www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Αναζήτηση


Απάντηση σε σχόλιο, σχετικό με την προβολή της ταινίας «Παύλος Μελάς» (του Απ. Παπαδημητρίου) Εκτύπωση
Σάββατο, 12 Οκτώβριος 2019 10:21

appap1110 1Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» της Πτολεμαΐδας η ταινία Παύλος Μελάς. Θα προηγηθούν λογύδρια σχετικά με τη ζωή και τη δράση του πρωτοήρωα του Μακεδονικού αγώνα. Η είδηση έφερε μεγάλη ανησυχία στον χώρο των εθνομηδενιστών, εκπρόσωποι του οποίου αντέδρασαν έντονα.

Ένας, για να προστατέψει τους συμπατριώτες μας από τον «σανό» που του προσφέρουν οι οργανωτές της εκδήλωσης, ψευδολογώντας ανέγραψε σε ιστοσελίδα ότι η ταινία ουδέποτε απαγορεύτηκε σε αντίθεση με τον ισχυρισμό των οργανωτών. Αλλά αυτοί δεν ισχυρίστηκαν αυτό, όπως φαίνεται στην ενημερωτική για την εκδήλωση αφίσα. Σ’ αυτήν απλά αναγράφεται ότι η ταινία προβάλλεται μετά παρέλευση σαράντα ετών από την τελευταία προβολή και αυτό είναι αληθές. Δεν την πρόβαλε ποτέ κανένας τηλεοπτικός σταθμός! Με περισσή εμπάθεια συμπληρώνει ο επικριτής την επίθεσή του χαρακτηρίζοντας την ταινία προπαγανδιστική και χουντική!

                Δεν γνωρίζω, αν η παραγωγή της χρηματοδοτήθηκε από τη χούντα, θεωρώ πάντως πολύ πιθανό αυτό να συνέβη. Άραγε σκέφθηκε ποτέ ο στο έπακρο «δημοκράτης» κατήγορος τα τρομακτικά ποσά που διασπαθίστηκαν κατά τη μεταπολίτευση από το κύκλωμα διαπλοκής που κατάντησε τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση; Μπορεί να κάνει σύγκριση της δαπάνης για την ταινία «Παύλος Μελάς» με τις κρατικές επιδοτήσεις για τις άθλιες παραγωγές του νέου ελληνικού κινηματογράφου; Σε τελευταία ανάλυση η χούντα των συνταγματαρχών και οι ασκήσαντες την εξουσία κατά τη μεταπολίτευση υπηρέτες του ίδιου αφέντη δεν υπήρξαν; Η πρόσφατη δήλωση πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης έβαλε άραγε σε κάποια σκέψη τον κατήγορο;

                Το σοβαρότερο ολίσθημα του κατηγόρου είναι ο χαρακτηρισμός της ταινίας ως προπαγανδιστικής! Μη έχοντας χρόνο να μελετήσει την ιστορία μας, αφού ως κύρια ενασχόληση έχει το πολιτικό κουτσομπολιό και, πιθανόν, μη έχοντας παραστεί σε προβολή της σπεύδει να την κρίνει κατά τρόπο, που θα θαύμαζε και ο πλέον φανατικός πολίτης της γείτονος χώρας!

                Τη σκυτάλη παρέλαβε με σχόλιο κάτω από την ανάρτηση άλλος εθνομηδενιστής με το μεστό ειρωνείας ερώτημα: «Αγιασμός θα γίνει πριν από την προβολή;». Η ειρωνεία, μάλιστα η χωρίς ίχνος ευφυολογήματος, χαρακτηρίζει ανεπαρκείς τόσο σε επιχειρήματα, όσο και σε επίπεδο σκέψης. Λίγος σεβασμός προς το ματωμένο κατά τον Μακεδονικό αγώνα ράσο, δεν θα έβλαπτε. Πολλά οφείλει και σ’ αυτό ο είρων την ελευθερία έκφρασης, την οποία αντιλαμβάνεται ως δικαίωμα κατάχρησης και επίθεσης κατά εχόντων διαφορετικές απόψεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση επίθεσης εναντίον αυτών που εκδηλώνουν φιλοπατρία σε εποχή που ο πατριωτισμός έχει ποινικοποιηθεί και έντεχνα ταυτιστεί με τον αρρωστημένο εθνικισμό, τον εισαχθέντα από τη Δύση, την οποία οι εθνομηδενιστές λατρεύουν!

                Σε μελλοντικό ατόπημα περί τα εθνικά μας θέματα, δεν θα διστάσω να παραδώσω στην κοινή γνώμη και τα ονόματα των υβριστών με την καταγγελία τους ως ψευδολόγων και λασπολόγων.

                                                                                Απόστολος Παπαδημητρίου

                                                                                   Υψηλάντου 7 Κοζάνη

                                                                             ομιλητής κατά την εκδήλωση

                                                                                   11 Οκτωβρίου 2019

                                                             Ημέρα απελευθέρωσης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό       

appap1110 2                               

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack