Εκλογές 2014: Αθανασία Μήχου

από συνέντευξη στο kozanimedia

mixou athanasia1 4 3 17 51. Πώς και γιατί πήρες την απόφαση για να κατέλθεις στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα;

Η απόφασή μου αυτή πηγάζει από την πεποίθησή μου ότι όλοι οι πολίτες, και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, είναι ανάγκη να συμμετέχουν στα κοινά...

και να αγωνίζονται για τον τόπο τους. Και πήρα την απόφαση να κατέλθω στις αυτιδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό "ΕΝΟΤΗΤΑ", καθώς πιστεύω πως ο Λάζαρος Μαλούτας με την παρουσία του, την εμπειρία του και τις γνώσεις του μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης μας και του Δήμου μας γενικότερα.


2. Πραγματικά πιστεύεις πως ένας νέος δημοτικός σύμβουλος έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στη νέα εποχή που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος Κοζάνης και πώς;

Θεωρώ πως ένας νέος δημοτικός σύμβουλος μπορεί να συμβάλει με το να παίρνει πρωτοβουλίες και να κάνει προτάσεις. Ακόμη μπορεί να συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό με νέες και πρωτοπόρες ιδέες που σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλαιοτέρων θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του Δήμου.


3. Ποια η μέχρι τώρα εμπειρία από την προεκλογική περιοδεία;

Η εμπειρία που αποκόμισα από την προεκλογική περιοδεία ήταν πολύ σημαντική! Γνώρισα πολύ κόσμο, βρέθηκα μαζί τους και είχα την ευκαιρία να συζητήσω και να ακούσω από κοντά τα πραγματικά τους προβλήματα.


4. Τι σας λένε και τι ρωτούν οι πολίτες;

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, κοινωνικών και οικονομικών αδιεξόδων, οι πολίτες ενδιαφέρονται κυρίως για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς τους καθώς και για το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας, την ανεργία. Ωστόσο, είναι αισιόδοξοι και δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Λάζαρου Μαλούτα.


5. Πώς θα χαρακτήριζες με τρεις μόνο λέξεις τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα;

Εργατικός - Συνεπής - Οραματιστής


6. Ποιοι θα είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους θα προσδώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα, εφόσον είσαι μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης;

Το νούμερο ένα πρόβλημα που μαστίζει τη νεολαία μας- αλλά και όλη την κοινωνία, είναι η ανεργία και θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμη, οι κοινωνικές δομές θα πρέπει να συνεχίσουν όχι μόνο να λειτουργούν αλλά και να αναβαθμιστούν και ο πολιτισμός θα πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας.


7. Ποια θεωρείς πως είναι τα βασικά προβλήματα του σημερινού Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης;

Το βασικότερο πρόβλημα του σημερινού Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης θεωρώ πως είναι η ελλιπής χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η υλοποίηση των έργων υποδομής.


8. Γιατί οι δημότες να ψηφίσουν την Αθανασία Μήχου στις εκλογές της Κυριακής;

Ζητώ τη στήριξη των συμπολιτών μου σε αυτή μου την απόφαση καθώς είμαι ένα νέο, δυναμικό άτομο, με γνώσεις, με διάθεση να προσφέρω στον τόπο μου, με διάθεση να εργαστώ μεθοδικά με συνέπεια λόγων και έργων, με διάθεση να συμβάλω σε ένα σύχρονο και παραγωγικό Δήμο. 

Αθανασία Μήχου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
για τον Δήμο Κοζάνης με τον συνδυασμό "ΕΝΟΤΗΤΑ" του Λάζαρου Μαλούτα!