Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

"Θεσμικό ατόπημα" η εκδήλωση

για τα ευρήματα των ανασκαφών στο Λογγά Ελάτης

Απούσα η δημοτική αρχή!

karam7.11Έγινε την Πέμπτη 3-11-2011 το μεσημέρι στη θέση Λογγά της Τοπικής Κοινότητας Ελάτης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν από την αρχαιολόγο  Γεωργία Καραμήτρου τα ευρήματα των τελευταίων ανασκαφών.
  Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της περιοχής και εκπρόσωποι της ΔΕΗ που χρηματοδοτεί τις εν λόγω ανασκαφές, παραβρέθησαν δε (άγνωστο πως;) οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού Μενέλαος Μακρυγιάννης, Ιωάννης Τζιδημόπουλος και Δισερής Ευθύμιος
  Η δημοτική αρχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού δεν είχε προσκληθεί, πληροφορήθηκε δε το γεγονός από τον αντιδήμαρχο Ιωάννη Τσιτσόπουλο την τελευταία στιγμή, ο οποίος έλαβε εντολή να παραστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου προκειμένου να σωθούν τα προσχήματα.
Θεωρούμε θεσμικό ατόπημα και προσβολή για τους κατοίκους του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού την ενέργεια της κ. Καραμήτρου να εξαιρέσει και να μην προσκαλέσει τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού στην εν λόγω εκδήλωση.
 
  Οι ανασκαφές γίνονται στη θέση Λογγά της Τοπικής Κοινότητας Ελάτης, εντός δηλαδή της κτηματικής περιοχής του Δήμου μας και ως εκ τούτου τα ευρήματα ανήκουν πρώτα στους πολίτες της περιοχής και στη συνέχεια στους πολίτες όλης της χώρας και πάντως δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε και των αρχαιολόγων που διενεργούν τις ανασκαφές.
  Καταγγέλλουμε την προσβλητική ενέργεια της κ. Καραμήτρου και δηλώνουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι εκ του θεσμικού μας ρόλου να ενημερώσουμε τους αρμοδίους για την απαράδεκτη και προσβλητική αυτή συμπεριφορά.
  Ανεξαρτήτως των παραπάνω ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού οφείλει να επαινέσει την κ. Καραμήτρου, τους αρχαιολόγους και τους εργαζόμενους στις ανασκαφές, για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλουν για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της περιοχής.
  Ευχαριστίες επίσης εκφράζουμε προς την ΔΕΗ για την απλόχερη χρηματοδότηση της αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή μας.
  Ελπίζουμε ότι παρόμοια χρηματοδότηση θα υπάρξει και για την αρχαιολογική έρευνα νότια της λίμνης Πολυφύτου, όπου σύμφωνα με την κ. Καραμήτρου υπάρχει σημαντικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον.