Σε οριακή κατάσταση λόγω υποστελέχωσης γιατρών τα νοσοκομεία της περιοχής - Αγονες οι προσπάθειες πρόσληψης επικουρικών γιατρών

mamats1536Στο “κόκκινο” είναι η κατάσταση στο σύνολο των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας λόγω της υποστελέχωσης σε επίπεδο γιατρών. Οπως έγινε γνωστό, από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρο Γιαννακίδη, άγονη ήταν και η τελευταία προσπάθεια πρόσληψης επικουρικών γιατρών,

...καθώς ενδιαφέρον υπήρξε μόνο για δύο θέσεις Αναισθησιολόγου στα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Καστοριάς και μία θέση Μικροβιολόγου στα Γρεβενά.
“Δυστυχώς οι νέοι συνάδελφοι, χωρίς να έχουν κίνητρα δεν έρχονται στην περιοχή μας” τονίζει ο κ. Γιαννακίδης και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει να θεωρηθούν τα νοσοκομεία της περιοχής ως Γ’ Ζώνης, ώστε να υπάρχει μοριοδότηση και τριετής παραμονή των Επικουρικών Γιατρών ενώ η Περιφέρεια διατίθεται να πληρώσει και  το ενοίκιο των γιατρών και των οικογενειών τους.
Ο κ. Γιαννακίδης που θα έχει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή θα ζητήσει για ακόμη μια φορά να περάσει η αρμοδιότητα της στελέχωσης των νοσοκομείων στις Περιφέρειες.
“Ζητάμε αυτές οι αρμοδιότητες να ρθουν στα χέρια μας, ώστε όποτε υπάρχει πρόβλημα να υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οσον αφορά την προκήρυξη για νέες θέσεις γιατρών στα Νοσοκομεία, αυτή αναμένεται εντός του Απριλίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ/ΧΡΟΝΟΣ