Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της  Πτολεμαΐδας

dkan1598Εντοπίστηκε σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε), του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από -53- δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα σε αγροτική περιοχή του Περδίκκα Πτολεμαΐδας.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μέσα σε αγροτεμάχιο καλλιέργειας καλαμποκιού, φυτεία με -53- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -58- εκατοστά έως και -2,95- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν δύο ημεδαποί, 49 και 44 χρονών, οι οποίοι κατελήφθησαν την ώρα που περιποιούνταν τα δενδρύλλια και συνελήφθησαν.

Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 49χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

- 6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από -35- εκατοστά έως και -1,23- μέτρα

- ακατέργαστη κάνναβη βάρους -393- γραμμαρίων,

- μία (1) συσκευασία που περιείχε φύλλα κάνναβης βάρους -126- γραμμαρίων και

- μία (1) συσκευασία που περιείχε καπνό συνολικού βάρους -195- γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.