www.mikrovalto.gr

Τυχαία φωτογραφία

Τα δημοφιλή μας ΒΙΝΤΕΟ

Το κανάλι μας

του mikrovalto.gr

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Covino EnsvBzSXIAcBbdG

Αναζήτηση


Γεωπάρκο των Μπουχαριών!

 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο
 • Επισκεφτείτε το Γεωπάρκο

Πρόγνωση καιρού

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2020
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Μετρητής επισκεπτών

Πρόσφατα σχόλια

Συνεδριάζει το ΔΣ Σερβίων - Βελβεντού τη Δευτέρα 21.11.2011 Εκτύπωση
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 22:50

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

τη Δευτέρα 21.11.2011

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων) την 21η του μηνός Νοεμβρίου  του έτους 2011 ημέρα Δευτέρα  και ώρα 19:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
1. Περί έγκρισης πρακτικών μειοδοτικού διαγωνισμού ανάδειξης μειοδότη του έργου «Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΣ) ισχύος 1,9 ΜW στην θέση «υψηλή περιοχή κτημάτων Βελβεντού» στο ρέμα Λάφιστα του Δήμου Βελβεντού Ν. Κοζάνης» και κατακύρωση του αποτελέσματος.
2. Περί έγκρισης χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Διαμόρφωση πλατείας  πρώην Κοινότητας Λιβαδερού».
 
Ανοίγουν τα Τέμπη από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου Εκτύπωση
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 22:37

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ανοίγουν τα Τέμπη από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου

Έξι ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ανοίγει ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών, καθώς, σύμφωνα με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε», οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, έγινε δυνατή η σημαντική επιτάχυνση των εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών.
 
Ο δρόμος των κτηνοτρόφων στους καταναλωτές Εκτύπωση
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 22:32

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο δρόμος των κτηνοτρόφων στους καταναλωτές


nagr18.11Τον δρόμο των κτηνοτρόφων προς στους καταναλωτές έδειξε ο κ. Δημήτρης Ρουκάς στην συνάντηση της Ένωσης Νέων Αγροτών Κοζάνης στην τακτική μηνιαία δημόσια συνεδρίαση της την Δευτέρα, 14 Νοε 2011, στα Σέρβια.

Με την ενεργό συμμετοχή του προέδρου της ΕΝΑ Κοζάνης κ. Λεωνίδα Αρνίδη, του τοπικού εκπροσώπου της ΕΝΑ Κοζάνης κ. Σπύρου Νίκου, του Αντισημάρχου Σερβίων-Βελβεντού κ. Νίκου Λαζαριώτη, του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη και του κτηνοτρόφου κ. Μπάμπη Γαλίδη, αναλύθηκε τόσο η δυνατότητα οικογενειακής τυροκόμησης, όσο και ο σχεδιασμός της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής μετά το 2013.

Ο κ. Δημήτρης Ρουκάς έπεισε όλους με τις λεπτομερείς οδηγίες του και την πληρότητα των στοιχείων, όσο και για την απλότητα ενημέρωσης για τον τρόπο που μπορεί να αδειοδοτηθεί πάρα πολύ εύκολα μια οικογένεια για να τυροκομεί η ίδια ΜΟΝΟ το δικό της γάλα και να το πουλάει κατευθείαν σε καταναλωτές ή καταστήματα λιανικής. Ωφελούμενη όλη την υπεραξία της δικιάς της παραγωγής.

Μερικά σημεία από όσα προλάβαμε να σημειώσουμε είναι:

 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιανής στηρίζει Γ. Βαβλιάρα στις εκλογές του ΕΒΕ Εκτύπωση
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 22:21

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιανής στις εκλογές του ΕΒΕ

στηρίζει το συνδυασμό "Όλοι μαζί μπορούμε"


 Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιανής αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον ανεξάρτητο ενωτικό συνδυασμό "Όλοι μαζί μπορούμε", με επικεφαλής τον Γιώργο Βαβλιάρα. Το σύνολο των μελών δήλωσε την ομόφωνη στήριξή του προκειμένου ο συνδυασμός να οδηγηθεί σε νικηφόρο αποτέλεσμα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη του για ένα αποτελεσματικό επιμελητήριο.
   Ο Γραμματέας                                                  Ο Αντιπρόεδρος
              Λιάκος Γρηγόριος                                          Τζαναμπέτης Χρήστος     
 
Εκδήλωση του συνδυασμού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στην Αιανή Εκτύπωση
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 22:19

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση του ανεξάρτητου ενωτικού συνδυασμού

για το ΕΒΕ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" στην Αιανή


 «Εμπιστοσύνη, σταθερότητα, κίνητρα για ανάπτυξη» 
 
Τις σκέψεις του μοιράστηκε με τους συναδέλφους του στην Αιανή το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Βαβλιάρας, επικεφαλής του Συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε» που διεκδικεί την πλειοψηφία στις εκλογές για την νέα διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης, εκλογές που θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2011.
Ο κ. Βαβλιάρας περιέγραψε τους άξονες των θέσεων του συνδυασμού που συγκλίνουν στο τρίπτυχο «σταθερό οικονομικό περιβάλλον, εμπιστοσύνη κράτους – πολιτών και κίνητρα για την ανάπτυξη».
 
Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο Εκτύπωση
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2011 21:26

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Επίσκεψη μαθητών

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων στο Δημαρχείο

.

  epm1811Μία διαφορετική επίσκεψη δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Δημαρχείου, της Δημοτικής Αρχής, τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των αιρετών.

 Ο κ. Κωνσταντόπουλος όσο και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπάκανος και Νίκος Λαζαριώτης καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ελευθερίου δέχτηκαν τις ερωτήσεις των μαθητών οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς λειτουργεί ένας δήμος.

 
Εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Μικροβάλτου - Λιβαδερού Εκτύπωση
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 21:55

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Μικροβάλτου - Λιβαδερού
Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων για βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου ικανοποιείται
.
_liv_17.11Μια σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού και ιδιαίτερα για την περιοχή των Καμβουνίων αποτελεί η ένταξη βελτίωσης του δρόμου Μικροβάλτου - Λιβαδερού στο ΕΣΠΑ. Με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Δακή, το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στον Αξονα Προτεραιότητας "02 -Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας στην ΠΔΜ" του Ε.Π. "Μακεδονία - Θράκη".
To έργο περιλαμβάνει εργασίες απαλλοτριώσεων – αγορά γης σε έκταση περίπου 1,35 στρέμματα, ενώ το συνολικό μήκος βελτίωσης του οδικού τμήματος φτάνει τα 7,25 χλμ στον κύριο κλάδο ( Μικρόβαλτο - Λιβαδερό)και περί τα 180 μέτρα για την σύνδεση της οδού με το γήπεδο της Κοινότητας Λιβαδερού.
 
29ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας Εκτύπωση
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 21:45

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Για τρίτη συνεχή χρονιά τερμάτισε

στον Κλασικό Μαραθώνιο ο Τάκης Σταθόπουλος!

Στα 5χλμ ο Μπάμπης Παλιανόπουλος με το γιο του Κωνσταντίνο

klasmar11_1Σε έναν αγώνα που τον πρώτο λόγο έχει η συμμετοχή, ο Τάκης Αχ. Σταθόπουλος τα κατάφερε για 3η συνεχή χρονιά να τερματίσει διανύοντας την ιστορική μαραθώνια κλασική διαδρομή των 42.195μ. από το Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο σε χρόνο 4:26:42 (κατάταξη 3.198ος επί 5167 τερματισάντων), συμμετέχοντας και φέτος στον 29ο Διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011. Και αυτό παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα!

Ο Τάκης Σταθόπουλος επίσης ήταν επικεφαλής της πολυμελούς ομάδας -26 συμμετοχές στον κλασικό μαραθώνιο και 4 στα 10χλμ- του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης -ΣΔΥΚ-, της οποίας είναι και πρόεδρος.

 
Τι γίνονται τα εργοστάσια όταν σιγήσουν οι μηχανές; Εκτύπωση
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 21:37

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τι γίνονται τα εργοστάσια όταν σιγήσουν οι μηχανές;

erg17.11.11Μπορεί οι διακόπτες να κατέβηκαν, πρόσφατα ή πριν από πολλά χρόνια, τα φώτα να έσβησαν, οι μηχανές να σίγησαν και οι αίθουσες να άδειασαν, όμως τα βιομηχανικά συγκροτήματα, που σταμάτησαν να λειτουργούν, δεν είναι απλώς λίγα ανενεργά καπνισμένα φουγάρα, κάποιες παρατημένες μηχανές και πολλοί μισογκρεμισμένοι χώροι.
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο σε ορισμένους, τα νεότερα βιομηχανικά συγκροτήματα, που σταμάτησαν ή θα σταματήσουν σύντομα να λειτουργούν, πέρασαν ήδη στην ιστορική κληρονομιά ενός τόπου και αξίζουν να «αγκαλιαστούν», να προστατευτούν και να αξιοποιηθούν, στο πρότυπο, άλλωστε, ευρωπαϊκών χωρών, που γνώρισαν πριν από πολλά χρόνια την αποβιομηχάνιση.

 
Σωστή διατροφή με λίγα χρήματα Εκτύπωση
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 21:30

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Σωστή Διατροφή με λίγα χρήματα


Μπορεί τα μακαρόνια να είναι ένα από τα πιο οικονομικά τρόφιμα για το καλάθι του καταναλωτή, ωστόσο η συνεχής κατανάλωση τους απέχει αρκετά από τον ορισμό της σωστής διατροφής. Όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι να εξασφαλίσουμε σωστή διατροφή κρατώντας το κόστος χαμηλό, κάνοντας απλά κάποιες μικρές αλλαγές στις συνήθειες μας. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε..

· Φτιάξε λίστα για τα απαραίτητα ψώνια. Έχοντας στα χέρια μας ένα οδηγό για το τι πραγματικά μας χρειάζεται μπορούμε να αγοράσουμε μόνο αυτά και να μην παρασυρθούμε ψωνίζοντας πράγματα τα οποία δεν μας είναι απαραίτητα και τα ψωνίζουμε μόνο επειδή τα βλέπουμε. Επίσης φροντίστε να ψωνίζετε τρόφιμα πάντα χορτάτοι.

 
Συνάντηση με θέμα τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Εκτύπωση
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 18:45

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ 

Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων

με θέμα τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

ssil16.11.11_1Ο προγραμματισμός και η διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων την περίοδο των Χριστουγέννων στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού ήταν το θέμα της συνάντησης του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου και του Αντιδημάρχου Νίκου Λαζαριώτη με εκπροσώπους των Πολιτιστικών – Μορφωτικών Συλλόγων, των Εθελοντικών Ομάδων, των Εμπορικών Συλλόγων, των Συλλόγων Γυναικών, των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και των ΚΑΠΗ του δήμου.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  στα Σέρβια η Δημοτική Αρχή ανέπτυξε τον σχεδιασμό σχετικά με τις δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, επισημαίνοντας τον συντονιστικό και υποστηρικτικό ρόλο του δήμου σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθώς και τη συνεργασία με τους συλλόγους ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα χωρίς μεγάλο οικονομικό κόστος.

 
Διακοπή ρεύματος σε Κοινότητες του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού Εκτύπωση
Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 21:47

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση διακοπής ρεύματος σε Τοπικές Κοινότητες

και Οικισμούς του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Την Παρασκευή 18-11-2011 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 08:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. στις εξής Τοπικές Κοινότητες και Οικισμούς του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού:
1)Βαθυλάκκου
2)Μεσιανής
3)Κουβουκλίων
4)Ροδίτη
5)Λευκάρων
 
"Δακρυσμένα σμαράγδια", της Κέλυς Κατσή Εκτύπωση
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011 23:36

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011/ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δακρυσμένα σμαράγδια…

της Κέλυς Κατσή


1_fvivl15.11Το χαρακτήρισαν ως "το ερωτικό μυθιστόρημα της χρονιάς". Ο απόλυτος έρωτας, η τραγική κατάληξη και το ξωτικό που τα μάτια του αντιφέγγιζαν στο σκοτάδι σαν δυο δακρυσμένα σμαράγδια…

"Η Δανάη δε ζητούσε πολλά· ούτε καν από τον Γιώργο, που απέστρεφε προκλητικά το βλέμμα κάθε που εκείνη αναζητούσε μια επιβεβαίωση αγάπης. Δεν έψαχνε πολλά... Μια ζεστή χαραμάδα μόνο, για να χαρίσει λίγη αισιοδοξία στη δύσκολη ζωή της. Κι όταν χτύπησε την πόρτα του ψυχοθεραπευτή, του Κωνσταντή, ο μόνος που δεν περίμενε να της ανοίξει ήταν... ο έρωτας.
Ο έρωτας όμως την ανέβασε πολύ ψηλά κι ύστερα την κατακρήμνισε σε μια τραγική δύση, την έσβησε κι από το φως έριξε τη ζωή της σε αιώνιο σκοτάδι. Το μόνο που απέμεινε είναι τα μάτια της, δυο δακρυσμένα σμαράγδια…"

Τα θέματα τα οποία θίγει το βιβλίο είναι επίκαιρα. Οι εξαιρετικά γρήγοροι ρυθμοί της ζωής στις μέρες μας, το άγχος και οι επιπτώσεις του στην υγεία, η μάστιγα της εποχής μας που ακούει στο όνομα ‘κρίσεις πανικού’, η υπερβολική πίεση την οποία δέχονται οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες, το ύψιστο αγαθό το οποίο ονομάζεται πραγματική φιλία, τον αληθινό έρωτα καθώς και το ατιμώρητο που απαντάται τόσο συχνά και το οποίο πάρα πολλές φορές αφήνει αλώβητους ανθρώπους που πράττουν με γνώμονα τη ζήλια και την κακία.

Το βιβλίο, 304 σελίδων, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2011 από τον εκδοτικό οίκο ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

1_fsiggr15.11

Κατσή Κέλυ

Η Κέλυ Κατσή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και παρακολούθησε μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική Τραπεζική. Από το 1999 εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Ήδη από την ηλικία των δώδεκα ετών αντιλήφθηκε το πάθος της για τη συγγραφή. Τα "Δακρυσμένα σμαράγδια" είναι το πρώτο της βιβλίο. Ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Κ. Γιαννόπουλο από το Μικρόβαλτο, πτυχιούχο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αθηνας - τραπεζικό υπάλληλο, και έχουν μία κόρη, την Ελισάβετ.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ - ΣΧΟΛΙΑ

.
 
Σχεδιασμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας στα Σέρβια Εκτύπωση
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011 23:35

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για τον Σχεδιασμό και τις Δράσεις Πολιτικής Προστασίας

.

sto15.11  Τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που μπορεί να προκύψουν λόγω των καιρικών συνθηκών κατά την περίοδο του χειμώνα συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια.

Παρόντες στη συνάντηση οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Μπάκανος, Γιώργος Παναγιωτούλας και Γιάννης Τσιτσόπουλος,  ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Πρόδρομος Ασλανίδης,  η Διοικητής του Α.Τ. Σερβίων Μαργαρίτα Χατζηπαυλίδου, ο Διοικητής της 658 ΠΑΠ Βαθυλάκκου Αντισυνταγματάρχης Ζήσης Μούκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κοζάνης  Πύραρχος Αντώνιος Ντίνος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σερβίων Υποπυραγός Νικόλαος Πιπιλής, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και των αρμόδιων  υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού. 

 
Δρόμος Κοζάνη - Σέρβια - Λάρισα Εκτύπωση
Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011 23:31

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΔΡΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗ – ΣΕΡΒΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

  

drserv15.11Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα θα έχει για δέκα ημέρες ο οδικός άξονας Κοζάνης – Σερβίων - Λάρισας λόγω εργασιών στα Τέμπη και εκτροπής της  κυκλοφορίας των μεγάλων φορτηγών προς Κοζάνη – Εγνατία. Ο  δρόμος Κοζάνη – Σέρβια - Λάρισα δέχτηκε μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με συνέπεια να υποστεί σημαντικές φθορές. 

  Σε κάποια τμήματα έγιναν συντηρήσεις με ασφαλτόστρωση αλλά σε μεγάλα τμήματα η κατάσταση του οδοστρώματος είναι υποβαθμισμένη σε επικίνδυνο βαθμό.  Επίσης παραμένει σε εκκρεμότητα η διάνοιξη – διαπλάτυνση του πλέον επικίνδυνου τμήματος μεταξύ Βαθυλάκκου – Πετρανών. 

  Ζητούμε άμεσα να προχωρήσει το έργο διαπλάτυνσης και βελτίωσης των τμημάτων για τα οποία υπάρχει ετοιμότητα μελετών από την Περιφέρεια και δέσμευση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. 

 
Πρόσκληση ενόψει χριστουγεννιάτικης περιόδου Εκτύπωση
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 22:45

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ενόψει χριστουγεννιάτικης περιόδου…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

christmasholly14.11Ενόψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου και του καλύτερου συντονισμού των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού καλούνται οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών – Μορφωτικών Συλλόγων, Εθελοντικών Ομάδων και Οργανώσεων, Εμπορικών Συλλόγων, Συλλόγων Γυναικών, Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και των ΚΑΠΗ του δήμου μας να συμμετέχουν στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια.

 
Οι χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Εκτύπωση
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 22:43

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο 14.11.2011:

"Η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου

και οι χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών φορέων"

4simpaian11.11Τη δημιουργία μιας ενιαίας βάσης στην οποία θα καταγραφεί όλο το πολιτιστικό υλικό της περιοχής που υπήρχε εδώ και χρόνια καταχωνιασμένο και αναξιοποίητο και είχε υποστεί καταστροφές προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που χαρακτηρίζει μεγάλη την ανταπόκριση των πολιτιστικών φορέων στην προσπάθειά της να τους προσεγγίσει.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, παλιά εργαλεία, φορεσιές, παραδοσιακές στολές, λαογραφικές συλλογές ακόμη και παλαιοντολογικά ευρήματα θα ενοποιηθούν σε ένα κοινό πολιτιστικό προϊόν ώστε να μην παρουσιάζονται στο εξής αποσπασματικά αλλά συνολικά.
 
Διημερίδα για τη βιομηχανική κληρονομιά από το ΤΕΕ/ΔΜ Εκτύπωση
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 18:21

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

imtee18.11pr

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: «Η βιομηχανική κληρονομιά ως πολιτισμικό αγαθό και βασικό απόθεμα για την ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η βιομηχανική κληρονομιά ως σύγχρονο πολιτισμικό αγαθό και βασικό απόθεμα για την ευρύτερη ανάπτυξη είναι το ζητούμενο διημερίδας που διοργανώνεται από το ΤΕΕ, το Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Παράρτημα Θεσσαλονίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ στην Κοζάνη στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2011. Κατά τη διημερίδα θα παρουσιαστούν θέματα καταγραφής, προστασίας,   ανάδειξης και διαχείρισης της βιομηχανικής κληρονομιάς και θα γίνει κατάθεση της σχετικής εμπειρίας που αφορά  σημαντικά ιστορικά βιομηχανικά κτίρια, σύνολα και τόπους της Ελλάδας καθώς και τη  βιομηχανική κληρονομιά των μεταλλείων της Σαρδηνίας.

Στη διημερίδα εντάσσονται επισκέψεις στους χώρους του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΕΒΑΛ καθώς και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα: «Η βιομηχανική κληρονομιά ως πολιτισμικό αγαθό και βασικό απόθεμα για την ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας».

Ακολουθεί το πρόγραμμα της διημερίδας: 

 
Ανακοίνωση διακοπής ρεύματος στα Σέρβια Εκτύπωση
Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 18:16

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ

DEH-logo14.11Την Τετάρτη 16-11-2011 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 08:00 π.μ. έως 09:30 π.μ. στη Βόρεια πλευρά της πόλης των Σερβίων όπως αυτή ορίζεται από την Εθνική Οδό, την οδό Ανδρέα Παπανδρέου και την περιοχή Γήπεδο – Γυμνάσιο/Λύκειο Σερβίων.

 
Εντυπωσιακό έργο αλλά γίνεται στη σωστή θέση; Εκτύπωση
Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2011 22:04

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Διαμόρφωση εισόδου στο Μικρόβαλτο

Εντυπωσιακό έργο αλλά γίνεται στη σωστή θέση;

gefokt11

Μετ’ εμποδίων και με συνεχείς παρατάσεις του χρόνου περάτωσης -υποθέτουμε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης-, συνεχίζεται το έργο στη θέση Γκεφύρια στην είσοδο του χωριού, με τον τίτλο "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ". Η σύμβαση έργου έχε υπογραφεί από τις 15 Δεκεμβρίου 2010 και έπρεπε να είχε περατωθεί σε τέσσερες (4) μήνες, τον Απρίλιο 2011.

Βασικά το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός αμφιθεάτρου 4 διαζωμάτων, δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, διαμόρφωση καθιστικού χώρου με δυο κιόσκια, διαμόρφωση προσπελάσεων και διαδρόμων καθώς και φύτευση των χώρων που θα προκύψουν από αυτή, και ξύλινη περίφραξη του χώρου έκτασης περίπου 4,3 στρεμμάτων.

 
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης με λεφτά της Βουλής; Εκτύπωση
Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2011 19:32

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΕ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;

.
pes12.11Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Όρος Γράμμος, που προωθείται από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, φέρνει υπόψη της Κομισιόν, με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Στην ερώτηση του ο κ. Μ. Τρεμόπουλος σημειώνει μεταξύ των άλλων:
«Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1999, στο Όρος Γράμμος, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG II. Πέρυσι, 7 χρόνια μετά τη διακοπή των εργασιών ολοκλήρωσής του, το Ίδρυμα της Βουλής ανέλαβε να χρηματοδοτήσει εκ νέου το έργο, διαθέτοντας μάλιστα το ποσό των 800.000 ευρώ. Πρόσφατες νέες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον προϋπολογισμό του έργου στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ [1]. Σκοπός της δημιουργίας του Πάρκου είναι να αποτελέσει η περιοχή σύμβολο εθνικής ενότητας και χώρο προσέλκυσης τουρισμού.

 
Πρόγραμμα 29ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας Εκτύπωση
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 14:53

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

29ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

την Κυριακή 13.11.2011

Η συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης

klasikmarath11.11.11Με 34 δρομείς στην κλασική μαραθώνια διαδρομή των 42.195μ. και 4 δρομείς στη διαδρομή των 10.000μ., θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Δρμέων Υγείας Κοζάνης (ΣΔΥΚ) στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011.

Έξι διαφορετικοί αγώνες και σχεδόν 19.000 περίπου δρομείς από 110 χώρες συνθέτουν το αγωνιστικό σκηνικό του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Αναλυτικά οι αγώνες της 13ης Νοεμβρίου έχουν ως εξής:

Κλασικός Μαραθώνιος (8500 συμμετέχοντες)

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο (42.195μ.)θα δοθεί στις 09.00πμ από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ιστορικής Αφετηρίας στον Μαραθώνα. Μαζί θα εκκινήσουν και οι συμμετέχοντες στο δυναμικό βάδισμα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι οποίοι ακολουθώντας την κλασική διαδρομή θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 
Κλειστά τα Τέμπη από 14-25.11.2011 Εκτύπωση
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 10:31

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Λόγω κλειστών Τεμπών από 14-25.11.2011

Οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

.
tempi11.11aΑπό την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομική Διεύθυνσης Λάρισας απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων εντός της Κοιλάδας των Τεμπών λόγω εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού – συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, κατά το χρονικό διάστημα:

Από 14 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 06:00 έως 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 πλήρης αποκλεισμός κυκλοφορίας (καθ’ όλο το 24ώρο).

2. Μέχρι την αποπεράτωση των παραπάνω εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

 
Λουκάς Παπαδήμος, ο νέος πρωθυπουργός Εκτύπωση
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 10:25

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Λουκάς Παπαδήμος, ο νέος πρωθυπουργός
.

Η νέα κυβέρνηση...

.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 1947, κατάγεται από την Δεσφίνα Φωκίδας και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.
Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ’ όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) στα οικονομικά.
Παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 – 1993).
Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002.
 
Νεκρός φοιτητής από πτώση στην Κοζάνη! Εκτύπωση
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 10:11

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κοζάνη: Νεκρός 22χρονoς φοιτητής από πτώση!

ptosi10.11Τραγικό θάνατο βρήκε χθες 22χρονος φοιτητής στην Κοζάνη, με καταγωγή από την πόλη των Γιαννιτσών, ο οποίος λίγο μετά τις 11 της Πέμπτης 10.11.2011 το πρωί, έπεσε από την ταράτσα εξαώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Παύλου Χαρίση 31!
Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, φέρεται να είχε ανεβεί για να επιδιορθώσει την κεραία της τηλεόρασης, αλλά, πιθανόν από λάθος κίνηση ή ατυχία, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέφτοντας βρέθηκε σε σύρματα, που επιβράδυναν την πτώση.

 
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 14.11.2011 Εκτύπωση
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:46

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011
.
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 167 του Νόμου 3852/10
2. Την ανάγκη συγκλήσεως του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα:


Θέμα 1ο: Έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής
Μακεδονίας για το έτος 2012.

Εισηγητής: ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Βασίλειος Πάτρας.

Θέμα 2ο: «Η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Περιφέρειας και οι
χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών φορέων».

 
Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Εκτύπωση
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 09:06

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης:
Eκδήλωση με θέμα "Ξένος Πρόσφυγας, ξενιτεμένος-ξεριζωμένος"
.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης διοργανώνει εκδήλωση την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης με θέμα: "Ξένος Πρόσφυγας, ξενιτεμένος–ξεριζωμένος".
 
Σπουδαία ευρήματα στο Λογκά, δίπλα στον Αλιάκμονα Εκτύπωση
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 10:34

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σπουδαία αρχαία ευρήματα δίπλα στον Αλιάκμονα

Αγώνας δρόμου πριν να πλημμυρίσει ο χώρος λόγω του φράγματος Ιλαρίωνα…

logelat10.11.11_3logelat10.11.11_1

logelat10.11.11_sΑρχαιότητες που εκτείνονται σε 455 στρέμματα! Οικιστικά κατάλοιπα, τεράστια νεκροταφεία και ταφές από την Νεολιθική εποχή ως την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου με πλούσια ευρήματα: αγγεία, κοσμήματα, ειδώλια, εργαλεία, οπλισμός. Αρχαιότητες της Αρχαϊκής, Κλασικής και Ελληνιστικής Εποχής με χρυσά, αργυρά και χάλκινα ευρήματα. Όλα αυτά στην παραποτάμια θέση του Λογκά Ελάτης, από τα πρανή των λόφων ως την όχθη του Αλιάκμονα.

Στην περιοχή όπου βρίσκεται υπό κατασκευή το συνεχόμενο φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ, εξ αιτίας του οποίου, το 2012 ο χώρος θα πλημμυρίσει και θα μετατραπεί σε λίμνη! Λίγος χρόνος απομένει ως τότε, γι΄ αυτό και η Λ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το σωστικό της έργο (με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α. Ε.) το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πιο αποδοτική φάση του. Κι αυτό, όπως λέει η Δρ Γεωργία Καραμήτρου - Μεντεσίδη προϊσταμένη της Εφορείας, όχι μόνον γιατί έχει πλέον διαπιστωθεί περίτρανα η διαρκής κατοίκηση του χώρου από τα νεολιθικά χρόνια αλλά έχουν έρθει στο φως σπουδαία ευρήματα που εντάσσουν την περιοχή στον αρχαιολογικό - ιστορικό χάρτη, αλλάζοντας τα έως τώρα δεδομένα.

 
Δωρεά βιβλίων από τον Δ. Ράντογλου στο Μποδοσάκειο Εκτύπωση
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 10:27

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δωρεά βιβλίων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

από τον Δημήτρη Ράντογλου*

rant10.11

.

rant10.11_1Την ημέρα της ονομαστικής του εορτής επέλεξε ο συντοπίτης μας συγγραφέας κ.Ράντογλου Δημήτριος να προσφέρει 30 αντίτυπα του τελευταίου λογοτεχνικού του βιβλίου «ΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΕΕ ΜΟΥ...» στους ασθενείς του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τον συγγραφέα για αυτή την τόσο σημαντική και αλτρουϊστική πρωτοβουλία του.

 
Νέο ΔΣ του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Εκτύπωση
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 09:56
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011
Συγκρότηση του νέου Δ.Σ.
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
.
Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της 2ας Νοεμβρίου 2011, έχει ως εξής:
.

Σαββίδου Σταυρούλα: Πρόεδρος
Τσιφτής Γιώργος: Αντιπρόεδρος
Δεμερτζίδης Κων/νος: Γραμματέας
Βίλδος Αθανάσιος: Ταμίας
Ντοβόλης Ευάγγελος: Μέλος
Αδαμίδου Ανθούλα: Μέλος
Δημαράς Χαράλαμπος: Μέλος
Χαλβατζής Γιώργος: Μέλος

 
Χρυσό μετάλλιο για Γιώργο Γρίβα και Νίκο Τζέλλο Εκτύπωση
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 18:35

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Χρυσό μετάλλιο για Γιώργο Γρίβα και Νίκο Τζέλλο

στο 17ο Διεθνές Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ

zagremb_2

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε το 17ο Διεθνές πρωτάθλημα Ταεκβοντό στο Zagreb της Κροατίας με τη συμμετοχή 1.200 αθλητών από 34 χώρες. Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι οικοδεσπότες, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανταποκρίθηκαν επάξια στις οργανωτικές απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα αυτό κατατάσσεται, από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, στις A class διοργανώσεις, είναι βαθμολογούμενο, γεγονός που προσελκύει το ενδιαφέρον των καλύτερων αθλητών του taekwondo.
Οι αθλητές της Μακεδονικής δύναμης  Τζέλλος Νίκος (από την Αιανή) και Γρίβας Γιώργος (από την Ελάτη) πήραν χρυσά μετάλλια. 

 
Ημερίδα για την Ηπατίτιδα Β στα Σέρβια Εκτύπωση
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 18:30

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ημερίδα για την Ηπατίτιδα Β στα Σέρβια

Ομιλητής ο γιατρός Χρήστος Κωνσταντινίδης

.
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του ΓΕΛ Σερβίων διοργανώνει την Παρασκευή 11-11-2011 και ώρα 9:30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια ημερίδα με θέματα:
α) Ενημέρωση για την Ηπατίτιδα B και C: «Τρόποι μετάδοσης – Πρόληψη – Αντιμετώπιση αυτής»
β) Επιληψία
Ομιλητής στην Ημερίδα θα είναι ο Γενικός Ιατρός του Κέντρου Υγείας Σερβίων κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης.
 
Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στα Σέρβια Εκτύπωση
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 18:25

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2011

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου

την Κυριακή 13 Νοεμβρίου

στην Κεντρική Πλατεία των Σερβίων

.
iatrej9.11Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία των Σερβίων θα γίνονται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε όλους, από νοσηλεύτρια και μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Κοζάνης “Διαβητική Πορεία”, καθώς και ενημέρωση με διανομή έντυπου υλικού για το Διαβήτη.
Εξειδικευμένος γιατρός θα παρέχει συμβουλές. Επειδή η ενημέρωση και η πρόληψη προηγούνται της θεραπείας, σας περιμένουμε όλους στην Πλατεία.
 
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για σφαγή αιγοπροβάτων Εκτύπωση
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2011 18:22

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Σερβίων-Βελβεντου: σφαγή αιγοπροβάτων


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού
Σύμφωνα με την αριθ. 330/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις διατάξεις N.1590/88 ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, προτίθεται να προχωρήσει στην  σφαγή  των αιγοπροβάτων κ Γιώργου Χατζίδη .
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού μέχρι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.
Πληροφορίες στο τηλ. 2464350100
 
"Ενημέρωση για το μητρικό θηλασμό" από το ΚΥ Σερβίων Εκτύπωση
Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 14:37

 Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011/Κέντρο Υγείας Σερβίων

Ενημέρωση για τον Μητρικό Θηλασμό

.

Έχοντας ως αφετηρία την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού από 1-7 Νοεμβρίου 2011 με θέμα «Μητρικός Θηλασμός – Μια τρισδιάστατη εμπειρία – Η σημασία της επικοινωνίας», το Παιδιατρικό Τμήμα του Κ.Υ. Σερβίων- η παιδίατρος και οι επισκέπτριες υγείας, ενημερώνουν το ευρύ κοινό μέσω των ιστοσελίδων της περιοχής σχετικά με την αξία του μητρικού θηλασμού και τα οφέλη του. Θεωρώντας ότι η γνώση και η ευαισθητοποίηση πρέπει να ξεκινά να δίδεται στις νεότερες γενιές κι όχι μόνο σε επίτοκες μητέρες ή μητέρες που θηλάζουν.

Ο μητρικός θηλασμός είναι το καλύτερο εφόδιο που προσφέρει η μητέρα στο νεογέννητο παιδί της. Το μητρικό γάλα είναι η μοναδική τροφή που προσφέρει στο βρέφος τις απαραίτητες ουσίες, στις κατάλληλες αναλογίες και στη σωστή σύνθεση.

 
Κάτοικοι ΖΕΠ Κοζάνης: "Δεν μπορύμε να πληρώσουμε, δεν θέλουμε να πληρώσουμε..." Εκτύπωση
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011 17:26

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης

των οικιστών εργατικών κατοικιών «ΚΟΖΑΝΗ VI» (ΖΕΠ)

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ..."

.

Εμείς οι οικιστές των εργατικών κατοικιών της ΖΕΠ, εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, απολυμένοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 6 του Νοέμβρη 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι σε Λαϊκή Συνέλευση στο κέντρο του οικισμού εργατικών κατοικιών διαπιστώνουμε ότι:

 • Η χρεοκοπία για μια όλο και αυξανόμενη μερίδα των εργατικών νοικοκυριών είναι ήδη μια σκληρή πραγματικότητα.
 • Όπως σε όλη τη χώρα έτσι κι εδώ όλο και περισσότερες οικογένειες εργατοϋπαλλήλων, συνταξιούχων, ανέργων αλλά και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών βρίσκονται σε οριακό σημείο, εξαιτίας των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.
 
Σήμερα θα έπρεπε να είμαστε στους δρόμους Εκτύπωση
Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2011 22:51

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα  θα έπρεπε να  είμαστε στους δρόμους!!!

.

Η φαινομενικά «άστοχη», πολιτικά «επιπόλαιη» και  εθνικά «εγκληματική» επιλογή του κ. Παπανδρέου να προσφύγει σε δημοψήφισμα, κυριολεκτικά αποτελμάτωσε, λύτρωσε και δρομολόγησε   τις πολιτικές εξελίξεις.  

Η ελληνική κοινωνία κατανόησε  επιτέλους  ότι   η ευρωζώνη αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί, ετοιμάζεται και προετοιμάζεται να υπάρξει χωρίς την «αφεντιά μας». Το ιστορικό δίλημμα είναι αν εμείς είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι  να υπάρξουμε εκτός ευρωζώνης και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
Σαν να μην πέρασε μια μέρα...(κύριο θέμα "Εν Μικροβάλτω..." ΑΦ22) Εκτύπωση
Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2011 17:58

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011/ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "Εν Μικροβάλτω..." ΑΦ 22

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Τα προβλήματα στα Καμβούνια παραμένουν τα ίδια!

"Θερμό" καλοκαίρι στο Μικρόβαλτο…

.

mikrovalto_5.11.11

Μάλλον οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί των ανθρώπων της περιοχής μας αυτή την εποχή είναι, το πόσο θα ανεβεί η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης για να αντιμετωπίσουν το χειμώνα που έρχεται και το αν θα πληρωθεί η σύνταξή τους -ρεαλιστικά μιλάμε για μια γερασμένη πλειοψηφία- τον ερχόμενο μήνα.

Ίσως ακόμη οι άνθρωποι κουράστηκαν μέσα στη δεδομένη απομόνωση και εσωστρέφεια τους να ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια ερωτήματα:

- Πότε θα γίνει ο δρόμος για τα Σέρβια από το Προσήλιο;

- Πότε θα βελτιωθεί ο δρόμος για την Κοζάνη;

- Θα κλείσει του χρόνου το Γυμνάσιο Τρανοβάλτου που για φέτος λειτουργεί σαν παράρτημα του Λιβαδερού;

- Πότε θα γίνει η  νέα γεώτρηση στους Λαζαράδες, που οι άνθρωποι δεν έχουν νερό;

Κι όλα αυτά στη "σκιά" βέβαια μιας χρεοκοπημένης χώρας και του υπερχρεωμένου Καλλικρατικού δήμου Σερβίων – Βελβεντού, που προσπαθεί ακόμη να βρει τα γεωγραφικά του όρια -ελέω Βελβεντού-.

 
Τρίτη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Νεράιδας Εκτύπωση
Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2011 11:29

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τρίτη Γενική Συνέλευση Κατοίκων,

Δεύτερη Συνάντηση με τους Επαγγελματίες της Τ.Κ. Νεράϊδας

.
Στις  3/11/2011 πραγματοποιήθηκε   η δεύτερη συνάντηση με τους επαγγελματίες, όπου συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα με την διαχείριση των σκουπιδιών στην Νεράϊδα.   Μετά  από συζήτηση των προτάσεων που τέθηκαν, αποφασίστηκε να αφαιρεθούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων, από τα πεζοδρόμια  και κάθε κατάστημα θα φροντίζει σε δικό του χώρο την διαχείριση των απορριμμάτων του. Ετσι μια σοβαρή για χρόνια εστία μόλυνσης παίρνει το δρόμο της,  δίδοντας την θέση της σε μια ΠΟΙΟΤΙΚΑ  αναβαθμισμένη Νεράϊδα. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Δεκεμβρίου  
            Στις  4/11/2011 έγινε η Τρίτη  Γενική Συνέλευση των κατοίκων, σε αυτή έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία βρήκαν την λύση τους στην διάρκεια του τετραμήνου  που πέρασε.
 
Κοινωνικό Παντοπωλείο στα Σέρβια Εκτύπωση
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 17:53

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟY ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Κοινωνικό Παντοπωλείο στα Σέρβια

.

koinpant4.11   Τους εκπροσώπους του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο και  Πατήρ Νικόλαο, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Η συνάντηση ήταν ουσιαστικά η συνέχεια των επαφών, του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, σχετικά με την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στην έδρα του Δήμου στα Σέρβια και συγκεκριμένα σε χώρο του Επισκοπείου Σερβίων. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν οι λεπτομέρειες για την λειτουργία  του Κοινωνικού Παντοπωλείου μία πρωτοβουλία της Μητρόπολης που αφορά την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

 
Τροχαίο στην Ε.Ο. Κοζάνης - Λάρισας Εκτύπωση
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 17:50

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τροχαίο στην Ε.Ο. Κοζάνης - Λάρισας

.Ένα 30χρονος τραυματίστηκε χθες, όταν το Ι.Χ που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του στο 8χλμ. της εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας. Τον οδηγό απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητό του, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κοζάνης, που έσπευσαν επί τόπου με δυο οχήματα και πέντε άτομα. Ο 30χρονος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και νοσηλεύεται.

Από την ΕΡΑ Κοζάνης 
 
Ο Περιφερειάρχης στον αρχαιολογικό χώρο Λογκάς Ελάτης Εκτύπωση
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 23:43

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο Περιφερειάρχης στον αρχαιολογικό χώρο Λογκάς Ελάτης

(ΒΙΝΤΕΟ)

.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Δακή στον αρχαιολογικό χώρο Λογκάς Ελάτης, κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011.

Κάμερα: Φ. Γκούμας

 
Έξι βήματα για να μην παχύνεις λόγω στρες Εκτύπωση
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 23:07

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Έξι βήματα για να μην παχύνεις λόγω στρες

.
Όλοι αναγνωρίζουμε το πόσο καταστροφικός μπορεί να είναι ο παράγοντας στρες για την υγεία μας. Πέρα, όμως, από το ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε διάφορες καταστάσεις όπως η αρτηριακή υπέρταση, οι πονοκέφαλοι, η αλωπεκία μπορεί επιπλέον και να μας παχύνει. Όταν είμαστε στρεσαρισμένοι τείνουμε να καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό και χωρίς να πεινάμε και επιπρόσθετα κάνουμε φτωχές διατροφικές επιλογές. Ας δούμε λοιπόν 6 τεχνικές για να μην παχύνουμε εξαιτίας του στρες!
 .

Βήμα 1ο: Συνειδητοποίησε τη κατάσταση

 
Η ανασκαφή στην Ελάτη, στη Θέση Λογκάς Εκτύπωση
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 18:30

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Από την έρευνα στο Φράγμα Ιλαρίωνα (Αλιάκμων):

Η ανασκαφή στην Ελάτη, θέση Λογκάς

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ-ΜΕΝΤΕΣΙΔΗ, ΔΡ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ,

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Λ΄ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

.

Ο Αλιάκμων, ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός εντός ελληνικών συνόρων (297 χλμ. έως τις εκβολές του στο Θερμαϊκό κόλπο), έχει αλλοιωθεί από τα φράγματα στο βωμό της αντιμετώπισης του ενεργειακού προβλήματος της χώρας. Στις κοιλάδες και τις πεδινές ζώνες του Αλιάκμονα, ιδιαίτερα σε αυτή του μέσου ρου, αναπτύχθηκαν ήδη από τα προϊστορικά χρόνια σημαντικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν σε σημαντικές πόλεις στα πρώτα ιστορικά χρόνια. Στα φαράγγια και τις στενωπούς του αναπτύχθηκαν από τα βυζαντινά χρόνια τα κάστρα-φρούρια, οι πόλεις κοντά σε αυτά και οι μοναστηριακές εγκαταστάσεις στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Το πρόγραμμα διάσωσης, έρευνας και μελέτης που αρχίσαμε εδώ και δεκαετίες (από το 1985) αφορά στις δεκάδες θέσεις (οι περισσότερες προϊστορικές) κατά μήκος του μέσου ρου του Αλιάκμονα από την Αιανή έως το Βελβεντό, που καλύπτονται σήμερα για πολλούς μήνες από τα νερά της τεχνητής λίμνης του φράγματος Πολυφύτου, από την Αιανής έως το Βελβεντό.

 
Θετική γνωμοδότηση του Δ.Σ. για αιολικό πάρκο στο Μεταξά 18MW Εκτύπωση
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 17:32

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού

για αιολικό πάρκο 18 MW στο Μεταξά

.

Θετικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού στη συνεδρίαση της Δευτέρας 31.10.2011, για την εγκατάσταση 9 ανεμογεννητριών, συνολικής ισχύος 18 MW σε ορεινή τοποθεσία στη θέση «Φλάμπουρο» της Τ.Κ. Μεταξά, της εταιρείας «GAMESA Ενεργειακή Ελλάς Α.Ε.» ισπανικών συμφερόντων.

Οι 9 συνολικά ανεμογεννήτριες που θα περιλαμβάνει το «Αιολικό Πάρκο», θα τοποθετηθούν ανάμεσα στο Μεταξά και στο Τριγωνικό σε απόσταση 1,5χλμ και 1,7χλμ αντίστοιχα.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 291 292 293 294 295 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 291 από 295
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack