Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπεύθυνο ενημέρωσης για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα του ιού είναι 27 και τα συνολικά στα 2.490. Πέντε θάνατοι συνανθρώπων μας καταγράφηκαν εντός του 24ωρου, ενώ ο συνολικός αριθμός άγγιξε τους 130.
Επίσης, Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν στις ενέργειες του ΕΟΔΥ και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την ιδιωτική κλινική "Ταξιάρχαι", στην οποία ειδικά κλιμάκια εκπαίδευσαν το προσωπικό στα μέτρα προστασίας και έγιναν αυστηρές συστάσεις για το πως θα πρέπει να τηρείται το πρωτόκολλο αποφυγής της διάδοσης της νόσου, σε χώρους τους οποίους νοσηλεύονται ασθενείς και ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι νεφροπαθείς.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή όλοι οι θετικοί ασθενείς έχουν απομακρυνθεί από την κλινική και νοσηλεύονται σε άλλες κλινικές, ενώ οι ασθενείς που προς το παρόν έχουν βρεθεί αρνητικοί στα τεστ, παρακολουθούνται και θα υποβάλλονται σε τεστ ανά διήμερο. Επίσης τους έχει χορηγηθεί και προληπτική χημιοπροφύλαξη.
Η εικόνα της επέκτασης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα διαμορφώνεται, ως εξής:
Κρούσματα
- 2.490 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
- το 55,6% από αυτά είναι άνδρες.
- 580 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
- 1.160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα
Διασωλημένοι
- 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
- 67 ετών είναι η διάμεση ηλικία τους
- 13 είναι γυναίκες (26,5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
- το 88% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
- 60 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
Θάνατοι
Από τους 130 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους:
- 36 είναι γυναίκες (26%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
- η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη
- το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω
Από την αρχή της πανδημίας στην χώρα έχουν εξεταστεί 61.407 δείγματα
Κορωνοϊός: Ελπιδοφόρα νέα θεραπεία
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε και σε ελπιδοφόρα νέα θεραπεία που ανακαλύφθηκε σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου Emory. Πρόκειται για ένα φάρμακο που θα δίδεται από το στόμα. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα:
"Υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα για κάποιο αντιικό φάρμακο που θα δίνεται από το στόμα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Emory αναγνώρισαν αυτό το φάρμακο, το οποίο μπορεί να δοθεί και από το στόμα και θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση του ιού αν πραγματικά δουλεύει, όπως δούλεψε στα πειράματα στο εργαστήριο"...
iatropedia.gr