Κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με υποψήφια περιφερειάρχη την Γεωργία Ζεμπιλιάδου

zebiliadou9.3 Συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής (09/03), στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, επί της οδού Δημοκρατίας στην Κοζάνη, το Περιφερειακό Όργανο του κόμματος, το οποίο, μετά από συζήτηση των μελών του, αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας για την υποψηφιότητα της Γεωργίας Ζεμπελιάδου στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Ενώ οι πληροφορίες, όλο το προηγούμενο διάστημα, ήθελαν πολύ δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας – μεταξύ των δύο κόμματων – για τη στήριξη της συγκεκριμένης υποψηφιότητας,  ο σοβαρός κίνδυνος – σε περίπτωση “ναυαγίου” -  να μην υπάρξει ψηφοδέλτιο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς στις περιφερειακές εκλογές στη Δ. Μακεδονία, φαίνεται πως προκάλεσε αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, η ΔΗΜΑΡ δέχτηκε να στηρίξει για  υποψήφια περιφερειάρχη την κα. Ζεμπιλιάδου, όμως ζήτησε ως αντάλλαγμα τα πόστα των Αντιπεριφερειαρχών – οπωσδήποτε – στην Κοζάνη, αλλά και σε μία ακόμη τουλάχιστον Περιφερειακή Ενότητα. Η πρόταση αυτή φέρεται να έγινε αποδεκτή από τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που συντονίζουν όλη αυτή την προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων …και τα πάντα αναμένεται να επισημοποιηθούν το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Αύριο (Δευτέρα), το περιφερειακό όργανο της ΔΗΜΑΡ θα στείλει στις τρεις Ν.Ε. (Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα) την εισήγηση – απόφαση για στήριξη στην υποψηφιότητα της κας Ζεμπιλιάδου και την Τρίτη, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρχουν αντιδράσεις, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση διευρυμένης Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ Κοζάνης και περιφερειακό όργανο, ώστε να επισημοποιηθούν οι τελικές αποφάσεις και να προταθούν τα ονόματα για τα πόστα των Αντιπεριφερειαρχών.

kozan.gr