Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθησαν τέσσερις από τους 10 ληστές με τα καλάσνικοφ στο Βελβεντό Κοζάνης

.

listvelb1.2Συνελήφθησαν τέσσερις από τους 10 δράστες της διπλής ληστείας με καλάσνικοφ, που έγινε το πρωί στο Βελβεντό Κοζάνης. Ο ένας ληστής συνελήφθη στην Κοζάνη και οι άλλοι τρεις στη Βέροια. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών.

Οι ληστείες έγιναν στην ΑΤΕbank και το Ταχυδρομικό Γραφείο Βελβεντού.
Οι 10 δράστες, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και «χτύπησαν» τα δυο καταστήματα αποσπώντας χρηματικά ποσά...

Τα μέλη της μιας ομάδας αρχικά έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα εισόδου της Αγροτικής Τράπεζας και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Ταυτόχρονα, τα μέλη της άλλης ομάδας αφαιρούσαν χρήματα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.
Αφού πήραν τα διαθέσιμα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.
Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά, κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας. Όπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός.

από ΤΑ ΝΕΑ

...το ρεπορτάζ του ΜΕGA