Κοζάνη: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις

magazia kozani1511Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι πρώτες εκπτώσεις του χρόνου όπως ορίζει η νομοθεσία ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου. Επίσης την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, πρώτη των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, μετά την πτώση που παρουσίασε ο τζίρος των καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο, ελπίζει σε αύξηση του τζίρου, αλλά ωστόσο οι προσδοκίες των εμπόρων είναι μειωμένες, καθώς το κλίμα στους πολίτες είναι αρνητικό όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και εξαιτίας των εκλογών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον "Π.Λ." ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτριος Αθανασιάδης, η αγορά της Κοζάνης περιμένει "πως και πως" τις εκπτώσεις με την προσδοκία ότι θα αυξηθεί ο τζίρος. Μάλιστα, σημείωσε πως κατά την εορταστική περίοδο η αγορά παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ο τζίρος έπεσε κατά 10% τουλάχιστον. Σε ότι αφορά τις εκπτώσεις, ο ίδιος τόνισε πως τα μαγαζιά της Κοζάνης θα κάνουν γενναίες εκπτώσεις που θα φτάσουν μέχρι και 70%, σε όλα τα είδη.

Κατά τις εκπτώσεις θα μπορέσουν οι καταναλωτές να αγοράσουν είδη ένδυσης, υπόδησης, είδη για το σπίτι σε συμφέρουσες τιμές, ενώ οι έμποροι συνιστούν πρώτα να γίνεται μια έρευνα αγοράς…

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

Β.Σ.