449187395 10228826700365292 7443826647505428034 nΣάββατο, 29 Ιουνίου 2024

Ραντεβού στο ΚΤΕΛ Κοζάνης στις 11.30 και αναχώρηση για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά στις 8.00. Το πλοίο της ΑΝΕΚ-Superfast Ferries θα αναχωρήσει από Πειραιά στις 21.00.

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024

Η άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 6.00 περίπου. Η πρωτεύουσα του νησιού, μας καλωσορίζει με το ενετικό φρούριο να δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού. Επιβίβαση στο λεωφορείο. Θα πάμε για πρωινό στο ξενοδοχείο Castelo. Αυτό το πρωινό θα το πληρώσουμε ξεχωριστά ο καθένας μας (5 ευρώ το άτομο).

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Το Ανάκτορο της Κνωσού. Μόλις 5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, βρίσκεται το Παλάτι της Κνωσού που άκμασε τη Μινωική Εποχή (2000-1350 π.Χ.). Εκείνη την περίοδο υπήρξε το πιο σημαντικό οικονομικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό κέντρο όλης της Κρήτης. Είναι ένας από τους πιο φημισμένους και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες και την Αίθουσα του Θρόνου να ξεχωρίζουν ως τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα. Η είσοδος είναι προαιρετική. (Τιμή εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού 15 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ)

Στη συνέχεια θα ταξιδέψουμε νότια για αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.

θα περάσουμε από τις Μοίρες και θα κάνουμε μια μικρή στάση για προσκύνημα στο μοναστήρι Παναγία Καλυβιανή.

Το Ανάκτορο της Φαιστού, ένα ακόμα σημαντικό Παλάτι της Μινωικής Εποχής, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 55 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανάκτορο (γύρω στα 18.000 τ.μ.) μετά το Ανάκτορο της Κνωσού, χτισμένο πάνω σε έναν λόφο στη δυτική πλευρά της μεγαλύτερης και πιο εύφορης κοιλάδας του κάμπου της Μεσσαράς.

(Τιμή εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού. 8 ευρώ, μειωμένο 4 ευρώ)

Επίσκεψη στα Μάταλα

Επιστροφή στο Ηράκλειο το απόγευμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και το βράδυ ελεύθερο στο Ηράκλειο.

(Ηρακλειο - Κνωσός - Μοιρες - Παναγία Καλυβιανή - Φαιστός - Ματαλα. 74 χιλ)

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το ενυδρείο στις Γούβες Ηρακλείου. Tο CretΑquarium σε 60 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών, με συνολικό όγκο 1.700.000 λίτρων θαλασσινού νερού, φιλοξενεί 2000 άτομα από 200 διαφορετικά είδη της μεσογειακής θάλασσας.

(Τιμή εισόδου στο ενυδρείο 8 ευρώ)

Στη συνέχεια συνεχίζουμε ανατολικά για τον Άγιο Νικόλαο. Περιήγηση στην πόλη του Αγίου Νικολάου καφέ – φαγητό και επιστροφή στο Ηράκλειο

(Ηράκλειο - Ενυδρείο Γουβες - Άγιος Νικόλαος 78 χιλ)

Δείπνο στο ξενοδοχείο και το βράδυ μας ελεύθερο στο Ηράκλειο.

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ρέθυμνο, στη διαδρομή μας θα επισκευτούμε την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Πριν το μεσημέρι φθάνουμε στο Ρέθυμνο για καφέ.

Το Ρέθυμνο είναι η Τρίτη μεγάλη πόλη της Κρήτης με πληθυσμό 30.000 κατοίκους.

Αξιοθέατα

Στα βόρεια της πόλης του Ρεθύμνου υψώνεται αγέρωχο το βενετσιάνικο φρούριο γνωστό ως Φορτέτζα, κυματοθραύστης ανά τους αιώνες των επιθέσεων από τη θάλασσα και καταφύγιο των κατοίκων σε περίπτωση πολιορκίας.

Ο Φάρος της Ρεθύμνης κατασκευάστηκε το 1830 από τους Αιγύπτιους, όταν η Κρήτη παραχωρήθηκε στους Αιγύπτιους από τους Τούρκους. Βρίσκεται στην προβλήτα του παλιού ενετικού λιμανιού, το οποίο ανέδειξαν οι ενετοί.

Η Ενετική Κρήνη Ριμόντι.

Το Νερατζέ Τζαμί βρίσκεται στην Πλατεία Μικρασιατών και υπήρξε στο παρελθόν το καθολικό της Μονής των Αυγουστινιανών μοναχών με το όνομα Santa Maria.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου στεγάζεται εντός της πρώην εκκλησίας του Αγίου Φραγκίσκου.

Στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο Hydramis Palace ***τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση και μπάνιο. Το βράδυ έχει μπάρμπεκιου στο ξενοδοχείο και μουσική βραδιά με ζωντανή ορχήστρα.

(Ηράκλειο - Ρέθυμνο 80 χιλ,) (Ηράκλειο - Μονή Αρκαδίου 81 χιλ) (Ρέθυμνο - Hydramis hotel 24 χιλ), (Ηράκλειο - Hydramis hotel 98 χιλ)

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για Κολυμπάρι, Καστέλι Κισάμου, Φαλάσαρνα

Το Κολυμπάρι είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό με 5.500 κατοίκους που βρίσκεται περίπου 24 χλμ δυτικά των Χανίων, στο δυτικότερο σημείο του μεγάλου κόλπου των Χανίων.

Ο Κίσσαμος είναι μια όμορφη μικρή πόλη με μια μεγάλη παραλία, με καφετέριες και ταβέρνες. Η υπέροχη παραλία βρίσκεται στην άκρη των βράχων.

Η Φαλάσαρνα αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος. Η Φαλάσαρνα έχει ενταχθεί στα σχέδια Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Δείπνο στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα επισκευτούμε τη Γεωργιούπολη.

( Hydramis hotel – Χανιά 44 χιλ.) (Hydramis hotel – Παραλία Φαλάσαρνα 95 χιλ)

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για Χανιά πρωινή ξενάγηση και επίσκεψη στον τάφο του Βενιζελου. Επίσκεψη στο Θέρισο. Η διαδρομή μέσα από το θερισιανό φαράγγι μήκους 6 χλμ. αποζημιώνει πρόωρα τον επισκέπτη για την επιλογή του. Μετά από περίπου 20΄ αντικρίζουμε το ιστορικό χωριό, από το οποίο ξεκίνησε το 1905 η επανάσταση του Θερίσου και εξαπλώθηκε σε όλο το νησί, διεκδικώντας επίσημα την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει ο ανδριάντας του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Ελ. Βενιζέλου. Το απόγευμα ελευθερο για ξεκούραση και μπάνιο στο ξενοδοχείο.

Δείπνο στο ξενοδοχείο και το βράδυ επίσκεψη στα Χανιά.

( Hydramis hotel – Θέρισος 54.00 χιλ.)

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μπάνιο στη παραλία του ξενοδοχείο και μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο αργά το απόγευμα για τα Χανιά.

Αναχώρηση από το λιμάνι της Σούδας την Παρακευή 5 Ιουλίου 2024 ώρα 10,00 με το πλοίο της ΑΝΕΚ-Superfast Ferries Άφιξη στον Πειραιά στις 7.00 π.μ. περίπου.

Ελεύθεροι στην Αθήνα (8.00 με 11.00) (Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Ερμού, στο Μοναστηράκι, στο Σύνταγμα, στο Ζάπειο, όπου επιθυμεί ο καθένας.)

Το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Κοζάνη.

Στάση για φαγητό στην όμορφη Χαλκίδα

Η σειρά των περιηγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

Για διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα Δημήτρης Γκουτζιομήτρος Τηλ 6947406058

Χιλιομετρικές αποστάσεις

Ηράκλειο - Ρέθυμνο 80 χιλ ,

Ρέθυμνο - Χανιά 65 χιλ,

Ρέθυμνο - Hydramis hotel 24 χιλ

Χανιά - Hydramis hotel 44 χιλ

Hydramis hotel – Παραλία Φαλάσαρνα 95 χιλ

 

Πηγή: facebook.com/groups/libadero