konepik22519 1konepik22519 2konepik22519 3

Με επισκέψεις και ομιλίες στις τοπικές κοινότητες του Μικροβάλτου, του Τρανοβάλτου και της Ελάτης το απόγευμα-βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019, ολοκληρώθηκε η επίσημη προεκλογική περιοδεία στην εκλογική περιφέρεια Καμβουνίων του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Δήμου Σερβίων, που την αποτελούσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος και η πλειοψηφία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Στο Μικρόβαλτο, στο χώρο του ΚΑΠΗ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του συνδυασμού, ο κ. Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του τόνισε στην ανάγκη της επαναφοράς της κανονικότητας της καθημερινότητας που είχε πληγεί τα τελευταία χρόνια και αναφέρθηκε στα έργα προτεραιότητας του συνδυασμού, που θα είναι η κατασκευή δικτύου εφεδρικής υδροδότησης του χωριού από τη γεώτρηση στα Ισιώματα, η κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού (πλακοσκεπής) του παράλληλου στο δρόμο ρέματος στη θέση Κουντουλάκι (ζήτησε μάλιστα και συγνώμη που το έργο δεν είχε γίνει στη θητεία του σαν δήμαρχος 2010-2014) και η ολοκλήρωση-παράδοση του κτιρίου «ΣΠΙΤΙ ΠΑΙΔΙΟΥ» στην τοπική κοινωνία.

trankon22519 1

Στο Τρανόβαλτο, σε κεντρικό café, επόμενο σταθμό της περιοδείας, ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία, αναφερόμενος εκτενώς στο πρόγραμμα του συνδυασμού, στην βελτίωση της καθημερινότητας και στα έργα που θα επαναφέρουν το Τρανόβαλτο στην προ 12ετίας κανονικότητα και ανάπτυξη.

Όσο αφορά στα έργα, στο πρόγραμμα του συνδυασμού είναι η ολοκλήρωση του δημοτικού αθλητικού κέντρου που βρίσκεται στο χώρο του δημοτικού σχολείου Τρανοβάλτου, η δημιουργία κοινωνικής δομής ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων των Καμβουνίων (υπάρχει προμελέτη), η ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, η επέκταση κατά 200 μέτρα του κιβωτοειδούς οχετού στη νότια πλευρά του οικισμού, η βελτίωση της εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας, η επαναφορά του θέματος της κατασκευής του αρδευτικού έργου των Καμβουνίων, όπου κινδυνεύει να «χαθεί» και η ανταποδοτική εγκεκριμένη χρηματοδότηση των 2.000.000 € της ΔΕΗ, η συντήρηση του επαρχιακού δρόμου από διασταύρωση Προς Προσήλιο μέχρι την Ελάτη, η βελτίωση του δρόμου προς Πάδη και η βελτίωση των υποδομών του γεωπάρκου των Μπουχαριών. Άφησε προς το τέλος της ομιλίας το σπουδαιότερο θέμα που αφορά το Τρανόβαλτο, που είναι ασφαλώς η επανεκκίνηση της κανονικής λειτουργίας των λατομείων και γενικότερα των επιχειρήσεων μαρμάρου της περιοχής, όπου φάνηκε αρκετά αισιόδοξος ότι το πλάνο που έχει εκπονήσει η ΑΝ.ΚΟ. και βασίζεται στο «μνημόνιο» συνεργασίας που είχε υπογραφεί από το 2014 και από τους επιχειρηματίες μαρμάρου, θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια με σαφές χρονοδιάγραμμα (δείτε παρακάτω στο βίντεο ολόκληρη την τοποθέτηση του Β. Κωνσταντόπουλου, σχετικά με τα μάρμαρα Τρανοβάλτου).

Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν πρόεδρος της κοινότητας Τρανοβάλτου Ευθύμιος Σκετόπουλος, ο συνεργαζόμενος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σερβίων Πολυδεύκης Λιάκος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού από το Τρανόβαλτο Ευθύμιος Δανάτσας και Βάια Βητοπούλου, και ο Αχιλλέας Ντοβόλης με τη ιδιότητα του πρώην δημάρχου Καμβουνίων (και νυν υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο Τρανοβάλτου).

Τέλος, σε κεντρικό café της Ελάτης, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε πρώτα τα περί βελτίωσης της καθημερινότητας και αναφερόμενος στα έργα του προγράμματός του, εστίασε στην κατασκευή του αρδευτικού των Καμβουνίων (όπως αναφέρθηκε παραπάνω), στη δημιουργία δομής ΚΗΦΗ, στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (ενταγμένο στο πρόγραμμα Φιλόδημος), στη κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου μέχρι την έξοδο προς Παλιουριά, στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, στη δημιουργία δανειοθαλάμου αμμοχάλικων και τέλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα γίνει για την επαναφορά του προγράμματος των «Πράσινων Κοινοτήτων» που ήταν ενταγμένη και η κοινότητα της Ελάτης, έργο βέβαια που έχει απενταχτεί.

Όλες οι ως άνω συγκεντρώσεις, τρείς μέρες πριν τις εκλογές, έγιναν παρουσία αρκετού κόσμου, σε κλίμα αισιοδοξίας από πλευράς του συνδυασμού για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 26 Μαΐου 2019, και έδωσαν ακόμη την ευκαιρία της παρουσίασης των υποψηφίων συμβούλων στου δημότες των Καμβουνίων.

...στο Μικρόβαλτο

konMikr22519 1

konMikr22519 3konMikr22519 4

konMikr22519 5konMikr22519 6

konMikr22519 2

...στο Τρανόβαλτο

trankon22519 2

trankon22519 3trankon22519 4

trankon22519 5trankon22519 6

trankon22519 7trankon22519 8

...στην Ελάτη

elatkon22519 1

elatkon22519 2elatkon22519 3

elatkon22519 4elatkon22519 5

Γ.Μ./mikrovalto.gr