Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές στην Κοζάνη

astynomia 2Συνελήφθησαν χθες (13-03-2015) το απόγευμα  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης δύο ημεδαποί (41 και 38 χρονών) για κλοπές.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε κλοπή από κατάστημα στην Κοζάνη και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων συνελήφθησαν  οι προαναφερόμενοι, ως δράστες της κλοπής. 

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 2-3-2015 έως και 13-3-2015, τα ίδια άτομα λειτουργώντας από κοινού έχοντας συγκροτήσει ομάδα για να διαπράττουν κλοπές, διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία άλλες πέντε (5) κλοπές και δύο (2) απόπειρες από καταστήματα της πόλης.

Σε  έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, γάντια κλπ)
  • το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ και
  • μέρος κλοπιμαίων (2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφική μηχανή κλπ)

Σε βάρος του 38χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, αφού στο σπίτι του βρέθηκαν 42 ναρκωτικά χάπια και 2 μαχαίρια που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.

Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.