prmpspol24 2Με αφορμή, κατά γενική ομολογία, της επιτυχημένης εκδήλωσης του 9ου ανταμώματος Πολυρραχιωτών στις 27 Ιουλίου 2024, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς (συγχωριανούς, εθελοντές, φίλους και δωρητές)   που συμμετείχατε (ο καθ΄ ένας με τον τρόπο του)...

...και δώσατε πνοή αισιοδοξίας και προοπτικής για αναπτέρωση της ελπίδας αναγέννησης του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου.

Η ύπαρξη του Συλλόγου επί είκοσι τέσσερα έτη (2000-2024) και η δυναμική του παρουσία στα τεκταινόμενα του χωριού μας, υποδηλώνουν την αναγκαιότητα συνέχισης των δραστηριοτήτων του.

Για να είναι όμως εφικτό αυτό θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ανανέωση  των συμμετεχόντων στο Διοικητικό Συμβούλιο και κατά κύριο λόγο  από τη νέα γενιά. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία διαθέτουν την εμπειρία και οι νέοι την όρεξη και τη δύναμη για δουλειά αλλά και τις γνώσεις τους που παρέχει η τεχνολογία.

Όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται ο σύλλογος υπήρξαν αστοχίες και λάθη, αυτό είναι λογικό γιατί αυτός που δεν κάνει λάθη, είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.

Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η συμμετοχή των πολιτών σε πολιτιστικές δραστηριότητες ενισχύει τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή .

Συνεχής στόχος μας θα πρέπει να είναι η αύξηση της συμμετοχής των Πολυρραχιωτών στις δράσεις του Συλλόγου για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Σας ευχαριστούμε όλους που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του Συλλόγου και περιμένουμε  και όσους δεν μπορέσανε, για διάφορους λόγους, να παρευρεθούν στο αντάμωμα, την επόμενη φορά να είναι κοντά μας.

 

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου

Κωνσταντίνος Ν. Μουσαφειρόπουλος

prmpspol24

(από το aivres)