Συλλήψεις στην Πτολεμαΐδα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

narkotika-sillipsiΧθες (01-10-2014) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν δυο (2) ημεδαπούς (ένα 42χρονο άνδρα και μια 39χρονη γυναίκα) για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Συγκεκριμένα, η 39χρονη στην προσπάθεια της να προβεί σε αγορά προϊόντων από κατάστημα οπωρολαχανικών στην πόλη της Πτολεμαΐδας, χρησιμοποιώντας ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ, έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος η εν λόγο πλαστότητα του χαρτονομίσματος, με αποτέλεσμα αυτή να επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να φύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

 Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκε το όχημα με το οποίο διέφυγε η 39χρονη και το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος σύζυγος της προαναφερόμενης και συνελήφθησαν.

Το πλαστό χαρτονόμισμα κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.