Προσπάθησαν να περάσουν 20 κιλά ηρωίνης σε τουριστικό λεωφορείο!

iroi1411Συνελήφθησαν προχθές (18-11-2014) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 41 ετών, αυτοκινητιστές, για εισαγωγή στη Χώρα μας, μεταφορά- διαμετακόμιση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης. 

 Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή δημιουργίας διαμετακομιστικού άξονα ναρκωτικών στην Ελληνική Επικράτεια προερχομένων από την Τουρκία και προορισμό την Αλβανία, την 18-11-2014, εντοπίσθηκε στο Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, τουριστικό λεωφορείο προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη με τελικό προορισμό τα Τίρανα Αλβανίας και αποφασίσθηκε ο έλεγχος του.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα με τη συνδρομή Αστυνομικού Σκύλου της Α.Δ. Φλώρινας, προέκυψαν ενδείξεις απόκρυψης ναρκωτικών σε σημεία του εσωτερικού του ανωτέρω λεωφορείου και γι αυτό το λόγο οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής για ενδελεχή διερεύνηση.

Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ειδικούς μετασκευασμένους χώρους (κρύπτες) στο εσωτερικό των αεραγωγών των κλιματιστικών του λεωφορείου, ποσότητα ηρωίνης βάρους -20- κιλών και -650- γραμμάριων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.