας

χωρίς περικοπές στα βίντεο, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη διάρκεια τους κουράζει.

Επειδή όμως νομίζουμε ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο κόσμο που ενδιαφέρεται για θέματα διατροφής και υγείας, να ενημερωθεί αλλάδεν έχει τον χρόνο να δει ολόκληρη την εκπομπή Θα του παρουσιάσουμε κάρτες οπτικοποίημενες με τις ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες Μάλιστα τιςαναγραφόμενες ιδιότητες στην κάρτα θα τις δημοσιεύουμε και χωριστά γιατί πολλές φορές η ανάγνωση της είναι δύσκολη λόγω του μεγέθους τωνγραμμάτων.

Σε αυτές θα παρουσιάζεται, τόσο η ωφέλεια ενός βοτάνου, όσο και οι τυχόν παρενέργειες. Το δεύτερο το κάνουμε, γιατί παρατηρήσαμε ότι γίνονται αναρτήσεις στα Μ.Μ.Ε., αλλά κυρίως, διαφημίστηκες προβολές των ιδιοτήτων των βοτάνων, αλλά και σκευασμάτων που τα εμπεριέχουν, ανεξέλεγκτα, είτε από άγνοια, είτε λόγω υποτίμησης του κινδύνου τυχόν παρενεργειών, είτε, στην χειρότερη περίπτωση, λόγω της διάθεσης κάποιων, ενώ γνωρίζουν τις παρενέργειες, να τις αποσιωπούν, προκειμένου να έχουν οικονομικά οφέλη. Κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιδιοσυγκρασία και οργανισμό, ο οποίος συμπεριφέρεται διαφορετικά στη λήψη διαφόρων φαρμάκων, είτε αυτά παρασκευάζονται από βιομηχανίες ή φαρμακολογικά εργαστήρια, είτε προέρχονται από τη φύση και χρησιμοποιούνται αυτούσια. Οι πληροφορίες που δίνουμε, σε καμιά περίπτωση, δεν θέλουμε να ληφθούν ως προσπάθεια υποκατάστασης του ρόλου των ειδικών επιστημόνων, που είναι οι γιατροί, ή οι διατροφολόγοι. Εμείς δίνουμε την πληροφορία και όποιος ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε χρήση, για ιατρικούς σκοπούς, το καλύτερο είναι να παίρνει τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων. Θέλουμε την γνώμη σας για αυτές τις αναρτήσεις και τον τρόπο που πρέπει να τις παρουσιάσουμε καλύτερα, έτσι ώστε να γίνει πιο σωστή η πληροφόρηση σας. Σήμερα παρουσιάζουμε τη σχετική κάρτα που αφορά την στέβια και ξεχωριστά τοκείμενο των πληροφοριών και την σχετική εκπομπή από το αρχείο μας.

Κείμενα ιατροφαρμακευτικών ιδιοτήτων της στέβιας που πλαισιώνουν τις εικόνες στην κάρτα

Α . Στέβια (stevia rebaudiana) ένα φυσικό γλυκαντικό που υποκαθιστά την ζάχαρη χωρίς να δημιουργεί προβλήματα

Β. Η Stevia είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ως φυσική γλυκαντική ουσία για αιώνες.

Τα φύλλα του έχουν δροσιστική γεύση,μηδέν γλυκαιμικό δείκτη ,μηδέν θερμίδες και μηδέν υδατάνθρακες. Είναι 25-30 φορές τουλάχιστον πιογλυκιά από την ζάχαρη και πολύ πιο υγιεινή.

Γ. Οι πληροφορίες που έχουν καταγράφει για τις ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες της στέβια

1 Βοηθά στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

2.Βοηθά στην αποφυγή της καούρας.

3.Την αντιμετώπιση της ουρικής ανεπάρκειας.

4. Την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

5 Την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

8.Η στέβια καταπολεμά το βακτήριο streptococcus mutans

που ευθύνεται για τον σχηματισμό της οδοντικής κοιλότητος

9.Δεν ευνοεί την δημιουργία της τερηδόνας ούτε

10 Την ανάπτυξη του μύκητα Candida Albicans

Δ. Παρενέργειες

Δοσολογίες υψηλότερες έχουν μια υπογλυκαιμική επίδραση, εκείνοι που πάσχουν από διαβήτη θα πρέπει να προσέχουν και να μη χρησιμοποιούνπολύ μεγάλες ποσότητες,να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου τους,μπορεί να χρειασθεί ρύθμιση. Επίσης άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεσηκαι εκείνοι που λαμβάνουν υπερτασικά φάρμακα θα πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι πληροφορίες που δίνουμε σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστούν την γνώμη των γιατρών, έχουν σαν μόνο στόχο την ενημέρωση σας.

Το Video για την καλλιέργεια της στέβιας:

https://www.youtube.com/watch?v=JUDyjE3WV98&t=28s

kapl247

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack