κοζανη 1 e1633949Εκδηλώσεις, χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου για την 109η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στις 10:30 η η Επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντων των Μητροπολιτών: Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και Σερβίων και Κοζάνης, κ.κ. Παύλου, στην οποία παρέστησαν εκτός των άλλων: ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Κοζάνης, Γιώργος Αμανατίδης, Καλλιόπη Βέττα και Παρασκευή Βρυζίδου, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, Χρήστου Κακαβά, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην κεντρική πλατεία με την Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων και την κατάθεση στεφάνων.

ertnews.gr

κοζανη εκκλησια1110

κοζανη 1 e1633949