www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Βελβεντό, την Κυριακή 12.1.2020 Εκτύπωση
Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 02:19
WP 20200112 034-1Την ανάγκη να υπάρχει «αρραγής ενότητα των Ελλήνων» για να αντιμετωπίσουν «με αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις και τους κινδύνους» και να «υπερασπιστούν τα εθνικά θέματα και τα εθνικά δίκαια»...
...και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τις σχέσεις με την Τουρκία, εξέφρασε σήμερα Κυριακή 12 Ιανουαρίου από το Βελβεντό Κοζάνης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ), Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νεοσύστατου Δήμου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο.

Νωρίτερα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Θεοτόκου ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, επέδωσε στον κ. Παυλόπουλο την ύψιστη τιμητική διάκριση, αυτή του μεταλλίου της Ιερά Μητρόπολης, εξαίροντας τη διαχρονική του δράση, αλλά και της επιτυχημένης θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επανασύσταση του Δήμου, καθώς όπως είπε «δεν του έγινε χάρη», αλλά διορθώθηκε ένα λάθος της Πολιτείας.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Δήμου Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, κατά την προσφώνηση του στην τελετή ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψή «επισφραγίζει εορταστικά αυτήν την εξέλιξη και τιμά την τοπική Δημοκρατία», Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τόνισε «ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Βελβεντού» αναφέρθηκε στην μακραίωνη Ιστορία αυτού του Βελβεντού αλλά «και στην λαμπρή προοπτική του» που θα έχει.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στα μνημεία  της περιοχής, όπως τις παλιές εκκλησίες, τα παραδοσιακά και νεοκλασικά κτίρια, που διασώζονται μέχρι σήμερα, αλλά και σε επιφανείς ανθρώπους των Γραμμάτων και των Επιστημών που κατάγοντας από το Βελβεντό. Αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι τόσο συνεπής ως προς την τήρηση των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, αλλά και του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Δικαίου», έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς τηςν Τουρκία να μην «υπονομεύει επικίνδυνα» κάθε πτυχή της Ευρωπαϊκής της προοπτικής, παραβιάζοντας, ευθέως και απροκάλυπτα, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το θεσμικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ και πρέπει  να αναγνωρίσουν  όλοι και οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν μπορεί να γίνουν δεκτές οι αυθαιρεσίες της Τουρκίας και πρέπει να καταδικαστούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες μπορούμε και μόνοι μας να φέρουμε εις πέρας το ρόλος μας για τη διεθνή νομιμότητα».

H Ελλάδα διαμηνύει, αδιαλείπτως, προς την Τουρκία ότι η αυθαιρεσία της δεν θα περάσει και ότι, με συμπαραστάτες την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Διεθνή Κοινότητα, θα υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως προς τα σύνορα, την υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στο Δήμο Βελβεντού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον πρότυπο Αγροτικό Συνεταιρισμού Ροδακονοπαραγών «ΑΣΕΠΟΠ», όπου και ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος, αλλά και τον δεύτερο συνεταιρισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», καθώς και το κτήμα «Καμκούτη», που δραστηριοποιείται στον χώρο του οίνου.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου ήταν το δημοτικό σχολείο Κουβουκλίων-Βαθυλάκκου, του Δήμου Σερβίων, αποδεχόμενος την πρόσκληση των μαθητών και των μαθητριών.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

WP 20200112_034-1

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack